Reklama

Reklama

Po úspešnom zásahu kapitána Damiena Tomasa proti bossom drogových  gangov mu zločinci prisahali pomstu a nachystajú pascu.  Polícia mu podhodí v kuchyni tri kilogramy heroínu a potom ho falošne obviní a zatkne. Medzitým skupina tínedžerov náhodou nafilmuje kamerou špinavú akciu skorumpovaných tajných agentov vedenú Rolandom (Pierre-Marie Mosconi) z bezpečnostnej agentúry, ktorí vystrieľali posádku policajného auta a a zanechali ho v 13. okrsku, aby z tejto masakry mužov zákona falošne obvinili gangy a rozpútali v gete občiansku vojnu. Po týchto udalostiach skorumpovaný šéf bezpečnostnej agentúry Walter Gassman (Daniel Duval) dostane vysokú províziu od magnáta Harriburtona, ktorý chce v gete postaviť komplex budov. Situáciu chce zneužiť na to, aby prinútil francúzskeho prezidenta súhlasiť s použitím atómovej zbrane proti obyvateľom kriminalitou prerasteného 13. okrsku. Tínedžera, ktorý nafilmoval vraždu policajtov a skutočných páchateľov pri čine, naháňa polícia, ale chlapcovi sa podarí včas odovzdať pamäťovú kartu Leïtovi. Práve vtedy mu zavolá špeciálny policajný dôstojník Damien a opäť ho požiada o pomoc. Dvojica priateľov spolupracuje s bossmi piatich nebezpečných gangov, aby spoločne zozbierali dôkazy a dokázali prezidentovi, že ide o vražedné sprisahanie vplyvných podnikateľov proti  obyvateľom geta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"THEY ARE CRIMINALS PASSING THEMSELVES OFF AS COPS." ---------- Po geniálnej jednotke som sa veľmi tešil na expanziu parkourovej akcie, francúzskeho rapu a ďalší pohľad zvnútra do pekla na Zemi - Okrsku 13. Udiať sa udialo. Príbeh v jednotke nebola síce nejaká extra trieda, no tu to bolo až tak zúfalé, že akčné scény som si nedokázal vychutnať tak intenzívne, ako predtým. V prvom filme sa držali relatívne v medziach reálnosti, tu boli ako Jet Li - odtrhnutí z reťaze. A tá rapídna rasová zmena obyvateľstva Dištriktu 13 v úseku troch rokov, to radšej komentovať ani nie je potrebné. ()

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Decentná bojovka z miernym nádychom parkouru plná slušných akci, kruté zataja miestami váš dych podfarbená elektrickou hudbou, ktorá dodáva filmu istú dynamiku a potrebný potenciál. Obidvaja herci dostatočne prijateľný, tkp. sú umelci. Jeden pobije skupinku policajtov druhý im zas po pod nos utečie. Ale už sme to niekde nevideli? Najčastejšiou slabinou u filmoch je pokračovanie. Ťažko je urobiť film, aby nebol šablónovity a tkp. totožný z prvým dielom. Lenže tento film taký je. Má síce iný dej a spád ale celkovo je to o tom istom. Comeback sa tentokrát nekoná. Milé ale už videné. 50% ()

Reklama

Morloth 

všetky recenzie používateľa

Ten cool nátěr je vespodu značně prolezlý. Zpočátku pěkná podívaná se postupně vytrácí pod zbytečnými slovy, zbytečnou a nezvládnutou efektností a konečně i pod tím, že krom pár zajímavých akčních scén film nenabízí ani příběh, ani napětí, ani sympatické postavy, ani atmosféru a nakonec ani pořádný závěr. Co s tím, no? Recyklace recyklovaného může být někdy uměním, ale často spíše končí zbytečností. ()

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Akcia z jednotky sa úplne vytratila. Leito vyšiel z formy a už len pobehuje a pozerá sa na Damiena ako sa bije s ostatnými. A sem tam hodí dáku hlášku. Damien s výzorom Vina Diesla sa moc nezmenil. Ale najviac sa zmenil Besson. Akcia nic moc a len same zbytocne keci. A vynechal tam Leitovu sestru a K2. A možno ani výber režiséra nebol šťastný. 2* za úvodnú sekvenciu Okrsku 13 a sem tam tú akciu. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

podle mě,vrchol moderní francouzké kinematografie.naprosto neskutečný a dech beroucí akční kreace,v čele se dvěma nejlepšíma představitelema parkuru na světě,zasazený do vynikajícího prostředí pařižské budoucnosti,rozkládajícího se 13tého okrsku,doplněný o vynikající francouzký hipec.zatím co v jedničce si to všechno teprve zkoušely,tak do dvojky vletěly naplno a se vší parádou.málokdy se stane,že druhý díl přebije ten první,u okrsku 13 se to povedlo takovym hřebikem,že by rozmrd i přehradu.bravo!opravdu ultimátní podívaná: ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)

Reklama

Reklama