Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(viac)

Recenzie (106)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

John stratil to najcennejšie čo mal. Počas cesty na dovolenku prichádza o svoju milovanú manželku s dcérkou. Ubehlo pár mesiacov a on si začína uvedomovať, že je najvyšší čas začať žiť odznova. Predá svoj apartmán a kupuje starší dom mimo mesta, kde chce opätovne nájsť stratenú múzu pre svoje písanie básní. Už po pár dňoch si však začína uvedomovať, že so starobylým sídlom niečo nie je v poriadku. Počuje rôzne zvuky, výkriky, ba dokonca trpí rôznymi predstavami. Nakoľko mu dané udalosti nedajú pokoja, rozhodne sa, že si minulosť starého sídla preverí. Objaviť v dnešnej dobe, kvalitný, neopozeraný horor z 80' rokov je rovnaký zázrak, ako nájsť na povale starého domu obraz od Edvarda Mucha. "The Changeling" vsádza rovnako na atmosféru, ako maliar na kvalitný podklad. Bohužiaľ, nestačí zobrať "Turínske plátno" a pomaľovať ho pastelkami z Jednoty. To je ako jesť pizzu bez olív. Proste, je ne-my-sli-teľ-né, spoliehať sa na jednu ingredienciu. Úctu a rešpekt k starším - to určite áno! Ale keď neponúkajú žiadnu múdrosť či poučenie, je to strata času a treba si nájsť iného "kamaráta". Rovnako ako pri tomto "vraj horore", ktorý je skôr mysterióznym thrillerom (ako napr. Pod Povrchom). "The Changeling" nijak mimoriadne nevystrašil, nepobúril, nerozplakal, neurobil nič, čo by horor proste mal. Na mňa zvončeky, kolísajúce kreslo, fúkajúci vetrík ala "petrík", či skákajúja "Jojo" loptička - neplatia. Navyše, na dnešnú dobu veľmi otrepaný (na vtedajšiu nadštandardný) a opozeraný príbeh. Tí čo tu ospevujú práve tento "fakt", preberte sa. Je rok 2014, a vy nemáte digitálky na cestovanie časom, aby ste velebili niečo, čo bolo od 80' roku milión krát "pretiahnuté", ako Dolly Buster v najväčšej sláve. Priznávam, miestami som mal aj ja nepríjemný pocit. Rozuzlenie samotnej story, ktorý mal hlavu aj pätu, potešilo. No tak či onak, toto nie je ducharina čo má ducha. Takú si predstavujem úplne inak. Vyobrazená percentuálna hodnota kvality snímku užívateľmi, nezodpovedá ponuke tovaru, za ktorý si divák "zaplatil". Teda aspoň čo sa hororu týka - 55%. ()

TheRaven 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajímavá duchařina, která má jistě něco do sebe. Drsný začátek vystřídá celkem pomalý děj a rozplétání souvislostí. Klasický obraz domu z pohnutou minulostí, ale dál nebudu spoilerovat. Dobrá režie a solidní herecké výkony. Na konci mi to možná připadalo až trochu příliš přhnané, přece jen ten vozíček.....no dobrá, ale pak ten výbuch....Ten konec prostě film v mých očích poněkud strhnul. ()

Reklama

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Kladu si otázku, co by mě vlastně mělo děsit na příběhu, v němž duch protagonistovi nijak neubližuje, neohrožuje jeho a nikoho jiného a je vlastně v pozici bezbranné oběti, která jen pasivně čeká na jakousi formu vysvobození. Stejně jako třeba u filmu Full Circle mi trochu vadí, že se původně tajuplné vyprávění zvolna překlopilo v tuctovou detektivku, kde hrdina chladně a racionálně dedukuje a rozplétá jako kriminální případ něco, co by mělo být strašidelné svou iracionalitou. Přesto má The Changeling velmi dobré momenty (při spiritistické seanci jsem ani nemrkal). 50% ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Silno atmosferická vecička, zo všetkými tými zvukmi, totálne desivou hudbou, ktorá ešte tu strašidelnosť podtrhávala. Príbeh nieje originálny, veľa filmov aj pred 80 rokom má podobný koncept. Aj keď dejová linka nieje výnimočná, jej spracovanie je veľmi temné s detektívnym príbehom, vynikajúcou kamerou a veľmi dobre hrajúcimi hercami. Tento film mi pripomínal The Haunting, a to hlavne tou atmosférou, ktorú mali oba filmy veľmi silnú. ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Velmi kvalitní duchařský horor s nádherným starým domem a vymazlenou kamerou - to je pastva pro oči, jaké úhly zabírá a jak se pohybuje - parádní!! Hlavní postava příběhu - hudební skladatel John Russel, který přichází do starého domu, aby po rodinné tragédii mohl v klidu komponovat - to je skvělá herecká kreace George C. Scotta. Zapadlý a téměř neznámý atmosférický snímek, který by si rozhodně zasloužil oprášit. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama