Reklama

Reklama

Panelák

(seriál)
Slovensko, 2008, 1221x45 min

Scenár:

Andy Kraus

Hrajú:

Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Božidara Turzonovová, Vladimír Kobielský, Mirka Gális Partlová, Branislav Bystriansky, Róbert Jakab (viac)

Obsahy(1)

V roku 2008 prinesie na televízne obrazovky nový seriál televízia JOJ, ktorý síce nijako nenadväzuje na veľmi úspešných Susedov, ale majú čo-to spoločné. Hlavným tromfom a zároveň osobou, ktorá má zaručiť divácky úspech, je Andy Kraus, ale tentoraz už len v pozícií scenáristu a pred kamerou bude hlavným lákadlom veľmi populárna herečka z predchádzajúceho seriálu Susedia Viki Ráková. Seriál Panelák má obsahovať desať hlavných hrdinov v rámci piatich rodín a bytov a sledovať ich osudy. Príbeh seriálu sa začína odvíjať príchodom novej postavy Agáty ( stvárňuje ju už zmieňovaná V. Ráková), ktorá sa do veľkomesta prisťahovala z vidieka a prostredníctvom ktorej budeme poznávať ďalších obyvateľov paneláka a teda susedov novoprisťahovalkyne.

Prvá klapka pri nakrúcaní má dátum 14. januára 2008 a už v pondelok 18. februára 2008 bude odvysielaná prvá časť seriálu. Pôvodný zámer počíta so zhruba 200 dielmi (oficiálne uvádzané je 193 tridsaťminútových dielov) a preinvestovaných má byť cca 130 miliónov korún. Ale tieto čísla sa budú istotne meniť v závislosti od ukazovateľov peoplemetrov (teda diváckej priazne) a slovenský divák je pomerne nevyspytateľný a preto bude zaujímavé sledovať, akú dlhú životnosť bude mať nový seriál. (pravo)

(viac)

Recenzie (342)

Mordenroth odpad!

všetky recenzie používateľa

K tvorcom takýchto seriálov by sa malo pristupovať rovnako ako k páchateľom násilnej trestnej činnosti. Je dosť nespravodlivé, že masových vrahov zatvárame automaticky do väzenia a Kraus a spol. si kľudne žijú beztrestne na slobode. Pritom sa obe skupiny dopúšťajú porovnateľných ohavností, len s tým rozdielom, že (zlo)činy druhej skupiny môžu mať oveľa horšie a hlavne ďalekosiahlejšie následky (na psychiku konzumentov). ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Oproti debilnej ORDINÁCII či českému VKV je to krok vpred. Nájde sa kopa výhrad, ale tento seriál v porovnaní so slovenskou konkurenciou vychytal rozhodne najlepších a najsympatickejších hercov (nehovorím o Viki :))... A netreba zabudnúť na zlaté heslo: hlavne že sa točí..._______Postupne to naťahujú ako sopeľ a zaujímavým ostáva len dianie okolo Mičkovicovej. Aj to hlavne preto ako vyzerá...________Áno, už je z toho totálna sračka...____Po rokoch (nepravidelného núteného sledovania :-)) len dodám, že seriál má niektoré vyslovene zlé série (ak si to dobre pamätám, druhá bola totálne peklo). Potešia však jednotlivé nové postavičky - Luknár napr. zmenil svoju dementnú postavu na najväčšieho sympaťáka, spočiatku mierne trápny Malachovský je napokon slušný hláškar... ()

Reklama

avril4234 

všetky recenzie používateľa

Pripúšťam, že ten seriál už je trápny a prehnaný (hlavne v poslednej dobe), ale mňa aj tak stále baví. Niektoré postavy mi prirástli k srdcu, takže už len kvôli nim to nemôžem prestať sledovať. A navyše sa pobavím na každej epizóde, takže Panelák pre mňa komédiou rozhodne je. Len to, že je nekonečný, je u ňho mojim jediným mínus, nemám v láske nekonečné seriály. Ale Panelák ma proste baví. Dám mu aspoň 3*, ak by sa skončil, tak pridám štvrtú :-) ()

Colour odpad!

všetky recenzie používateľa

Na tomto seriáli je veľmi zaujímavé, že hlavní hrdinovia majú neustále iné charakterové črty. Raz je z hlavnej hrdinky, 30 rokov vydatej ženy, žiarlivá xantipa, potom je odrazu žena činu a vypisuje petície... Nehovoriac o divnosti scenára a častokrát úžasných "hereckých" výkonoch. Vraj realistické zobrazenie strednej vrstvy... Pche, to by Slovensko vyzeralo. Nechápem, čo na tom môžu obyčajní ľudia vidieť. Keby chcete niekoho dlhodobo mučiť, púšťajte mu tento seriál! ()

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som mal tento seriál veľmi rád, ale postupom času sa z toho stáva naozaj najdivnejší seriál s mnohými pokusmi odzrkadliť aktuálnu realitu v rôznych líniách. Má zvláštne postavy, niekedy vyznieva trápne, inokedy nudne až je fádny, proste aj tie postavy, ktoré žiarili alebo mohli žiariť rýchlo zobyčajneli, zovšedneli, nie sú sympatické a tými homosexuálmi to zarazili už naozaj. Chce to byť liberálne, robí si to srandu z Ukrajincov, Rusov, Židov, Maďarov a najmä zo Slovákov, je tam náznak mafiánskeho nádychu, občas akože veľká vec, keď príde známa osobnosť, ale nikdy ju tam dobre nezakomponujú a koniec koncov je to komerčné a dosť slabé. Pre mňa okrem vizuálu a dobrej kamery slabé. Na odpad to však nie, u mňa to kleslo z troch hviezd na jednu. 17.08.2013 - V čase, keď som tomu dal aspoň hviezdu som si tú skrytú komerciu a skryté podsúvané názory, či zosmiešňovanie niektorých vecí až tak nevšímal. Dnes mi je jasné, že to je rovnaký hnoj ako ich spravodajstvo na tej televízii, či magazíny o celebritách. Možno za prvú, či druhú sériu by som hviezdu aj dal, no ten zbytok formou nekonečného príbehu je pre mňa skôr nepozerateľný a považujem to za dosť veľkú stratu času. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (48)

  • Skutočný Panelák sa nachádza v Bratislave na ulici Geologická 24. [Zdroj: joj.sk] (JADIM)
  • Po Marekovi Uramovi, ktorý si v prvej epizóde seriálu zahral taxikára, sa pred kamerou objavil aj jeho kolega z tímu a hviezda slovenskej extraligy Sasu Hovi. (R4D0)
  • Barbora Švidraňová, Kristína Svarinská a Erika Havasi, ktoré hrali v Paneláku spolubývajúce, bývali istý čas spolu aj v skutočnosti. (matthew.17)

Reklama

Reklama