Reklama

Reklama

Panelák

(seriál)
Slovensko, 2008, 1221x45 min

Scenár:

Andy Kraus

Hrajú:

Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Božidara Turzonovová, Vladimír Kobielský, Mirka Gális Partlová, Branislav Bystriansky, Róbert Jakab (viac)

Obsahy(1)

V roku 2008 prinesie na televízne obrazovky nový seriál televízia JOJ, ktorý síce nijako nenadväzuje na veľmi úspešných Susedov, ale majú čo-to spoločné. Hlavným tromfom a zároveň osobou, ktorá má zaručiť divácky úspech, je Andy Kraus, ale tentoraz už len v pozícií scenáristu a pred kamerou bude hlavným lákadlom veľmi populárna herečka z predchádzajúceho seriálu Susedia Viki Ráková. Seriál Panelák má obsahovať desať hlavných hrdinov v rámci piatich rodín a bytov a sledovať ich osudy. Príbeh seriálu sa začína odvíjať príchodom novej postavy Agáty ( stvárňuje ju už zmieňovaná V. Ráková), ktorá sa do veľkomesta prisťahovala z vidieka a prostredníctvom ktorej budeme poznávať ďalších obyvateľov paneláka a teda susedov novoprisťahovalkyne.

Prvá klapka pri nakrúcaní má dátum 14. januára 2008 a už v pondelok 18. februára 2008 bude odvysielaná prvá časť seriálu. Pôvodný zámer počíta so zhruba 200 dielmi (oficiálne uvádzané je 193 tridsaťminútových dielov) a preinvestovaných má byť cca 130 miliónov korún. Ale tieto čísla sa budú istotne meniť v závislosti od ukazovateľov peoplemetrov (teda diváckej priazne) a slovenský divák je pomerne nevyspytateľný a preto bude zaujímavé sledovať, akú dlhú životnosť bude mať nový seriál. (pravo)

(viac)

Recenzie (342)

Jello Biafra odpad!

všetky recenzie používateľa

Typické televízne béčko s hromadou nesympatických vyleštených primitívov čo sa správajú ako keby utiekli z ústavu pre mentálne postihnutých. A tých primitívov je v seriály celé kvantum: židák Egon s trapnou parochňou čo vyzerá jak vrabčie hniezdo na gebuli, štetka Renči, dvaja umastení cigáni či cpčkári z východu. Čo vás ale najviac položí sú skutočne hlúpe dialógy. Skorej by sa tomuto televíznemu hnoju hodil názov "Panelák plný imbecilov". ()

HOCKEYKA 

všetky recenzie používateľa

Panelak si uz par rokov udrziava svoju standardnu uroven a oznacit ho za odpad mi pripada trosku prehnane.Je pravda,ze Andy Kraus sa uz akosi zamotava do vlastnych scenarov a obcas mam pocit,ze ich pise na kolene cez prestavky medzi partiami golfu,som vsak fanusikom jeho tvorivej prace a svojim sposobom ho mam rada.Serial sledujem sporadicky,ako mi to cas a povinnosti dovolia a paci sa mi tam par postaviciek,napr.Dudusko a Sonicka alebo manzelia Blicharovci.Naopak,Marian Miezga sa mi postupom casu neuveritelne sprotivil,koprivku dostavam pri pohlade na Mirku Partlovu,Bartu a aj Kolenika. Uvodne serie s povodnym obsadenim,teda to zdrave jadro zdruzene okolo Viky Rakovej bolo najlepsie,dej bol plynuly a prehladny.Dnes uz clovek pomaly straca prehlad v tom obrovskom zamotanom klbku vsakovakych postav a ich osudov,no a niekedy som ochotna uverit tomu,ze kazdy herec na Slovensku,ktory prave nema do coho pichnut si pride do Panelaka odrecitovat svojich par stekov,jeho postava bud trosku rozviri hladinu,alebo je vacsinou celkom bezvyznamna a potom zmizne,akoby tam ani nikdy nebola.Pripomina mi to jeden obrovsky mlyncek na chvilkove herecke prilezitosti a mozno prave preto uz tento serial ani zdaleka nie je tym,cim kedysi byval. ()

Reklama

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Opäť debilný scenár, trápne dialogy a "inštrumentálna" hudba z čias verejnoprávnych. Lenže, herecké party sú až na výnimky (deti a nešťastná Ráková) skvelo zahraté (a hlavne obsadené) a konečne sa nejaký slovenský seriál nehrá na veľké umenie a citovú drámu. Konečne sa pri slovenskom seriáli necítim trápne a to mi k mojej osobnej predstave papučovej kultúry a stráveniu pohodlnej hodinky pred telkou bohato stačí. ()

R4D0 

všetky recenzie používateľa

Mám taký zvláštny pocit,pri zhliadnutý mnohých upútaviek,na daný serial my behal po chrbte mráz.Nie preto že by som sa extrémne tešil pravdu povediac som mal pocit že další odpad v podaní neznámeho režiséra o to známejšieho scenáristu a hl.kameramana.Ale stala sa my vec ktorá ma milo prekvapila a obohatila tak každý bežní den na lepší.Dobré spracovaný film každým dňom naberal grády a ja som sa vždy tešil a aj teším na každú časť,dobre spracované vhodné dialogy,monology výborný priebeh a ten čo to nesledoval od začiatku alebo aspoň od desiatej časti nepochopí čo sa deje dal som štyri hviezdičky ale sám neviem prečo nie čistých pät možno preto že som to pozeral vtedy kratšie,tak teraz to dobieham a dávam päť. ()

Arius 

všetky recenzie používateľa

Musím uznať že prvé dve časti boly veľkou biedou no postupne Panelák naberal na serióznosti, herci ako Slezáček,Turzonovová či Mórová podávajú skvelé výkony, navyše seriál je veľmi prirodzený, rozhovory niesú okopírované z priblblých amerických seriálov takže v celku zaujímavé dielo i so skvelým komparzom. A myslím že hodnotiť po zhliadnutí jednej časti nie je správne, no ak by som mal tak urobiť pravdepodobne by som sa rozhodol ako väčšina z vás keďže dve úvodné časti boli naozaj veľká bieda. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (48)

  • Epizódne postavy si v seriály zahrali aj olympijsky víťaz Jevgenij Pľuščenko, tenistka Daniela Hantuchová či spevák Richard Müller. (Raccoon.city)
  • Natáčanie intra V. série prebehlo dosť pozoruhodným spôsobom. Grafickí dizajnéri najskôr odfotili ateliéry bez nábytku a neskôr s ním, cieľom mal byť efekt rýchleho pribúdania nábytku. (R4D0)
  • Skutočný Panelák sa nachádza v Bratislave na ulici Geologická 24. [Zdroj: joj.sk] (JADIM)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené