Reklama

Reklama

Panelák

(seriál)
Slovensko, 2008, 1221x45 min

Scenár:

Andy Kraus

Hrajú:

Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Božidara Turzonovová, Vladimír Kobielský, Mirka Gális Partlová, Branislav Bystriansky, Róbert Jakab (viac)

Obsahy(1)

V roku 2008 prinesie na televízne obrazovky nový seriál televízia JOJ, ktorý síce nijako nenadväzuje na veľmi úspešných Susedov, ale majú čo-to spoločné. Hlavným tromfom a zároveň osobou, ktorá má zaručiť divácky úspech, je Andy Kraus, ale tentoraz už len v pozícií scenáristu a pred kamerou bude hlavným lákadlom veľmi populárna herečka z predchádzajúceho seriálu Susedia Viki Ráková. Seriál Panelák má obsahovať desať hlavných hrdinov v rámci piatich rodín a bytov a sledovať ich osudy. Príbeh seriálu sa začína odvíjať príchodom novej postavy Agáty ( stvárňuje ju už zmieňovaná V. Ráková), ktorá sa do veľkomesta prisťahovala z vidieka a prostredníctvom ktorej budeme poznávať ďalších obyvateľov paneláka a teda susedov novoprisťahovalkyne.

Prvá klapka pri nakrúcaní má dátum 14. januára 2008 a už v pondelok 18. februára 2008 bude odvysielaná prvá časť seriálu. Pôvodný zámer počíta so zhruba 200 dielmi (oficiálne uvádzané je 193 tridsaťminútových dielov) a preinvestovaných má byť cca 130 miliónov korún. Ale tieto čísla sa budú istotne meniť v závislosti od ukazovateľov peoplemetrov (teda diváckej priazne) a slovenský divák je pomerne nevyspytateľný a preto bude zaujímavé sledovať, akú dlhú životnosť bude mať nový seriál. (pravo)

(viac)

Recenzie (342)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

To ľuďom nestačí každodenné vŕtanie sa vo vlastných sračkách, a že ich isto nie je málo, to ich baví ešte sa na to aj po večeroch pozerať v telke ? Alebo majú pocit, že keď sa takéto v bežnom živote bežných smrteľníkov zásadné pičoviny riešia v bedni, tak sú vlastne aj oni sami hviezdy ? Že sa o ich starosti s bytom, deťmi, peniazmi a debilnými vzťahmi potom akože niekto stará ? Alebo je to len obyčajná nízka škodoradosť z toho, že to sú problémy niekoho druhého ? Vysvetlí mi niekto tento sociologický jav alebo sa najprv tiež musím zaradiť k papučovým gaučovým nekonečným pozeračom? PS - napadá mi výrok hlavného hrdinu Kamenného mostu : „Panelák – vrchol stupidity lidské civilizace.“ Lenže takisto aj prispôsobivosti. Ktovie, čo by na to Le Corbusier... ()

Arius 

všetky recenzie používateľa

Musím uznať že prvé dve časti boly veľkou biedou no postupne Panelák naberal na serióznosti, herci ako Slezáček,Turzonovová či Mórová podávajú skvelé výkony, navyše seriál je veľmi prirodzený, rozhovory niesú okopírované z priblblých amerických seriálov takže v celku zaujímavé dielo i so skvelým komparzom. A myslím že hodnotiť po zhliadnutí jednej časti nie je správne, no ak by som mal tak urobiť pravdepodobne by som sa rozhodol ako väčšina z vás keďže dve úvodné časti boli naozaj veľká bieda. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Prvé série som začal pozerávať, v dobe, kedy som ešte mal televíziu a sledoval ju. Bolo to v čase pomalého konca mojich stredoškolských čias. Musím sa priznať, že ma to ako tak bavilo. Bolo tam asi 5 rodín a skoro ako každý začínajúci seriál, to ešte malo nápad a šmrnc. Ale asi od 5 - 6 série sa to začalo neskutočne kaziť. Za prvé tam dali otravného - mentálne retardovaného Imra a asi 10 nových rodín. Nehovoriac, že od tej 10 série tam už bolo asi 150 postáv a 30 rodín a to nie len z toho "nášho" paneláku, ale aj vedľajších postáv zo všelijakých firiem a kamarátov kamarátov mojich kamarátov. Takže niektoré rodiny a postavy sa do jednej časti ani nezmestili a neobjavili sa aj 2 epizódy. Jediná rodina v pozdejších sériách ktorá ma ako tak bavila, bola len rodina Dušičková. Ostatné ma už veľmi otravovali a mnohé postavy som z duše nenávidel. ()

hobbitko odpad!

všetky recenzie používateľa

Nepozerateľné. Od Andyho Krausa by som takúto lacnú a primitívnu blbosť rozhodne nečakala, ale čo už, stalo sa. Dialógy a herecké výkony sú porovnateľné s latinskoamerickými telenovelami, už mi tam skutočne chýbajú len repliky typu - Nikdy som ťa nemilovala, Bernardo Emanuel! Ale kto vie, budúcnosť je neistá :-) ()

Wargoo 

všetky recenzie používateľa

Po niekoľkých sériách musím priznať, že Panelák má rovnakú tendenciu, ako mnoho zahraničných seriálov. Ale pozor !!! Nieje to pozitívum ! Rovnakú nudou rastúcu tendenciu, kde každý séria a každý diel je len zlepeninou, kde sa scenár snaží seriál udržať čo najdhšie nad vodou. Psychologické zmeny postáv, ktoré sú častokrát nelogické, až bizarné mi lezú na nervy už riadne dlhú dobu, a preto sa zo začiatku celkom pozareľný seriál zmenil na utópiu, kde sa prostredie jednej bytovky mení častejšie, než štetky u Charlieho Sheena v posteli... :) 2** a 35,001 % ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (48)

  • V Paneláku si niektorí herci zahrali dvojrolu. Pavol Topoľský sa v prvej sérii objavil ako policajný dôstojník pod papučou, od piatej sa objavuje ako nemotorný údržbár. Zuzka Tlučková si zahrala sama seba v tretej sérii, od siedmej prišla ako zdravotná sestra. Braňo Bystrianský hral vulgárneho opravára, neskôr sa stal jednou z hlavných postáv vďaka čašníkovi Imrovi. (matthew.17)
  • Skutočný Panelák sa nachádza v Bratislave na ulici Geologická 24. [Zdroj: joj.sk] (JADIM)
  • Po megaúspechu Susedov, bol Panelák promovaný ako seriál, kde z pôvodnej zostavy seriálu Susedia hviezdi len Viki Ráková a Andy Kraus sa rozhodol ostať pri scenári. Nakoniec sa ale v priebehu rokov mihli vo väčších či menších úlohách všetci legendárni Susedia, Zuzana Tlučková ako sestrička Ryšavá, Marta Sládečková ako Imrova mama, Peter Marcin ako prominentný pacient u zubára a v silvestrovskom špeciáli si dokonca aj samotný Andy Kraus strihol cameo maďarského pikolíka, ktorý maďarským prízvukom a nalepenými fúzami nápadne pripomínal populárnu postavu z pôvodného sitcomu. (matthew.17)

Reklama

Reklama