Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller podľa literárnej predlohy Roberta Harrisa je napínavým príbehom spisovateľa, ktorého najmú, aby spísal pamäte britského premiéra. Nie je však prvým autorom, ktorý sa podieľa na tomto literárnom projekte. Po tom, čo more na opustenú pláž vyplaví telo jeho predchodcu, situácia začína naberať nebezpečné obrátky. (STV)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (886)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $45miliónovTržby USA $15,541,549Tržby Celosvetovo $63,241,549Tržby za predaj DVD v USA $4,211,788 //počet predaných kusov 255,571Roman Polanski dokáže z nijak prevratne húževnatého príbehu žmíchať maximum, hlavnou devízou sa tu stáva napätie a celé to stojí na veľkej hereckej opore v podaní "spisovateľa" Ewana McGregora ten je brilantný, úloha mu fakt sadla, samozrejme že ostatný známi herci tiež využívajú svoj priestor na to aby vniesli do svojich úloh to najlepšie a darí sa im to po celý čas. Tento komorný thriller sa nesie po celý čas v jednej vlnovej dĺžke bez väčších výkyvov, diváka drží na dištanc a len po kúskoch objasňuje o čo sa jedná, poctivo natočený film. /videl v kine: 80%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Asi bych řekla, že je to divný film. Působil divně, zanechával divné pocity, děly se v něm divné věci... Z kina jsem odcházela spokojená (A po nějakých třech letech reflexe dodávám, že jenom proto, že to není tak strašné jako ostatní filmy, jaké jsem měla v té době možnost popatřit.). Ne úplně všechno bylo stoprocentní, ale bylo to všechno dost sladěné na to, aby se mi dostalo příjemného zážitku. Hlavně se mi líbil vymazlený obraz a hudba. Nicméně by se také slušelo poplácat ještě herce po ramenou. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jedna se o Polanskiho, takze samozrejme kvalitka a po mizernym Twistovi se zase vraci ve velkym. Film nastesti neni prilis politickej, zameruje se hlavne na pana ghost writera, coz je jedine dobre. No a samozrejme postupne zacina na povrch vyplouvat spina a napeti houstnout. A to se nastesti dari Polanskimu udrzovat po celejch tech trochu zbytecnejch 130 minut. Navic vsichni herci bezchybny. Mel jsem s filmem jedinej problem, proste jsem tak nak moc nepobral, co to tam vlastne tak zasadniho resi, kdo co teda vlastne proved a co melo bejt tak zlomovyho na zaverecnym odhaleni. Coz ale zas tak nevadi, jelikoz je film zkratka skvele natocenej, paradne zahranej a po celou dobu napinavej a to, ze to je z myho pohledu lehce o nicem, je detail, kterej mi nezabranil se tech 130 minut dobre bavit. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Velmi pěkně natočené s pochmurnou deštivou atmosférou, bohužel však víceméně o ničem. Vzhledem k poměrně (zbytečně) dlouhé stopáži to má téměř nulovou zápletku a takřka nijaký závěr. Na tunu ideově zaujatého politického řečnění připadá zhruba jedna jediná napínavé scéna. Musím tedy říct, že mě Polanski tímto filmem spíše zklamal. Co do napětí je to jen slabý odvárek žánrové špičky, i když technicky skvěle provedený. V porovnání s letošním Shutter Islandem je The Ghost Writer jednoznačným poraženým. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

O panovi Polanskom si mozeme po ludskej stranke mysliet cokolvek, ale po tej reziserskej mu niet co vytknut. Skvely pochmurny konspiracny pribeh, ktory vas ponecha v napati celych tych 128 minut. Styri hviezdy za to, ze Pianista bol proste lepsi a tym padom ich v tejto skale nemozem hodit na jednu uroven, hoci filmy to su obidva brilantne a este aj za herecke obsadenie, ktore mne v rolach Adama Langa a Ruth nesadli. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (59)

  • Aj keď Roman Polanski získal cenu Silver Bear Award ako najlepší režisér, nemohol sa zúčastniť Medzinárodného filmového festivalu v Berlíne. Bol v domácom väzení vo svojom dome v Gstaade vo Švajčiarsku a čakal na rozhodnutie švajčiarskych úradov o tom, či ho vydať do USA v súvislosti s prípadom 32-ročného sexuálneho zneužívania. (Pat.Ko)
  • Robert Harris – bývalý televízny reportér BBC a politický publicista – aktívne podporoval Tonyho Blaira až do vojny v Iraku, čo Harris považoval za chybu. Blair rezignoval 26. júna 2007, čím podnietil Harrisa, aby upustil od svojej ďalšej práce a napísal „The Ghost“. Román, na ktorom je tento film založený, vyšiel len o 3 mesiace neskôr, 26. septembra 2007. Podobnosti medzi Blairom a Adamom Langom (Pierce Brosnan), Cherie Blair a Ruth Lang (Olivia Williams), Hatherton a Halliburton atď. sú jednoznačne zámerné. Mo Asumang sa nakrátko objaví na fotení s Langom ako sekretárka zahraničia Condoleezza Rice. (Pat.Ko)
  • Hlavná postava - Duch (Ewan McGregor) ide do kúpeľne a rozpráva sa so svojím odrazom v zrkadle a potom ho údajne zvedie manželka svojho zamestnávateľa. Zrkadlový záber Ewana McGregora je takmer identický so záberom Johna Travoltu vo filme Pulp Fiction (1994). (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Polanski loví hvězdy

Polanski loví hvězdy

27.09.2010

Je zase na svobodě a chystá nový film. Proč ne? Muž ve stínu je pro mnohé jedním z filmů roku a důkazem, že Roman Polanski je pořád prvotřídní režisér. Drama God Of Carnage je adaptací divadelní hry,… (viac)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (viac)

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (viac)

Reklama

Reklama