Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Konečne poriadny kopanec všetkým slovenským aj českým tvorcom seriálov... K scenáru mám niekoľko výhrad, ale má to skvelú kameru, používajú fajn filtre, super strih, hrajú sa s osvetlením... Skrátka po technickej stránke je tu všetko, kvôli čomu sa nemôžem pozerať na spackané "inscenácie" ako Ordinácia v ružovej záhrade, Ulica atď... ()

haffen 

všetky recenzie používateľa

To bol, ak ma pamäť neklame, prvý Slovenský krimi serial. Možno, nie, ale každopádne môj prvý čo som videl z naších končín. Zo zvedavosti som si pozrel prvý diel a prekvapil ma. Nechýbalo mu nič čo by správny krimi mal mať. S čistým svedomím dávam 80%. Škoda, že sa nenatočilo viacej dielov. Tých pár stálo za to... ()

Reklama

mandes 

všetky recenzie používateľa

Keby som tento seriál videl a nevedel že ho točíme my tak mu dám tri a označím ho za priemernú kriminálku z nemeckej produkcie. Ale na to čo som videl za posledných 15 rokov od nás ma naozaj šokovalo v prvom rade technické spracovanie. Už opening a vynikajúca profesionálna kamera hovorila že tu bude niečo inak. Hudba správne depresívna dobre pomáhala vytvárať atmosféru . A od hercov som čakal len kŕčovitú trpnosť z pre afektovanými výkonmi, ale dočkal som sa solidných výkonov aspoň v hlavných mužský rolách u ktorých skvelo fungovala charizma a sympatie, jednoducho som sa pri nich necítil trapne . Príbeh prvého dielu ma až tak nedostal. Dal by som mu tri a pol ale verím že seriál ponúkne ovela lepšie kúsky. PS: A to že sa seriál točí podla skutočných prípadov je OBROVSKE PLUS+ / lenže nakoľko sa skutočných prípadov drží je už otázne ()

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne to najlepšie čo sa na Slovensku zatiaľ natočilo. Úžasný kriminálny seriál, ktorý by sa nestratil ani za hranicami. Prvá séria veľmi napínavá, neviem sa dočkať druhej. Vždy som sa tešil na ďalší piatok kedy sa seriál vysielal. Určite seriálu dopomohlo aj to, že prípady boli inšpirované skutočnými kriminálnymi prípadmi ktoré sa u nás stali. Herecký casting vyšiel na jednotku s hviezdičkou. Veľmi milo ma prekvapila prítomnosť akčných scén. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Zrejme jediny novodoby slovensky serial, ktory bol viac nez pozeratelny. Velka skoda slabsieho scenara, ktory vkladal do ust hlavnym hrdinom slova, ktore by normalni ludia a uz vobec nie chlapi z kriminalky (nic v zlom) v danych situaciach ani omylom nepouzili. Napriek tomu vsak ide na nase pomery o zrejme to najlepsie, co zatial slovenska novodoba televizia na poli kriminalnych serialov vyprodukovala. Uvidime, co nam ponukne Danove "Nase mesto", ak sa ho niekedy dockame. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)
  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)

Reklama

Reklama