Reklama

Reklama

Prianie smrti

  • Slovensko Túžba smrti (viac)
Trailer 2

Lekár Paul Kersey (Bruce Willis) má všetko, čo si len človek môže želať - zaujímavú prácu, krásnu rodinu a nádherný domov. S násilím sa stretáva iba na operačnej sále pohotovosti, kde pracuje ako chirurg. Jedného dňa sa však všetko zmení. Po brutálnom napadnutí v ich vlastnom dome jeho manželka (Elisabeth Shue) zomiera a dcéra (Camila Morrone) zostane v nemocnici ležať v kóme. Rúca sa mu celý svet a policajti len bezmocne krčia plecami, pretože podobných prípadov riešia denne desiatky. Hnaný túžbou po pomste, Paul berie zákon do vlastných rúk a ozbrojený vyráža do ulíc, aby nevinným životy zachraňoval a zločincom ich bral. Chicago má nového hrdinu, ktorý verí, že spravodlivosť ešte existuje. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (412)

heyda 

všetky recenzie používateľa

Bruce Willis po delší době zase v pořádným filmu, který potěší každého, kdo by si přál bezpečný svět bez grázlů, drogových dealerů, únosců a vrahů. Samozřejmě v tomto duchu existuje vícero filmů i lepší kvality, ale já to mám prostě rád. Navíc v dnešní době, kdy v USA lidé rabují, demonstrují proti policejní "brutalitě" a na počest George Floyda. I v tomto ohledu to má zajímavý podtext. Máme chránit lidskou důstojnost a ke všem být miloučký, i když se jedná o grázly a nebo je pokosit jako Bruce, aby byl klid? 80% ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Film má několik závažných vad a jedno z těch největších je jeho samotný název a obsazení Bruce Willise. Dá se Willisovi věřit doktor, který se mstí za smrt ženy a cvičí si střelbu a rozbor zbraně dle youtube? A hlavně, v původním filmu, zůstala hlavní postava pořád normálním chlapem, který se mstí za smrt své ženy. Zde dojde ke klasickému převodu v "Ramba" a to v tak nevýrazné podobě, že to ani není zábavné. A nějaký ten občasný krvavý kousek už to nijak nezachrání, ba právě naopak ukáže, jaký je Roth amatér. Není to pocta původnímu filmu, ani zábavný akčňák. ()

Reklama

Happens 

všetky recenzie používateľa

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V tomto prípade vôbec netreba riešiť, že sa jedná o remake, táto téma je už dlhé roky tak používaná, že pri inom názve by ma to ani nenapadlo, hlavne, že to dopadlo dobre a Bruce Willis natočil po dlhej dobe zase dobrý a plnohodnotný film. Mňa táto téma nikdy neprestane baviť, branie spravodlivosti do vlastných rúk je vždy dostatočne atraktívne, no v podaní Eliho Rotha som sa predsa len trochu obával, aby to už neprehnal a neurobil z toho nejakú nechcenú paródiu, ale našťastie aj on to zvládol celkom so cťou. Film sa dokonca dlhší čas tvári až moc vážne a celkom sa mu to aj darí, predstavenie rodiny prebehne tak, aby sa k nim aj dali vytvoriť nejaké sympatie a síce škoda, že emócie vôbec nefungujú, ale to sa aj tak podarí len zriedka, takže som s tým nemal problém. A potom sa to už rozbehne, Bruce Willis vezme spravodlivosť do vlastných rúk a síce už pritom nepôsobí tak, ako v starých dobrých časoch, ale predsa len to dokáže uhrať a prial som mu, aby ich všetkých dostal. Tu dejovo nemá čo prekvapiť, ale presne tento štýl mám rád, občasné likvidácie zločincov, hľadanie tých pravých, vyšetrovanie pomstiteľa a samozrejme celá tá morálna stránka. Toto bola stávka na istotu a tak to aj vyšlo, film ma bavil od začiatku až do konca. Moc nesklame ani obsadenie, ako som spomínal, Bruce Willis a jeho rodina sú v poriadku, poteší Dean Norris ako vyšetrovateľ a aj brat hlavného hrdinu Vincent D'Onofrio, ale chcelo by to lepších záporákov, tu ich divák na rozdiel od väčšiny podobných filmov vopred nepozná a tak ich treba najprv nájsť, ale ani celkovo mi neprišli až tak slizkí, aby som si vychutnával ich odstránenie. Úplne v poriadku je akcia, toto nie je akčný film, ale hlavne relatívne uveriteľný thriller, takže žiadne veľké akcie sa tu čakať nedajú, ale všetky akčné scény sú dobre zvládnuté, likvidácie pôsobia pomerne drsne, priestrely efektne a síce to finále v dome sa mi už zdalo poriadne béčkové, ale aj toto je v poriadku, ja som si tohto Willisa, ktorý všetkých postrieľa štýlovo užil. Režijne s filmom nakoniec nemám väčší problém, Eli Roth sa tu držal na uzde a tak túto serióznu zápletku v rámci možností udržal aj v tej serióznej rovine, vizuál je v poriadku, úmrtia krvavé, len tu mohli byť navyše aj tie emócie. Takže celkovo si určite nesťažujem, na túto tému som videl aj lepšie filmy, ale rovnako aj horšie, tu som sa bavil a som rád, že ani Bruce Willis nie je ešte úplne mimo. 73% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $34,017,028Tržby Celosvetovo $48,576,379Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,621,272Tržby za predaj DVD v USA $3,055,104║ Zatiaľ najstráviteľnejší Eli Roth, samozrejme o žiadny klenot sa zas nejedná, rozbeh troška rozpačitý. Hlavne Willis ako doktor dosť zaskočí ale pre vývoj deja v celku dobrý nástrel, ktorý má občas dobre tempo myšlienky ale potenciál nevyužitý. čistý priemer /50%/ ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (16)

  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)
  • V čase 44:33 si Paul Kersey (Bruce Willis) obvazuje ruku. V následující scéně, když dává prádlo do pračky, má na ruce už jen náplast, kterou si ale na ruku dává až v čase 49:02. (DBlitz)
  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)

Reklama

Reklama