Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (585)

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Akční film doveden k dokonalosti. Nejsilnější bromance 80. let. Bezchybná režie. Napínavý, zábavný a chytrý scénář. Dokonalá hudba s lahůdkou v podobě Knockin' on heaven's door od Erica Claptona. Nejlepší příklad toho, jak by měl akční film vypadat a fungovat. Jinými slovy dokonalost, kterou ještě navíc zdobí nepřekonatelné duo Gibson/Glover. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Riggs a Murtnagh si do dvojky odnesli vše podstatné – vulgární a nakažlivě pubertální humor, výtečně odsejpavé gagy, slušný příběh a perfektní akční sekvence. A samozřejmě svoje hlavní představitele, kteří jsou tím hlavním kořením filmu – sebelikvidační magor Gibson tvoří s páprdovským Gloverem opravdu explozivní duo, které neumí nudit. Scénáristé jim navíc přivařili několik opravdu delikatesních soustíček k zahrání (slavná scéna s Murtanghovým hajzlíkem, reklama na kondomy a další "bejkárny"). I druhá Smrtonosná zbraň prostě patří mezi nejlepší "fízlovky" historie a jako akční krimi (komedie) nemůže zklamat. ()

Reklama

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Oba vyšetřující parťáci prožívají poklidné období. Už se hodně sehráli, Riggs se dokonce každý večer nesebevraždí a v práci se jim taky celkem daří. Právě proti nim stojí pašeráci drog, se sebejistými úsměvy mávají diplomatickými pasy a netuší vůbec nic o tom, že umístění třaskavin na trvalé adresy obou detektivů jim přinese pouze zjištění, jakým způsobem lze zrušit jejich diplomatickou imunitu přímo na ulici. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Z tohto filmu som si zobral rovnaké ponaučenie ako Homer Simpson. Vždy keď idem doma na záchod, tak sa pre istotu kuknem pod misu, či mi tam niekto nenastražil výbušné zariadenie. No ale nie len preto mám rád tento americký akčný krimi thriller. Je to výborné pokračovanie, ktoré ďalej rozvíja osudy dvoch skúsených detektívov z Los Angeles, starého ostrieľaného Rogera Murtaugha (Danny Glover) a jeho divokého kolegu Martina Riggsa (Mel Gibson). V tejto časti sa ku nim pripojil aj potrhnutý mafiánsky účtovník Leo Getz (Joe Pesci). "Smrtonostná zbraň 2" - Zábavná akčná klasika. **** ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Klasická dvojka. Viac akcie, napätia, hustej kriminality, ale aj humoru, z ktorého budú mať fanúšikovia Donnerovho režijného vedenia bezprostrednú radosť. Mel je magor s veľkým M a diplomatický starúšik lepkavý ,,slizouň". Úvodná scéna je predobrazom vynikajúcej akčnej jazdy, ktorá má v znamenitých sekvenciách tendenciu predbehnúť samotnú 1. Zbraň 2 je zo všetkých častí mojou najobľúbenejšou - zo subjektívnych dôvodov, ktoré vôbec nemusíte brať vážne :-). ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Při destrukci Riggsova (Mel Gibson) karavanu je zničena i lahvička kolínské „Hero.“ Když vidíme Riggse poprvé vcházet do karavanu, běží v televizi reklama právě na tuto značku. (HellFire)

Reklama

Reklama