Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (585)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Plynulý prechod medzi drsnou jednotkou a zábavnou trojkou. Akčný záver je rovnaká zívačka ako minule, má to bohužiaľ o poznanie menej atmosféry, na druhej strane je tu oveľa viac humoru. Riggs a Murtaugh sú zase neschopní, nič nevyšetrujú a len robia problémy, celý príbeh je strašne pozliepaný bolehlav (ale pranierovanie apartheidu a z toho vyplývajúce hlášky sú super) a postava Patsy Kensit je jedna z najprázdnejších ženských postáv v kinematografii. Je to ale nadmieru zábavné a hlavne "rutinná" prvá tretina je veľmi vydarená (rodina, vtipy policajtov, slovná výmena so šéfom polície apod.). ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Richard Donner nezklamal ani podruhé a natočil snímek srovnatelný s prvním dílem. Akce je ještě více než v jedničce a nuda rozhodně také nehrozí (viz. nezapomenutelná scéna na záchodě :-)))))) Mel Gibson a Danny Glover opět předvádějí co se čeká, ale obsazení Joea Pesciho alias potrhlého účetníha Lea, byl geniální tah....... ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Michael Kamen: 1. Cheer Down - George Harrison ,2. Still Cruisin' - Beach Boys ,3. Knockin' On Heaven's Door - Randy Crawford/Eric Clapton/David Sanborn ,4. Riggs ,5. The Embassy ,6. Riggs and Roger ,7. Leo ,8. Goodnight Rika ,9. Stilt House ,10. The Shipyard/Knockin' On Heaven's Door ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Zkoušel to Arnie v Rudym horku, zkoušel to i Sly v Tango & Cash. Nikdo z nich je však s takovym úspěchem nenapodobil. Murtaugh s Riggsem jsou očividně jenom jedni. Nejlepší policejní dvojice chrlí nejlepší hlášky v nejlepší Smrtonosný zbrani. Ano, je to tak. Zatimco jednička nás spíš seznamovala, pokračování už posílá tuhle dvojku do nemilosrdnýho kolotoče akce-hlášky-akce-hlášky, aby nás v závěru spokojeně "odnegrovalo". Plus poprvý v sérii se tu objevuje ukecanej kulomet Joe Pesci, prcgumovník, bomba na hajzlu a bradavky Patsy Kensit. Jo a nesmim zapomenout na nejhnusnější (rozuměj nejlepší) záporáky. Tohle už nemůže bejt lepší! Prostě kult, kterej spolehlivě funguje i po dvacátý. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Lethal Weapon si ešte udržuje klasickú 80kovú atmosféru, akú poznáme z Policajta z Beverly Hills, alebo 48 hodín. Cítiť tu ale aj posun vpred, takže film dnes nepôsobí nijako archaicky alebo smiešne, ako mnohé kriminálky z onoho obdobia. V podstate dostanete to, čo očakávate, solídne napísaný kriminálny príbeh, pár zapamätaniahodných scén a aj tú romantiku. Čo by ste ešte od mainstreamu 80tych rokov chceli viac. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)
  • Arjen Rudd (Joss Ackland) používá zbraň Mauser C96 ráže 7.63 × 25mm. (dc125)

Reklama

Reklama