Reklama

Reklama

Priamy kontakt

  • Česko Přímý kontakt (viac)

VOD (1)

Bývalý príslušník amerických špeciálnych jednotiek Mike Riggins dostane v balkánskom väzení ponuku od amerického atašé Connellyho, že môže získať slobodu aj peniaze výmenou za záchranu Američanky Any Galeovej, ktorú uniesli na príkaz neľútostného vojenského veliteľa Karadžova. Mikovi sa podarí Anu oslobodiť, hneď potom však zistí, že historka s únosom bola len trik, ako ju dostať z tábora, kde pracovala ako dobrovoľná lekárka. Vojak a jeho chránenka sa zrazu stanú cieľom bezohľadných vládnych, polovojenských a zločineckých organizácií, ktoré ich prenasledujú. Všetci chcú zabiť Rigginsa a zmocniť sa Any. Mike nemá koho požiadať o pomoc. Nepriatelia sú stále bližšie a on musí nielen priviesť Anu do bezpečia americkej ambasády, ale aj odhaliť pravdu a spoznať jej skutočnú totožnosť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (96)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Dolph Lundgren...doufám, že Van Dammovi nezkazí reputaci, drsnýho týpka a člověka, kterej po JCVD chce otočit kariéru o 360 stupňů a začít v áčkovejch vodách. Třeba Lundgren začne s ním. Ještě že Univerzální voják a Expendables jsou až na rok 2010. Tak strašně natočenej akčňák jsem totiž snad ještě ani neviděl. ()

Testament 

všetky recenzie používateľa

Mno, tak Přímý kontakt aspiruje na film, ve kterém bylo vystříleno snad nejvíce nábojů vůbec. Jinak je na snímku vidět, že byl natočen za levný peníz a řada scén působí amatérsky, až směšně. Dolph na svůj věk vypadá skvěle, ale v akci je neohrabaný a pomalý až hrůza. Oproti jeho posledním filmům se tento dá skouknout do konce, na průměr to ale ani zdaleka nestačí. Sehnat lepšího režiséra, atd.,atd., pak by výsledek stál za to. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné až slabšie filmy. Má dobrý príbeh o únose a následnej ochrane jednej ženy pred armádou. Akcie je tu dosť, nechýbajú súboje, prestrelky, rôzne naháńačky a aj viaceré výbuchy. Som spokojný so súbojmi a celkom aj s prestrelkami, Lundgrenovi to ešte stále celkom ide. Najviac sa mi páči úvodná bitka vo väzení a súboj s jedným vojakom na vojenskej základni alebo dosť dobrá prestrelka na štadióne a na konci filmu. A tam musím určite pochváliť smrť hlavného záporáka. Tento film má jednu dosť veľkú nevýhodu a to neuvedomenie si veľkosti rozpočtu. Podľa mńa, ked´ akčný film nemá moc veľký rozpočet, tak sa má hlavne zamerať na lacnejšie akčné scény ako súboje a prestrelky, ale tento film obsahuje aj veľa naháńačiek, ktoré nie sú najhoršie, ale pôsobia až moc lacno. A to ešte ani neviem, ktoré sú natočené pre tento film, pretože napríklad naháńačka s taxi bola vo filme Teror vo vlaku s Van Dammom a všimol som si aj jednu scénu z filmu Zabijak so Seagalom. A tiež si myslím, že lacnejší film by sa mal odohrávať na menšom množstve miest a tento film sa odohráva na dosť veľkej ploche. Zaujímavo je tu zobrazená táto balkánska krajina, pretože sa tu úplne bez problémov zabíjajú civilisti, obrnené vozidlá v meste prechádzajú po autách a podobne. Toto je veľmi rozporuplný film a tak úplne chápem všetky hodnotenia. Na jednej strane je to film, kde sa stále niečo deje a nuda tu nemá šancu, ale na druhú stranu je tu až moc nezmyslov ako napríklad Americká ambasáda uprostred lesa a vedľa nej skoro rozpadnutá opustená budova a film tiež pôsobí až moc céčkovo. Musím povedať, že som čakal o niečo viac, ale aj tak nie som sklamaný. Lundgrenových fanúšikov poteší a ostatní by sa mu mali radšej vyhnúť. Ja som spokojný, ale Lundgren podľa mńa v poslednej dobe natočil aj podstatne lepšie filmy ako napríklad Priamy zásah alebo Diamantoví psi. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 60%. ()

