Reklama

Reklama

Po úspešnom zásahu kapitána Damiena Tomasa proti bossom drogových  gangov mu zločinci prisahali pomstu a nachystajú pascu.  Polícia mu podhodí v kuchyni tri kilogramy heroínu a potom ho falošne obviní a zatkne. Medzitým skupina tínedžerov náhodou nafilmuje kamerou špinavú akciu skorumpovaných tajných agentov vedenú Rolandom (Pierre-Marie Mosconi) z bezpečnostnej agentúry, ktorí vystrieľali posádku policajného auta a a zanechali ho v 13. okrsku, aby z tejto masakry mužov zákona falošne obvinili gangy a rozpútali v gete občiansku vojnu. Po týchto udalostiach skorumpovaný šéf bezpečnostnej agentúry Walter Gassman (Daniel Duval) dostane vysokú províziu od magnáta Harriburtona, ktorý chce v gete postaviť komplex budov. Situáciu chce zneužiť na to, aby prinútil francúzskeho prezidenta súhlasiť s použitím atómovej zbrane proti obyvateľom kriminalitou prerasteného 13. okrsku. Tínedžera, ktorý nafilmoval vraždu policajtov a skutočných páchateľov pri čine, naháňa polícia, ale chlapcovi sa podarí včas odovzdať pamäťovú kartu Leïtovi. Práve vtedy mu zavolá špeciálny policajný dôstojník Damien a opäť ho požiada o pomoc. Dvojica priateľov spolupracuje s bossmi piatich nebezpečných gangov, aby spoločne zozbierali dôkazy a dokázali prezidentovi, že ide o vražedné sprisahanie vplyvných podnikateľov proti  obyvateľom geta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

Ak som dal prvej časti ***** tak musím aj tejto. Asi nieje veľa užívateľov, ktorí dajú plný počet, ale v rámci takej akčnej podívanej to uspokojí na 100%. Ja osobne nemám nič, čo by som mohol tomuto filmu vytknúť. Akčné scény (všetky) sú krásne prehľadné, dynamické a rychlé. Nenašiel som žiadne hluché miesto alebo pauzu, kde by film stratil na obrátkach. Veľmi odporúčam všetkých, ktorí majú radi akčné filmy tohoto typu. 85% ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Není to o moc horší než první díl, spíše mi to přišlo hodně podobné, kdy se hraje na to, že zde není úplně špatný nápad a celkově zpracovaný scénář, nechybí zde humor, hlavně úvodní scéna je super, a samozřejmě je zde povedená a docela drsná akce. Ani tentokrát mě to ale nedovedlo opravdu nadchnout. ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Vítejte v Okrsku 13. Podruhé. Předně chci říct, že jednička patří k mým oblíbeným akčním filmům, proto jsem byl zvědavý na toto pokračovaní. A výsledek? Jedničce se to sice nevyrovná, ale přesto je tohle jízda, která zabaví, pobaví a někdy budete i žasnout, co ti dva nedokážou. Kladem určitě je, že rozestup 5 let mezi oběma díly není poznat, protože zde jsou akční a především parkourové scény takřka dokonalé, jinými slovy, stále na to tihle dva borci mají. K plnému hodnocení mi chyběl nějaký výraznější záporák (jednička měla K2, Tahu) a tady máme muslima, Japonku, černocha, ale nikdo není hlavní tahoun. A plus mi tam chyběla atmosféra z jedničky. Ale i přes tyhle nedostatky mi nic nebrání dát 4 hvězdy pro tento nářez. A navíc, na to, že tento snímek natočil člověk zodpovědný za černou komedii Satánek to nedopadlo vůbec špatně... :-) ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Větší rozpočet, nový režisér, stejná pravidla. Jako kdyby jste vzali jedničku přes kopírák, ale její dravé tempo snížili na polovinu. Mixování parkouru a bojových umění je sice stále děsně „cool" a bez problémů překonává všechnu zámořskou akční tvorbu posledních let, ale chybí tomu Morelova schopnost zachování vysokooktanového tempa i mimo kulervoucí šílenosti hlavních hrdinů. Příběh se opět dostavil ve formě Bessonových náčrtů na ubrousek při poledním kafíčku, ale s tím jsme se už smířili asi všichni. Hlavně že se i podruhé jedná o ryzí zábavu... která je v poslední době nedostatkovým zbožím. ()

TomikZlesa 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá rovnice, Kurýr + Doomsday + B13 = B13 Ultimatum. Je nutný pominout několik do nebe volajících stupidností, kterých by si všimnul snad i G. Bush (ůdajně IQ 90). Na začátek převlek za děvku, pak likvidace bomby pomocí "hrnce", jízda autem (Kurýr jak vyšitej). Srát na to, Belle by snad proskočil i krabičkou sirek a vyšplhal na cokoliv co stojí (i se hýbe) a Raffaelli by vymlátil přiznání i z pytle pšenice, už když nakopával řit Jet Limu bylo jasný že je to neskutečná mlátička a v B13 si to zopakoval a v B13-U to jednoznačně potvrdil. V tomhle druhu filmu je zapotřebí vypnout mozek a sledovat jen akci, logiku opravdu ne. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)

Reklama

Reklama