Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

mandes 

všetky recenzie používateľa

Keby som tento seriál videl a nevedel že ho točíme my tak mu dám tri a označím ho za priemernú kriminálku z nemeckej produkcie. Ale na to čo som videl za posledných 15 rokov od nás ma naozaj šokovalo v prvom rade technické spracovanie. Už opening a vynikajúca profesionálna kamera hovorila že tu bude niečo inak. Hudba správne depresívna dobre pomáhala vytvárať atmosféru . A od hercov som čakal len kŕčovitú trpnosť z pre afektovanými výkonmi, ale dočkal som sa solidných výkonov aspoň v hlavných mužský rolách u ktorých skvelo fungovala charizma a sympatie, jednoducho som sa pri nich necítil trapne . Príbeh prvého dielu ma až tak nedostal. Dal by som mu tri a pol ale verím že seriál ponúkne ovela lepšie kúsky. PS: A to že sa seriál točí podla skutočných prípadov je OBROVSKE PLUS+ / lenže nakoľko sa skutočných prípadov drží je už otázne ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Zrejme jediny novodoby slovensky serial, ktory bol viac nez pozeratelny. Velka skoda slabsieho scenara, ktory vkladal do ust hlavnym hrdinom slova, ktore by normalni ludia a uz vobec nie chlapi z kriminalky (nic v zlom) v danych situaciach ani omylom nepouzili. Napriek tomu vsak ide na nase pomery o zrejme to najlepsie, co zatial slovenska novodoba televizia na poli kriminalnych serialov vyprodukovala. Uvidime, co nam ponukne Danove "Nase mesto", ak sa ho niekedy dockame. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zo vsetkeho toho hnoja /ordinacia, VKV, Panelak ....../ je toto prekvapivo na urovni. Prevedenie a herecke vykony su casto na povazenie a dialogy obcas vzbudia usmev, ale furt lepsie ako Krausov retardovany Panelak .......... Hoci stale to na komunisticku normalizacnu serialovu tvorbu nema. Proste nema. 70 % ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný slovenský seriál. Konečne! Skĺbenie slušnej akcie, kvalitnej hudby, efektných strihov, zmyselných dialógov a nie príliš známych hercov, ktorí hrajú super. Na úvod dám štvorku, no časom sa nebudem brániť vyššiemu hodnoteniu, alebo nižšiemu. Dodatok: No nakoniec musím hodnotenie jednoznačne zvýšiť. Tento seriál si nič iné ako 5 hviezdičiek nezaslúži. ()

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najlepší slovenský seriál v ére samostatnosti (pokiaľ mi pamäť siaha :)). Výber hercov a ich vzťahy (nie veľmi zapletené, len jemne načrtnuté), príbehy a ich rozpletenie... Vydarené! Mimoriadne sa mi tiež páči fakt, že nikdy nemôžem tušiť ako daná časť dopadne - a najmä možnosť vidieť ako má (hoc úspešne) vyriešený prípad mrazivé dopady na zvyšok rodín a postavy. Tak veru, takto by mala vyzerať kriminálka (nie ako tie žvásty CSI). Pokarhať však musím väčšinu vedľajších postáv a poniektoré dialógy vyzerajú byť neskutočne spretŕhané... Dávam však plnohodnotných (!) 8,0/10 Višňovského musím pochváliť, rola mu sadla a Jakab konečne schytal poriadnu rolu :) Ostatok, samozrejme, je tiež OK, ale títo ma zaujali asi najviac. A hudba je veľkým plusom tiež :) ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Špeciálne efekty boli vyrobené Čechách. (marek.stone)
  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)

Reklama

Reklama