Reklama

Reklama

Clare (Rachel McAdams) miluje Henryho (Eric Bana) celý svoj život... Verí, že sú si súdení, hoci sa musia obaja vyrovnať s nedobrovoľnými dlhšími odlúčeniami - Henry totiž cestuje v čase (v dôsledku zriedkavej generickej anomálie, vďaka ktorej sa jeho život odvíja v neustále sa meniacich časových líniách, nad ktorými nemá žiadnu kontrolu)! Keď sa po prvý raz stretli, bola Clare ešte len dievčatko a Henry už dospelý muž – no ona už vtedy vedela, že on sa stane jej osudom. A hoci im kvôli Henryho cestám nikdy nebude dopriate niečo pre iných také samozrejmé ako „bežný stereotyp“, zaľúbia sa do seba, zosobášia sa a sú spolu veľmi šťastní. Teda aspoň do takej miery, do akej je to v ich neobvyklej situácii vôbec možné. Nad ich šťastím sa však začnú zbiehať mraky vo chvíli, keď Clare začne túžiť po dieťatku – dostavia sa totiž neočakávané problémy! A ešte je to čosi, čo oboch veľmi (a oprávnene) znepokojuje – ani jeden z Henryov, s ktorými sa Clare kedy stretla, nemal viac ako 43 rokov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (639)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Zatímco sci-fi část mě zaskočila překvapivě výraznými logickými dírami, slepými dějovými uličkami a nedořešenou "mytologií" časových skoků, u romanticko-dramatické roviny jsem Schwentkemu zobal z ruky, Henrymu fandil a film pro sebe překřtil na Zakletý v lásce. Dlouho nikdo nebyl tak zbožňováníhodný jako Rachel McAdams coby Clare. 70% ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Zakletý v čase není takový žihadlo, za který jsem ho měl. Je to jako kdyby Rosamunde Pilcherová už nevěděla o čem psát, což je dost možný a rozhodla se hlavnímu hrdinovi naordinovat neexistující generační nemoc, že kvůli nějakým špatně fungujícím článkům v mozku cestuje v čase. A ve filmu to prosím hází na nějakou obyčejnou, vymyšlenou nemoc. Tak je potom ihned nový příběh na světě, hodí do toho sci-fi a hned je to o to zajímavější. To je jako když v Tak jde čas už nevěděli, o čem mají po desetitisícím díle a tak se rozhodli do příběhu zamotat nejdřív ďábla, který pozabíjel půlku rodiny a z tý rodiny se pak stali zombíci, kteří povraždili druhou půlku rodiny... ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nevyužitý potenciál. Mohlo to byť celkom zaujímavé, spojenie romantickej drámy s mojim obľúbeným sci-fi prvkom cestovania v čase ma riadne navnadilo. Ale už po pár minútach som sa nestačil diviť pomerne vysokému hodnoteniu tu na čsfd. Samotné cestovanie v čase bolo zmätočné, nelogické, neúčelové a halabala odbité. Dej plytký a nudný, zaľúbenci sa po rokoch stretnú len aby potom žienka mohla pokorne vyplakávať a čakať na muža, ktorý si zatiaľ poletuje niekde v červej diere. Jeho jedinou starosťou je po každom "cestovaní" nájsť, ale častejšie ukradnúť šaty a zmiznúť späť ku žienke. Na konci prišlo niečo málo emócií, ale to už film nezachránilo. Jediné hodné uznania je Eric Bana, ktorý podal dobrý herecký výkon. Ale čudujem sa mu, že súhlasil s účinkovaním vo filme s tak hlúpym scenárom. Film ako taký patrí do smetného koša. 35/100 ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

V rámci romantických filmů nadprůměrné dílko. A to hlavně díky fungující chemii mezi Rachel McAdams a Ericem Banou, kterým opravdu věříte, že byli stvořeni jeden pro druhého. Druhým velkým kladem je právě ta zajímavá zápletka s cestováním v čase, díky které například ( ! lehký spoiler ! ) mladá Claire před oltářem řekne ano staršímu vydání Henryho - muži, který ji jako malou holčičku navštěvoval a do kterého se zamilovala. Díky takovým momentům, u kterých musíte zapojit hlavu (nejen si uživat velkou světovou lásku), film získává nový rozměr. Škoda, že finále filmu není tak vygradované jako třeba u Frekvence (s J. Caviezelem a D. Quaidem). A i během sledování mi docházely logické díry u té sci-fi složky filmu. Ta romantická část nicméně funguje na jedničku s hvězdičkou. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Cestovanie v čase mám rád, Rachel McAdams tiež a Bana je tiež v pohode. Príbeh bol tiež zaujímavý, ale na papieri to asi fungovalo lepšie ako vo filme. Robert Schwentke pre mňa vždy točil iba priemerne filmy a tu sa tiež moc nepredviedol. Celé mi to prišlo akési pomalé a nezáživné, pritom námet a herci neboli vôbec zlý. 60% - 3* ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (13)

  • Filmové zpracování celosvětově úspěšného stejnojmenného románu od Audrey Niffenegger. (Sofia)
  • Brazílsky distribútor v internetovej reklame na film nesprávne uviedol, že ho režíroval Brad Pitt, ktorý ho však iba produkoval. (misterz)

Reklama

Reklama