Antaeus 

všetky recenzie používateľa

V prdeli na konci sveta kdesi v Zakarpatskej Rusi nášho superhrdinu naháňa slovenská armáda po krajine, ktorej meno si už nepamätám. Situácia bude vyriešená starosvetským direktom do benzínovej pumpy, čoho výsledkom sú mŕtvi zlosyni a žiadny civili. Explózia je očividne nastavená na štandardnú selekciu zlozadkov od tých ne-zlozadkov. Pre istotu však je náš superhrdina aj ostrostrelec, ktorý uzinou trafí snajpera do hlavy a to po tasení rýchlosťou, pri ktorej kobra iba pučí oči a sypí závisťou. A kľudne aj na 100 metrov! Nasleduje ďalšia scéna, po nej ďalšia a ďalšia. Rejžo sa nejak extra ani nenamáhal scény spojiť nejak vospolok, a tak si naša ústredná dvojka stihne oddýchnuť akurát na povinný se.. Ehm.. Akčné scény sú úsmevné, príbeh jednoduchý (čo mne osobne zas tak nevadilo, aspoň som ho pochopil) a tak jediné, čo ma naozaj zaujalo bola oná "princezná", ktorej "záchrana" sa odrazu mení v únos, aby sa z neho opäť stala záchrana (iba doplním, ze počas týchto zmien stále sedí po boku toho istého maníka v tom istom aute. Pecka, že?). No a ja aby som si išiel od zvedavosti všetky chlpy v nose vytrhať, čo že je to za ženštinu, že sa kamaráti s ruskou mafiou aj americkou tajnou službou? A navyše o týchto svojich kontaktoch ani netuší? To je hádanka, čo že! Ono celkovo je tu koncentrácia blbostí na minútu filmovú vysoko nad únosnou mierou. No našťastie sa film neberie zas tak vážne, čoho jednoznačným dôkazom je záverečná scéna, v ktorej figurujú okrem ústrednej dvojice aj pojmy ako "smer" a "západ" a "slnko". Film odporúčam predovšetkým ako podmaz ku ľubovoľnej činnosti. Proste ide o film, pri ktorého "kvalite" vyniknú filmy aspoň o niečo kvalitnejšie. Rovnako ako vynikne priemerná dievčina popri škaredej kamarátke.. ()

e-arthworm 

všetky recenzie používateľa

Příšerná záležitost, spadající spíše do kategorie "C", než-li mezi klasická "béčka". Lundgren sice v porovnání s řadou svých předešlých snímků vypadá až nečekaně dobře, ale tím výčet pozitiv končí. Bitky a přestřelky nejsou tak zběsile sestříhané jako např. u většiny soudobých Seagalových děl, leč hlavní hrdina sráží veškerou akci dolů naprostou absencí rychlejšího pohybu - celý film odehraje ve vysloveně pěším tempu, včetně "útěku" před Hummerem v jakémsi nádražním podchodu. Děj začíná dávat částečně smysl až v samém závěru, určité pasáže (opakované vyvražďování civilistů, několikavteřinová "milostná" scéna aj.) jsou nadbytečné a záporáci vysloveně směšní. Vrcholem je použití scény z Van Dammova filmu "Teror ve vlaku", přičemž za do očí bijící považuji především armádní náklaďák, opatřený výrazným slovenským znakem na dveřích (pro nezasvěcené - "Teror ve vlaku" se totiž odehrával na Slovensku, zatímco "Přímý kontakt" v Bulharsku). "Přidělal jste mi pěknou řádku problémů... - To mě mrzí." ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčalo sa v Sofii, Bulharsko. Filmovanie trvalo 27 dní od 19. februára do 17. marca 2008. (Johnny.ARN)
  • Pri nahánačke s taxíkom má ten ešte pred začiatkom strieľania prestrelenú pravú zadnú pneumatiku (Johnny.ARN)
  • Do kin byl film uveden jen ve Spojených arabských emirátech, Kuvajtu a v Číně. (Conspi)

Reklama

Reklama