Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(viac)

Recenzie (151)

Kejf. 

všetky recenzie používateľa

Nemam rada filmy, kde se ublizuje detem a co vic, zviratum! Ale pokud je tohle film podle skutecnosti, neda se svitit. Jako velky plus beru kratkou stopaz, ktera rychle odsejpa a mne prislo, jako kdybych zkoukla jeden dil nejakyho sitcomu. Kazdopadne - v tomhle pripade sedi "za malo penez, hodne muziky". Za zrejme velice malej rozpocet vnikl slusnej snimek plnej napeti a nasili. Jen skoda toho konce, ale nepredbihejme...4* ()

miguel_111 

všetky recenzie používateľa

Kto vie čo by som podaroval takej mamičke na MDŽ, ale asi predpokladám tak minimálne dvojročný výherný pobyt na Psychiatrii. Predstaviteľka mami bola nenormálne úžasná a dôveryhodná natoľko, že človeku občas prebleslo mysľou, že to ani nehraje. Hlavný hrdina sa držal statočne a držal som mu neskutočne palce. Pre mňa 70% ()

Reklama

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Country Shining Massacre. Hodně drsný horůrek. Matka sama doma se čtyřma děckama na krku uprostřed zapadákova, tatík furt na cestách. Jednoho dne mamince přeskočí a začne masakrovat svoje potomstvo. Colleen Porch je skvělá, mě však více zaujal malý Holden Thomas Maynard jako Jimmy. Rozdávají se nějaké ceny pro "The Best Child Performance"?:) Coby nejstarší se všech sourozenců si zřejmě vypěstoval ten nejsilnější instinkt pro přežití, jehož je dítě schopné. Se svou máti svede brutální boj o přežití a já jen zírala, jak mu to pálí. Jeho odvaha, bystrost a vyrovnanost je obdivuhodná. Fandila jsem mu a vůbec jsem nějak hluboce neuvažovala nad tím, nakolik jeho počínání a schopnosti odpovídají pravděpodobnosti v realitě. Pokud však nějaké děti musí podobné hrůzy zažívat, ať nad nimi stojí všichni svatí... Snímek v jedné scéně doslova kopíruje slavnou scénu Nicholsona se sekyrou v Osvícení. Přemýšlím, že jestli existuje ještě něco horšího, než co si ten chlapec zažil, pak je to závěr filmu. Jimmymu doporučuji nohy na ramena a zdrhat tak daleko, co to jde. A vylízaný otec ať si spokojeně žije se svou pošahanou ženou až do smrti:) ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Žádná pecka tentokrát. Po odjezdu svého manžela rupne mamce v kouli a rozhodne se zabít svoje čtyři děti. Nic moc originálního, tvůrci očividně mají rádi Kubricka, a většina vražd proběhne offscreen. Překvapením bylo, že šílená žena sejme většinu svých dětí už v polovině a pozbytek filmu nahání svého nejstaršího syna a do toho, jen tak mimochodem, vykydlí půlku svojí farmy, takže milovníci psů, slepic a prasat mají smůlu. Jinak slušná podívaná, které sráží výsledný dojem závěrečný nelogický kopanec mezi nohy. ()

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*VARILA MYŠIČKA KAŠIČKU* Relatívne znesiteľný, nízko-rozpočtový horor, ktorý miestami vytvára dokonalé napätie a atmosféru a miestami nudí zbytočne naťahovanými scénami a neschopnosťou dej nakopnúť. Nikoho nemôže prekvapiť, že mamičke zašibáva - dom uprostred ničoho, štyri uškriekané deti, piate sa prekopáva na svet, manžel neustále na cestách, bútľavou vŕbou sa stáva strašiak v kukuričnom poli. Postava mamičky s botoxovými perami je dostatočne psycho a som si istý, že deti v niektorých scénach strach nepredstierajú (mladší brat ťahaný mamičkou na verandu). Ako som písal už v komentári k filmu The Children, deti v hlavných úlohách nemám rád, pretože ich všeobecná neschopnosť hrať ma privádzajú do šialenstva. Tu sa tým najiritujúcejším prvkom stáva sestrička hlavného detského hrdinu, ktorá najmä svoj strach/plač tak preháňa, že vidly do bruška by si zaslúžila oveľa skôr. Verdikt v 1 vete: Mamička systematicky zabíja svoje detičky a otecko v závere zabíja celý film svojim rozhovorom so synom. 11.08.13 ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)
  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama