Reklama

Reklama

Po úspešnom zásahu kapitána Damiena Tomasa proti bossom drogových  gangov mu zločinci prisahali pomstu a nachystajú pascu.  Polícia mu podhodí v kuchyni tri kilogramy heroínu a potom ho falošne obviní a zatkne. Medzitým skupina tínedžerov náhodou nafilmuje kamerou špinavú akciu skorumpovaných tajných agentov vedenú Rolandom (Pierre-Marie Mosconi) z bezpečnostnej agentúry, ktorí vystrieľali posádku policajného auta a a zanechali ho v 13. okrsku, aby z tejto masakry mužov zákona falošne obvinili gangy a rozpútali v gete občiansku vojnu. Po týchto udalostiach skorumpovaný šéf bezpečnostnej agentúry Walter Gassman (Daniel Duval) dostane vysokú províziu od magnáta Harriburtona, ktorý chce v gete postaviť komplex budov. Situáciu chce zneužiť na to, aby prinútil francúzskeho prezidenta súhlasiť s použitím atómovej zbrane proti obyvateľom kriminalitou prerasteného 13. okrsku. Tínedžera, ktorý nafilmoval vraždu policajtov a skutočných páchateľov pri čine, naháňa polícia, ale chlapcovi sa podarí včas odovzdať pamäťovú kartu Leïtovi. Práve vtedy mu zavolá špeciálny policajný dôstojník Damien a opäť ho požiada o pomoc. Dvojica priateľov spolupracuje s bossmi piatich nebezpečných gangov, aby spoločne zozbierali dôkazy a dokázali prezidentovi, že ide o vražedné sprisahanie vplyvných podnikateľov proti  obyvateľom geta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Bolo evidentne nad slnko jasné, že tvorcovia si dali s akčnými bojovými scénami robotu. Nič neodflákli a dali si záležať. To už nie sú bitky ako z čias Buda Spencera a Terenca Hilla. Každý detail bol dotiahnutý do konca v perfektnej kvalite. Ale kde je niečoho veľa, na druhej strane chýba ... Scenár, hlavne jeho "politické" časti boli deravé ako rešeto a hlavne záver bol vrcholne trápny. Keby tam politici len naprázdno otvárali hubu, bolo by to lepšie .... Ale to je vlastne aj v reálnom živote ... Či nie ? ()

Morloth 

všetky recenzie používateľa

Ten cool nátěr je vespodu značně prolezlý. Zpočátku pěkná podívaná se postupně vytrácí pod zbytečnými slovy, zbytečnou a nezvládnutou efektností a konečně i pod tím, že krom pár zajímavých akčních scén film nenabízí ani příběh, ani napětí, ani sympatické postavy, ani atmosféru a nakonec ani pořádný závěr. Co s tím, no? Recyklace recyklovaného může být někdy uměním, ale často spíše končí zbytečností. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Ultimátum dosť podarene nadväzuje hlavne čo sa réžii týka na jednotku, vtip síce ubudol, úvod kazí hlavne blbé maskovanie Tomasa a celkovo filmu chýbajú štýlový a brutálne charizmatický záporáci ako v jednotke K2 a Taha. Napriek tomu film je nonstop akčný, akčné scény perfektne natočené (choreograf akčných scén a hlavný hrdina Cyril Raffaelli fakt umí) a tak kto má rád jednotku Ultimátum ho nemôže sklamať. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Oproti kvalitní jedničce výrazný posun dolů. Celý se to točí ted kolem nic moc natočené akce, a hlavní duo se moc nepředvede. Navíc konec je spíše k smíchu a ty gengy jakby smet. Celej příběh je pokleslejší než kdejaké béčko. Celý to působí strašně na efekt a nějak se mi nelíbilo. Navíc tam kde jednička exelovala tak tady spíše upadá. Zklamání. ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Kupujem pivo v umelohmotnom balení v 1,5 litrovej fľaši. Ja viem, je to barbarské, ale cenovo výhodné. Nevýhodou tohto balenia je tá skutočnosť, že pokiaľ občan nevypije jeho obsah ihneď po otvorení a odloží si zbytok na druhý deň, hrozia problémy zažívacieho traktu a to problémy spojené minimálne s hnačkou ak nie priamo s úplavicou. Tento prípad sa zrejme stal aj pánovi menom Luc Besson a to v čase písania scenára k Okrsku dvojke. Viem si ho živo predstaviť, nepretržite lietajúceho ako odtrhnutý vagón od notebooku na toaletu a späť. Chudáčisko, v takom stave sa tvoriť nedá a ak sa aj čosi podarí, tak len demencia značného kalibru. Dúfam, že sa podobným situáciám v budúcnosti vyvaruje, alebo dá scenár naškriabať niekomu, kto na to má. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama