Reklama

Reklama

Julie

  • Francúzsko Julia (viac)
Trailer

VOD (1)

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Takto to nejak vyzerá, keď si čerstvo OSCARová herečka trúfne, vykašle sa na konvencie a odhalí sa až na kosť (v tomto prípade i na chlp). Fenomenálna Tilda Swinton celý film ťahá a je škoda, že sa v druhej časti scenárista totálne zamotáva a film vo chvíľach, ktoré majú byť najdramatickejšie, stráca (pre mňa) na účinnosti a akejkoľvek uveriteľnosti. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Je hrstka herců, kteří umí zahrát asi všechno. Mezi nimi je nepočetná skupinka, která to umí zahrát tak, že vytáhnou z mátožného podprůměru i bezduchý film. A jen občas dojde k té báječné konstelaci, že se potká mimořádný herec s výborným filmem. Tilda má to neuvěřitelné kouzlo, díky němuž by určitě dokázala zahrát krabičku sardinek tak, že bych si při pohledu na ni šla namazat chleba máslem, aby bylo na co ty sardinky umístit. Zatím si tedy maže na ten chleba ona mě svým výkonem. Jelikož je film navíc i dobře napsaný a zrežírovaný, vrním blahem, ale kverulant ve mně křičí otázky o tom, proč takto uvěřitelně a logicky nepůsobí i jiné filmy o únosu. Pragmatik mu odpovídá, že ty ostatní se zaměřují jen na množství speciálních efektů na centimetr čtvereční, Julie předkládá kvalitní filmařskou práci a hlavně se nebojí tupou akci nahradit psychologickými sondami. Julie sice není nezničitelná, neovládá od prenatàlního věku všechny zbraně, neumí si mezi štupováním ponožek spíchnout atomovou bombu, neumí létat, dokonce není ani obdařena vůbec žádnou nadpřirozenou schopností, přesto, zlí jazykové budou tvrdit, že právě proto, jsem jí od provopočátku fandila a věřila jí každý nádech. ()

Reklama

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Nedávna premiéra. Čo k tomu dodať? Celkom zaujímavý príbeh o žene, ktorá je notorička. Slušná Francúzska dráma. Veľmi dobré herecké výkony. Atmosféra je tu celý čas pochmúrna čo beriem k tomuto filmu ako plus. Zaujímavá voľba hlavnej hrdinky. Jediné vec čo mi to vadilo bolo, že z Francúzskeho filmu som necítil Francúzsko ale skôr Mexico. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. Kebyže vo filme cítim čisté Francúzsko dal by som aj 90% ale bohužiaľ. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, len na môj vkus nejaké pridlhé a zbytočne zamotané, čím sa stráca tá emočnosť, ktorú chce film z človeka dostať. Film má pre mňa dve silné stránky. Prvou je Tilda Swinton, a to nielen jej ospevovaným hereckým výkonom, ale napodiv určitou atraktivitou. Práve v tomto filme dokázala, že keď si celý život škaredé káčatko, no udržíš si formu až do skoro päťdesiatky, môže byť z teba celkom atraktívna žena. No a druhou silnou stránkou filmu je opätovné ponaučenie, že do toho Mexika sa asi nevyplatí veľmi chodiť. Nielen že je to krajina z jednou z top kriminalít na svete, ale ľudia tam už asi všetko ignorujú. Za všetko hovorí scénka, kde Tilda šermuje pištoľou priamo na diaľnici, mieri na človeka a okolo nej prechádzajú pomaličky autíčka, nikto nezastaví ani nezrýchli, nikoho to nezaujíma. ()

Hadža 

všetky recenzie používateľa

Prvni pulka je velmi slusna,zoufalaJulie ma plan,bohuzel dosti naivni na to aby hladce vysel,jak se ukaze.Unos ma vyresit jeji problemy ,ale pohopitelne ji jich mnohem vice pridela.Po uteku do Mexika se vsak kazdym okamzikem vytraci s deje uveritelnost a pripomina to spise mirne akcni podivanou s nelogickym chovanim vsech zucastnenych. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené