Reklama

Reklama

Hačikó: Príbeh psa

  • Česko Hačikó - příběh psa (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Americký profesor Parker Wilson dochádza denne vlakom do práce. Jedného dňa nájde na stanici opustené šteňa japonskej rasy akita inu. Aj keď je manželka Cate najskôr proti tomu, aby si ho ponechal, láska jej manžela k psovi ju nakoniec presvedčí. Hači, ako psíka pomenujú, denne sprevádza svojho pána na stanicu a večer ho tu opäť víta. Jedného dňa však Parker zomrie a na stanicu sa už nikdy nevráti. Hačikó však verne čaká na svojho pána deň čo deň, celých deväť rokov na rovnakom mieste. Až do svojej vlastnej smrti... Legenda o nesmrteľnom pute a vernej oddanosti psa k svojmu pánovi sa v Japonsku traduje dodnes. Je dôkazom, že aj ten najobyčajnejší rituál sa môže stať najväčším a najčistejším vyznaním lásky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (1 074)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Prekrásny príbeh o láske, odovzdanosti, strate či smútku, ktorý ma emocionálne vyžmýkal a ktorý dokázal, že nielen ľudské vzťahy a tragédie dokážu dojímať. Citlivá jemná réžia, vynikajúci námet a najmä podmanivé klavírne tóny Kaczmarka mi sprostredkovali neobyčajný divácky zážitok. Povinne pozrieť všetci, ktorí si myslia, že v Amerike už nevedia natáčať pôsobivé príbehy. Vedia a viac než obstojne. ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Pokud bychom měli napsat ódu na psí oddanost, stačilo by převyprávět Hachikův příběh. Američtí tvůrci ho natočili s citem, uvolněně a bez zbytečných komplikací. Dokonce i závěrečná tečka si vystačila s jednoduchou rekapitulací, trochu nadbytečný je pouze rámeček s vyprávějícím klukem. Hachiko: A Dog's Story je zkrátka film sice malý a nenáročný, ale stejně ryzí, bezelstný a opravdový jako vztah psa a jeho pána. ()

Reklama

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Tento príbeh som už poznal dlhé roky pred filmom z rozprávania môjho otca. Je to veľmi silný, pôsobivý a dojemný príbeh o vernosti, priateľstve a láske. Film sa podaril a aj keď je je tá udalosť originálne japonská, američania nič nepokazili. Natočené je to civilne, s citom a nič nie je prehnané. Richard Gere je sympaťák, hudba je krásna a je to celé dosť emotívne. Ja osobne si to lepšie natočené veľmi predstaviť neviem. Dojalo ma to riadne. Plakal som. ()

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mála výjimek, kdy se remake povedl více než originál (kdo chce porovnávat, originál najde v Levných knihách ve zrůdném růžovém obalu a pod krycím názvem "Věrný pes Čiko"). Tohle je jeden z nejsmutnějších filmů, jaký jsem kdy viděl. Doják je to prvoplánovitý, ale velice účinný, i díky výborné Kaczmarekově hudbě a hlavnímu psímu představiteli, který by měl za ty smutné kukuče dostat zvláštního Oscara (i když jich asi bylo víc). Akita je skutečně nádherné plemeno, a to nejsem pejskař. Skutečný Hachi má v Tokiu tuto sochu, hned vedle té křižovatky s rušným přechodem pro chodce, která musí povinně být v každém filmu odehrávajícím se v Tokiu. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Možná to vypadá jako naivní útok na divákovy city, ale celé je to natočené s takovou láskou a citem, že jsem byl úplně unešen. Psí hrdina nemá chybu a jeho šíleně smutné oči jsou tím nejvýmluvnějším důkazem toho, jak je ztráta blízkého přítele bolestivou záležitostí.... S odstupem času sice musím uznat, že to citovyděračství nejtvrdšího rázu zkrátka je, ale vysoce uspokojivý první dojem tohle zjištění nijak výrazně neohrožuje. :) ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (26)

  • Baseballový zápas, který Parker Wilson (Richard Gere) s Hačikem sleduje, je World Series z roku 1996, kdy New York Yankees porazili Atlanta Braves 3-2 a vyhráli 22. šampionát. (Pethushka)
  • Skutečný Hačikó se stal v Japonsku natolik populárním, že se na něj přijely podívat miliony lidí. V den, kdy zemřel, byl v celém Japonsku vyhlášen státní smutek. Psíkovi postavili přímo na nádraží v Šibuja sochu, která zde stojí dodnes. (Petulka88)

Reklama

Reklama