Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slovenský poviedkový triptych. Protagonistami príbehov sú príslušníci generácie 60-tych rokov, bývalí členovia beatovej kapely, ktorých život v neskoršom normalizačnom období uviazol v sieti každodenných starostí, malicherných túžob a sporov, ľúbostných dobrodružstiev s trpkým koncom a iných banalít. Troch hrdinov, učiteľa brannej výchovy Laca Skalného, Ing. Pipca Šebestu a skladníka Stana, spájajú spomienky na spoločnú muzikantskú minulosť, ktorú spontánne vnímajú ako znak ich niekdajšej identity, blednúcej v marazme neskorších životných skúseností. Názvy poviedok - "Basa", "Bicie", "Gitara". (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Iný variant názvu filmu bol Traja do kvarteta(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Film sa natáčal v lokalitách Praha, Bratislava a Malinovo. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Vo filme zaznie skladba "All right", ku ktorej hudbu zložil Michal Pavlíček, text napísal Ondřej Hejma a vo filme ju spievajú obaja autori. Kuriózne je, že táto pieseň nevyšla na žiadnom albume autorov. (Raccoon.city)
  • Kapela, ktorá skúša v garáži, je jedna z prvých slovenských punkových skupín, Zóna A. (rudeboy)
  • Slovenština Pavla Zedníčka je v tomto filmu nadabovaná. Ovšem Miroslav Donutil mluvil slovensky natolik dobře, že v jeho případě dabing nebyl třeba. (jana_cz)

Súvisiace novinky

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (viac)

Reklama

Reklama