Reklama

Reklama

Po úspešnom zásahu kapitána Damiena Tomasa proti bossom drogových  gangov mu zločinci prisahali pomstu a nachystajú pascu.  Polícia mu podhodí v kuchyni tri kilogramy heroínu a potom ho falošne obviní a zatkne. Medzitým skupina tínedžerov náhodou nafilmuje kamerou špinavú akciu skorumpovaných tajných agentov vedenú Rolandom (Pierre-Marie Mosconi) z bezpečnostnej agentúry, ktorí vystrieľali posádku policajného auta a a zanechali ho v 13. okrsku, aby z tejto masakry mužov zákona falošne obvinili gangy a rozpútali v gete občiansku vojnu. Po týchto udalostiach skorumpovaný šéf bezpečnostnej agentúry Walter Gassman (Daniel Duval) dostane vysokú províziu od magnáta Harriburtona, ktorý chce v gete postaviť komplex budov. Situáciu chce zneužiť na to, aby prinútil francúzskeho prezidenta súhlasiť s použitím atómovej zbrane proti obyvateľom kriminalitou prerasteného 13. okrsku. Tínedžera, ktorý nafilmoval vraždu policajtov a skutočných páchateľov pri čine, naháňa polícia, ale chlapcovi sa podarí včas odovzdať pamäťovú kartu Leïtovi. Práve vtedy mu zavolá špeciálny policajný dôstojník Damien a opäť ho požiada o pomoc. Dvojica priateľov spolupracuje s bossmi piatich nebezpečných gangov, aby spoločne zozbierali dôkazy a dokázali prezidentovi, že ide o vražedné sprisahanie vplyvných podnikateľov proti  obyvateľom geta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je smutnou ukážkou jak zničiť dobre rozbehnutú sériu. A u Bessona bohužiaľ nie ojedinelou. Zápletka je oveľa debilnejšia ako minule, ale tentoraz sa berie vážne a hlášok je absolútne minimum. Vďaka tomu je dejová vata neznesiteľná. Ani chémia medzi ústredným duo už nefunguje a nové postavy nestoja ani za zmienku. Tentokrát to nezachráni ani akcia. David Belle pri preskakovaní z budovy na budovu si už často vypomôže buď pomocnými lanami, alebo trikmi. Neviem, či za to môže nový mizerný režisér, alebo už poisťovne nenechali Belleho skákať jak by sa mu chcelo. Proste už predvedie len minimum kúskov u ktorých by som si povedal jak to urobil. Cyril Raffaelli sa v bitkách tiež nevytiahne. Vidno minimum kontaktov a tie ktoré vo filme ostali, sú minimálne raz okrášlené prestrihom, aby si ich divák nemal šancu poriadne užiť. Ale ešte to ten bleskový strih Megakokotona nedosahuje. No a čo ďalšie? Sem tam nejaký výbuch alebo výlet autom po kancelárii. Proste dielčie cool kúsky sa v akcii nájdu, ale ako celok ani akcia a ani film už za veľa nestojí a skôr by som ho fanúšikom jednotky neodporúčil. 3/10. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Trak Invaders: 1. Alonzo - Determine.mp3 ,2. La Fouine - Rien A Perdre ,3. Sarah Riani - Confidence ,4. Axiom - La Tour Des Miracles ,5. Trak Invaders - Exode ,6. La 38eme Donne - On Fera Avec ,7. Da Octopuss - Le Mur ,8. Green - Green Money ,9. Da Octopuss - Highway ,10. Rim'K - Terrain Vague 11. Da Octopuss - Straight 12. Brasco - Et Alors 13. Trak Invaders - The Music Box 14. Jamal - Cri De Guerre ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Alterantívne riadené a finančne od moci nezávislé centrá sú vždy tŕňom v oku centrálnej vláde. Nech ide o nezávislé obytné centrá, schopné sa uživiť z vlastnej činnosti (napr. squatt Christiania v Kodani), divadlá financované súbežne existujúcou krčmou (divadlo Stoka) alebo kluby mimo štátnej (kultúrne európsky/nórsky či inak fondovej) peňažnej barličky( klub Intergalaktická Obluda). Z menovaných už existuje iba Christiania. Aj to len vďaka dohode s vládnou mocou. Väčšina dočasných autonómnych zón zanikne. Spojenou útočnou silou vládnej a ekonomickej a developerskej moci/mafii. Tej sú šité zákony na prospech. Policajti a súdy? Vždy chránia momentálnu vládu a ich ekonomických ovládateľov (alebo prisluhovačov - niekedy je to ťažké rozoznať). Pridlhý (ale nutný) úvod k tomu, čo sa deje v nezávislom parížskom okrsku 13. Problémy tu má vyriešiť cielená likvidácia zo strany štátu. Vyprokovaná falošným útokom, za ktorí nesú vražednú zodpovednosť spojení policajní, developerskí a vojenskí zapredanci. Chcú uchopiť ekonomickú moc v štáte. Neváhajú pritom zradiť kolegov, zavraždiť pár policajtov a obetovať nanič hodných civilistov. Odpor voči nim je temer nemožný. Preto tvorcovia zvolili cestu akčnej parkourovej rozprávky. V nej si velitelia etnických zločineckých skupín vymôžu sľub od samotného francúzskeho prezidenta. Lenže ten sľub znie, čo sa týka požiadavky, tak zvláštne, že akoby všetci zrazu zatúžili po živote strednej triedy. Tomu ale ich správanie a výzor rebelských sympatických zločincov aleže vôbec nezodpovedá. Napriek tomu dvíham prsty hore. Túto oddychovku s naivným, ale dobre mieneným posolstvom o skorumpovanej moci a možnosti jej vzdorovať si totiž rád zopakujem. ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Mazal tov! Je smutný, že Francie bude mít v budoucnu prezidenta, který neumí vystupovat na veřejnosti a nechává si radit od člověka, jehož pytle pod očima dokazují, kam až může zajít workoholismus. To mě štvalo, protože rozhodnout o osudu 13 Okrsku bez vlastní iniciativy je fakt trapný, ale jelikož v tomhle filmu zabijí slečna svým copem, je naopak trapný se tomu divit. Ale protože jde o relax, není Okrsek zas až tak marný. Navíc David Belle je borec a zvládnul by předběhnout i Usaina Bolta. Pokud něco filmu sráží body, pak je to neidentifikovatelná hudba. Indické hip-hop tracky se spíš hodí do moderní čajovny a ne do akčního filmu. Naneštěstí se nad tím nebudete dlouho zaobírat. Parkour je znovu na scéně. To ty chlapy fakt nebolí kotníky? Tssss... ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Dřívější skvělý režisér, nynější neúnavný producent rychlých, bezmozkových akčňáků Luc Besson před lety s režisérem Pierrem Morelem přinesl slušný akční snímek, který oproti jiným prostoduchým mlátičkám přinesl osvěžení v podobě parkourových vychytávek (pro nezasvěcené se jedná o sport ve kterém se efektivně zdolávají všemožné (převážně městské) překážky). Film měl slušný úspěch a proto bylo pokračování nevyhnutelné. Tentokrát má ústřední dvojice podobný problém jako v předchozím díle a opět musí zachránit v názvu zmíněný okrsek před zničením. Rozhodně jsem nečekal zázraky ale samotného mě překvapilo, že i když se ve filmu pořád něco děje, akce a vůbec všeho je více dost, hodně jsem se nudil a už teď tři minuty po shlédnutí mě nenapadá část, která by mě jakkoliv výrazně zaujala nebo snad dokonce strhla a nezachrání to ani fakt, že Belle umí dobře skákat a Raffaelli kopat. Ultimátní slabota. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama