Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

Marius 

všetky recenzie používateľa

To malo byť čo ? Na komédiu málo vtipné, na historický film zas príliš uletené. Scenár, dialógy aj herci (výnimkou je Bettany) o ničom. A tie patetické žvásty o tom "že je rytierom vo svojom srdci ale nie na papieri"... Ony "modernistické prvky" spočívajú v absolútne rušivo použitých rockových songoch .... je to asi ako pustiť do LOTR riadny jazz. Jediná hviezdička za Bettanyho a pekné baby. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film si jednoznačne zaslúči červené orámčekovanie a to nielen takéto na hranici. To, že ide o príjemnú zábavu, niet pochýb. Tvoria ju hlavne zručný scenárista/režisér a sympatické herecké vložky. Herecké je prvá vec, ale nie vždy sa podarí dať dokopy tak milé a prirodzené obsadenie ako v tomto rytierskom príbehu. Po zábavnej stránke naozaj vkusné, žiadne dementné prešľapy a to sa mi páči. Proste dobrodružstvo s romantikou na úrovni. Tie súboje a Queen boli len takou čerešničkou. 80%. ()

Reklama

Webb 

všetky recenzie používateľa

Když nebudu počítat hudbu a charismatického herce Heatha Ledgera, je to lehčí podprůměr. Chvílemi byla nuda a vůbec jsem se nedostal do děje a tudíž bych musel dát 2 hvězdy. Ale teď přichází ten největší kámen úrazu a tím je jednoznačně hudba. Rocková hudba z moderní doby. Nejenom, že se mi nelíbila, ale navíc se mi sem vůbec nehodila. Přijde mi absurdní jí sem s prominutím vůbec n*s**t. To opravdu nejde. Kazí to celkový dojem filmu a to je neodpustitelné. Kdyby byla dobrá hudba, lahodící mému uchu, středověká sem se hodící, tu třetí bych možná dal, ale takhle? Proto budu muset snížit ze 2 hvězd na 1. A právě proto musí přijít na řadu Heath Ledger, který mi v "Temným rytíři" dokázal jaký je výborný herec (takovou těžkou roli Jokera zahrál přímo mistrně a všechny ostatní herce nechal ve stínu). Myslím, že tady nezahrál špatně a tudíž vylepšuji na ty 2 hvězdy. ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemné překvapení, které si napsal, režíroval i produkovali Brian Helgeland. Po scénáři ke "Spiknutí", přidal režii u "Odplaty" a v "Příběhu rytíře" přidal i produkci. Film je plný dobrodružství, romantiky, super muziky, krásných žen a výborných záběrů ze soubojů. Takový moderní Fanfán Tulipán. Zajímavá je i velká účast českých herců a ostatních tvůrců. Pro pobavení mohu jen doporučit. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (38)

  • Gelderland zmiňovaný jako místo původu "sira Ulricha" (Heath Ledger) je skutečná provincie Nizozemského království, jejímž hlavním městem je Arnhem. (Chufu)
  • Šľachtic, ktorého meno si Heath Ledger (William) vybral, Ulrich von Liechtenstein, bol skutočný rytier žijúci v rokoch 1200 – 1275. V roku 1227 sa zúčastnil turnaja vo Valticiach. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama