Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Hoci nejakí tí morbídne hláškujúci drsňáci a úsmevne si počínajúci zombíci (napr. Bub z Day of the Dead) sa v hororoch Georgea A. Romera vyskytovali už aj v minulosti, celostopážna prítomnosť komediálneho odľahčenia je v jeho tvorbe novinkou. V Survival of the Dead vsadil práve na túto kartu, nemŕtvi tu viac-menej vystupujú len ako nemohúce tragikomické figúrky, z ktorých vôbec nejde strach a udrieť či streliť do nich si môže prakticky ktokoľvek. Je však treba povedať, že Georgeovi takéto vtipné poňatie na počudovanie sadlo a niektoré pasáže filmu sú celkom zábavné, ale na druhej strane pochopím každého, komu by tento typ humoru vzhľadom k renomé režiséra a jeho vyše štyridsaťročným skúsenostiam s hororovým žánrom mohol pripadať trochu detinský... ()

Popluh 

všetky recenzie používateľa

Romero i přes svůj celkem úctyhodný věk potvrzuje výbornou formu v novém miléniu. Jeho Survival of the Dead je jiným filmem než Land of the Dead a pochopitelně i silně odlišným od Diary of the Dead, přesto se Romero ani tentokrát nezbavil svých trademarků. Zombie motiv opět používá ke kritice společnosti, kterou tentokrát vystavuje faktu, že zatímco zombie se jsou schopni učit novým věcem, zatímco lidé zůstanou lidmi. Samotný závěr je pak skrz na skrz výborný. To vše v hávu jakéhosi zombie westernu s neskutečně vtipnými a originálními způsoby likvidace, kde byste na "Zombie kill of the week" nominovali hned několik kousků. U mě spokojenost. 70 % ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Romero do tretice v novom mileniu a do tretice u mna za plny pocet. Pritom je to stale ten isty, ucinny recept. Skvela zanrovka, ktora potom co jej (pribehom jemne zviazany) predchodca reflektoval vlastne pole, sa tentokrat neboji smelo vykrocit dalej a stale v sebe nesie ucinnu socialnu kritiku / satiru v jednom. Nehovoriac o tom, ze pocet skvelych napadov a gagov je tu v miere, ktore by vystacil aj na dalsie pokracovanie, ktoremu sa vobec nebranim. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Romerov ďalší zárez do Zombie hororu nevychádza zle. Stále tam nájsť nejaký ten sociálno-kritický podtón a čierny humor je takisto v ponuke dňa. Mňa, ako fanúšika zombie hororov ( hlavne starej školy Fulci, Romero, Mattei - tí ostatní šprintéri mi akosi k duši neprirástli ) potešil aj klasický Romerov pohľad na ľudské telo z jeho vnútornej stránky. Je to morbídne, ale patrí to tam. Možno ale predsa len menej CGI a viac practical - Savini prosím ťa príď! ()

Bluntman 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu jsem si říkal, že zatím poslední přídavek do zombie série je sice stále velice dobrý žánrový film, ale v porovnání se svými předchůdci z nového milénia vychází jako nejslabší, a že Romero nějak "zklasičtěl", protože na místo formální progresivnosti a satirické nesmlouvavosti jsme se dočkali fordovsky poctivé, ale archaické podívané. Jenže poté přijde konec, ve kterém se vše složí do jednoho komplexního celku a výpovědi o tom, že se historie - hlavně násilná minulost - kvůli patriarchálnímu přežitku opakuje a že zombie jsou schopny se učit novým věcem, ale někteří lidé a jejich uvažování se nezmění. To vše na půdorysu klasického amerického žánru - westernu, vůči kterému se přistupuje značně podvratně, protože se film nebere vůbec vážně (velice nápadité a zábavné způsoby zabití), upozorňuje se na filmovost (přepísklé digitální triky) a odstup vytváří i komentář zeleného mozku, který má paradoxně liberální vyznění. I přes silný odsudek nepoučitelné společnosti a gore-festu jde ale o velice humánní dílo, jímž se Romero přiblížil k jiné horrorové ikoně - Davidu Cronenbergovi, s nímž sdílí kritický pohled na žánr, který odráží společensko-politickou atmosféru.__________________________________________ P.S. Docela by mě zajímalo, proč má někdo potřebu srovnávat dvě odlišná pojetí a přístupy k danému žánru, proč někdo nemůže přijmout (záměrnou?) okázalost efektů jako regulérní vyjadřovací prostředek, který neodmyslitelně patří k režisérově rukopisu? Jinak "neohrabaný" střih je v některých momentech evidentním výbojem proti normám a kamera rozhodně není televizní, když se tak promyšleně pracuje s hloubkou ostrosti a několika plány najednou, mimoobrazovým polem. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama