Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

Prvej sérií dávam [9/10] - Mesto tieňov je najlepší slovenský krimi seriál. Aj ked´ v podstate v rámci podobných seriáloch je veľa a myslel som si že tento ma neprekvapí, ale prekvapil ma, a to veľmi milo. Všetky príbehy čerpajú inšpiráciu zo slovenských trestných činov, každá časť prvej sérií je zaujímavá, dlžka jednej časti je primeraná a dej sa zbytočne nijak nezdržuje, ale nieje ani priamočiary, má aj svoje napätia, gradáciu. Celkové podanie každej jednej časti v prvej sérií je veľmi nadštandartne zlávdnutá, hudba a obzvlášt sountrack ma zaujal, herecké obsadenie je výborné, obsadenie kriminalistov je zaujímavé, dobrí herci a majú zaujímavé úlohy, Pavel Višnovský ako vodca je veľmi dobrý a ani zvyšok nesklame a Sona Norisová ako psychologička sa tiež hodila. Prvá séria je veľmi dobre zvládnutá po všetkých stránkach či už zápletky, kamera, strih, herci, s akčnými scénami sa tiež tvorcovia slušne popasovali. Celkovo hodnotím tento seriál veľmi pozitívne, slovenská tvorba seriálov dosiahla týmto vrchol svojho žánru a dúfam že čoskoro si doplním aj druhú sériu na ktorú som zvedavý a očakávam úroveň prvej série. ()

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silné príbehy. Keď pozeráte tento seriál máte husiu kožu a skvele sa bavíte. 1. séria bola trochu akčnejšia, potom prišla druhá (od ktorej som veľa neočakával) a príjemne ma prekvapila. Hlavne posledná časť s bielym mäsom bola naozaj silným zážitkom a ešte dva dni po pozretí som rozdýchaval skutočnosť, že to čo som videl je len skrytá realita. ()

Reklama

haffen 

všetky recenzie používateľa

To bol, ak ma pamäť neklame, prvý Slovenský krimi serial. Možno, nie, ale každopádne môj prvý čo som videl z naších končín. Zo zvedavosti som si pozrel prvý diel a prekvapil ma. Nechýbalo mu nič čo by správny krimi mal mať. S čistým svedomím dávam 80%. Škoda, že sa nenatočilo viacej dielov. Tých pár stálo za to... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zo vsetkeho toho hnoja /ordinacia, VKV, Panelak ....../ je toto prekvapivo na urovni. Prevedenie a herecke vykony su casto na povazenie a dialogy obcas vzbudia usmev, ale furt lepsie ako Krausov retardovany Panelak .......... Hoci stale to na komunisticku normalizacnu serialovu tvorbu nema. Proste nema. 70 % ()

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne to najlepšie čo sa na Slovensku zatiaľ natočilo. Úžasný kriminálny seriál, ktorý by sa nestratil ani za hranicami. Prvá séria veľmi napínavá, neviem sa dočkať druhej. Vždy som sa tešil na ďalší piatok kedy sa seriál vysielal. Určite seriálu dopomohlo aj to, že prípady boli inšpirované skutočnými kriminálnymi prípadmi ktoré sa u nás stali. Herecký casting vyšiel na jednotku s hviezdičkou. Veľmi milo ma prekvapila prítomnosť akčných scén. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)
  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)
  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)

Reklama

Reklama