Reklama

Reklama

Detektív Danny Fischer sa pri policajnej akcii v New Orleanse chystá zatknúť nebezpečného zločinca Milesa Jacksona aj s jeho mnohomiliónovým lupom. Jackson sa aj so svojou priateľkou dá na útek, skončí v putách, ale jeho priateľka nešťastnou náhodou príde o život. Miles z jej smrti viní Dannyho a sľúbi mu odplatu. Presne po roku si detektív vypočuje znepokojujúci telefonát od Milesa, v ktorom mu zločinec stručne povedané povie – oko za oko, zub za zub. Miles ušiel z väzenia a prichystal pre Dannyho nebezpečnú hru na dvanásť kôl s takmer nerozlúštiteľnými úlohami a hádankami, ktoré však musí všetky splniť. V opačnom prípade príde jeho priateľka Molly, ktorú Miles uniesol, o život. Danny, ktorému Miles už zničil dom a auto, sa púšťa do zdolávania týchto čudesných dvanástich kôl bez istého výsledku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (302)

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Ano, kde je akčňákům let devadesátých konec, viď Renny? Při (nebo spíš až po) tomhle nostalgickém béčku vás třeba napadají věci, jako že na trojce Smrtonosné pasti jste vlastně byli ještě v kině kousek od vašeho domu, které už je dávno zrušené a místo promítání filmů se tam teď hraje bowling. Ach jo... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Solidne B-cko s feelingom 80rokov. K vyssiemu hodnoteniu mu chyba lepsi zaporak (bohuzial toto pako je skor k smiechu), poriadne hlasky (pocas celeho filmu som nezaznamenal ani pokus o hlasku) a aspon stipku invencie (prakticky kazda jedna akcna scena je vykradackou z nejakeho ineho filmu, kde bola prevedena lepsie). Cisty priemer, ale vzhladom na to, ze taketo filmy sa dnes uz netocia a velmi mi chybaju, tak to preklopim na 3 hviezdicky. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všetky recenzie používateľa

No super, jsem nadšen. Perfektní akční thiller se vším všudy. Strašně mě tento film chytl, jen prvních 10 minut to vypadalo, ze to bude průměrný "akčňák".. Podle hodnocení taky v podstatě je, ("jen" 60 %) ale mě to sedlo do oka a nemám slov. Danny po všech 12 úkolech, co jej čekají (a nejen jeho:-)) ) bojuje o život své manželky a krom. toho i o svůj a dalších lidí z města..Nakonec to dopadne se štastným koncem, ale že to stálo síly, hromady plechu a v neposlední řadě spoustu lidských životů.. Akční film pro mě stvořený:-) Nedávno jsem viděl film Únos vlaku 1 2 3, který se mi taky hodně líbil a teď jsem další akční pecku mohl vidět zase:-)) Film 12 kol můžu akčním fajkmékrům jedině doporučit. Napětí od začátku až do konce. PARÁDA. Pro mě 5*!! ()

Ant 

všetky recenzie používateľa

Producent Nebezpečné rychlosti se v tom opravdu nezapře. Kdyby bylo těch rounds 6 místo 12, tak bych byla hned spokojenější. Po chvíli totiž nastoupí utepělost ze stále se opakujících honiček a zachraňování rukojmí. Cenovi je role napsaná na tělo, ale irský záporák je tak nějak o ničem. Má to ale své světlé momenty, přece jen Nebezpečná rychlost je moje oblíbená klasika, slabší 3*. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Po pomerne veľkom nadšení z Cenovej prvotiny 'The Marine' som napísal, že pri ďalšom hodnotení jeho filmu nastavím objektívne meradlá na vyššiu úroveň, no nejde to. Cena možno po tomto filme nenaštartuje svoju akčnú kariéru tak, ako to niektorí predpokladali, no akčný veterán Harlin si ho podchytil pod svoje krídla a po vyšachovaní z postu režiséra tretej časti série 'Die Hard' si natočil vlastnú naháňačku naprieč mestom a ukázal, že možno scenáre nepatria k tomu najlepšiemu, čo môže film ponúknuť, ale s akčnými scénami sa vie naozaj vyhrať a vyšperkovať ich do tej zvukom najzvučnejšej a obrazom najlákavejšej podoby. A mne to stačilo. S povzdychom nad tuctovosťou scenára, ale bez povzdychu nad dĺžkou filmu a s nadchnutím nad dobrými hláškami a skvelou akciou dávam štyri, s pomerne čistým svedomím. Po druhom zhliadnutí po takmer dvoch rokoch uberám na tri. 70%. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)
  • Scenárista Daniel Kunka pôvodne umiestnil dej filmu do Chicaga, ale Renny Harlin sa rozhodol natáčať v New Orleans. (m.a.t.o.)
  • Náklady na výrobu: $22 mil. USD (ČSFD)

Súvisiace novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama