Reklama

Reklama

Tintinove dobrodružstvá

  • Česko Tintinova dobrodružství (viac)
Trailer 2

Neukojiteľnou zvedavosťou hnaný reportér Tintin a jeho nadovšetko lojálny pes Snowy jedného dňa objavia model lode Jednorožec, ktorý ukrýva výnimočné tajomstvo! Tintin sa tak nečakane zapletie do veľkej, celé stáročia starej hádanky – a zároveň sa ocitne v zornom poli diabolského zlosyna Ivana Ivanoviča Sacharína, ktorý je skalopevne presvedčený, že Tintin ukradol nepredstaviteľne vzácny poklad, ktorý legendy spájajú s podlým Červeným Rackhamom! Našťastie s pomocou verného Sowyho, trochu hrubého a večne zle naladeného kapitána Haddocka a dvoch nie práve najbystrejších detektívov Horváta a Horvátha, sa Tintinovi podarí precestovať polovicu sveta, vďaka závideniahodnej bystrosti a rýchlosti byť vždy o krok pred svojimi protivníkmi a nájsť miesto, kde leží vrak skutočného Jednorožca! A práve niekde v tejto pirátskej lodi má byť podľa legendy ukrytý kľúč k nepredstaviteľnému bohatstvu... Ale aj prastará kliatba! Tvárou v tvár čoraz väčším a desivejším nebezpečenstvám, ktorým počas svojho neuveriteľného dobrodružstva musia čeliť, si Tintin a jeho priatelia uvedomia, neexistuje nič, čo nemožno dosiahnuť – ak sa odvážite riskovať úplne všetko! (TV Markíza)

(viac)

Videá (37)

Trailer 2

Recenzie (1 100)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $130miliónovTržby USA $77,591,831Tržby Celosvetovo $373,993,951Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,172,248Tržby za predaj DVD v USA $18,218,486║ __JAZDA!!! Od začiatku po koniec neskutočná dobrodružná JAZDA__ Steven Spielberg ako utrhnutí z reťaze si vynahrádza poslabšieho Indiana Jonesa 4, v Tintinovi to rozbalil na plné obrátky. Pri pozeraní máte pocit že to netrvá niečo cez jednu a pól hodiny ale ráz toľko, neskutočne nabitý film, ktorý nenechá sledujúceho vydýchnuť. Úvod nemohol byť ani lepší, Spielberg s úctov predáva Tintina do 3D rozmeru s tým že nám ho ukáže aj v klasickej animovanej podobe, postavičkám nechýba nič z toho čo poznáme z detektívne ladeného animovaného seriálu z 90rokov a ani zo starších animovaných filmov(60roky). Taktiež vystihol ľahkosť prevedenia v rámci úžasnej odľahčenej zábavnosti, akcia tu sedí doslova nadrozmerne a hlavne pasáž u sultána, kde prichádza na zbesilý lov o tajné odkazy z modelov lodí, ktorá je dych vyrážajúca. Spielberg a jeho tvorivý tím si poradil s ponúknutou látkou maximálne obratne a za celý čas nepríde na žiadnu slabšiu chvíľku, neustále má čím dej a samotné postavy zaujať. /videl v kine 3D verziu: 100%/ //tradične skvelý Slovenský dabing// /videl v kine 2D verziu: 100%/ __samozrejme aj v 2D pôsobivé ale 3D tomu dodáva len punc na vrch!__ __jednoznačne najlepšia počítačovo animovaná rozprávka roka 2011__ a po AVATARovi druhý najlepšie počítačovo spracovaný film v 3D, Weta Digital valí na plné obrátky ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší Spielberg? Stěží... Nejzábavnější? Dost možná... Nejhravější? Suverénně! Spielbergovy inscenašní schopnosti jsou fascinující a i když propojení děje občas není úplně nejelegantnější (tohle že psal TEN Moffat?), hravost a dobrodružný feeling tohohle filmu nemají obdoby. Destrukce Maroka je FUCKING EPIC! ()

Reklama

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Škoda nezáživné první poloviny, během které jsem měl problém ztotožnit se s umělými postavičkami a vžít do příběhu. Upřít se nedá cit pro detail, ale divácký zlom u mě začal až ve druhé polovině, kde začala ta pravá dobrodružná a totálně dechberoucí akční jízda, během které jsem si říkal, že tohle je ten Spielberg, kterého si pamatuji. Po projekci mám pocit, že tento film si už nepustím, jen si budu „donekonečna“ promítat vybrané akční sekvence, které mě v kině mistrovsky odnegrovaly. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Mladý, odvážny reportér Tintin je postava, ktorú v roku 1929 stvoril belgický autor komiksov Georges Prosper Remi, známy pod pseudonymom Hergé. Tieto komiksy boli v roku 1990 filmovo spracované do podoby viacdielného televízneho animovaného seriálu "The Adventures of Tintin". Nijak zvlášť ma to však nenadchlo. "Tintinove dobrodružstvá" ma zaujali až v roku 2011, kedy mal v kinách premiéru rovnomenný celovečerný animovaný snímok (The Adventures of Tintin). Natočil ho skúsený hollywoodsky megaloman a perfekcionista Steven Spielberg. Odviedol kus dobrej práce. **** ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Hravé, prekvapivo neinfantilné (alkoholizmus je srandovný!) a najneskôr od grgnutia do nádrže aj ohromne zábavné, miestami dokonca strhujúce. A áno, má to aj tú atmosféru a celkový šmrnc, ktoré Kráľovstvu krištáľovej lebky chýbali. Akurát že namiesto šťavnatých postáv sú tu iba sympatické figúrky. Nie je to málo, ale... niečo ako rozhovor otca so synom nad mamkiným prsným plátom v Ako vycvičiť draka tomu chýba. Technicky samozrejme dokonalé, animácia nádherná. ()

Galéria (115)

Zaujímavosti (48)

  • Štáb, který se na vzniku filmu podílel, zahrnoval odborníky z více než tuctu zemí, mimo jiné z České republiky, Jihoafrické republiky, Německa, Itálie, Francie, Spojeného království, Nového Zélandu, Austrálie a Spojených států. (POMO)
  • Hergé je umělecký pseudonym Georgese Remiho. Vznikl jako slovní hříčka na základě francouzské výslovnosti jeho iniciál v opačném pořadí: R. G. Jeho komiksové sešity o Tintinovi byly přeloženy do více než 100 jazyků a prodalo se jich více než 250 milionů výtisků. A stále se prodávají. (POMO)
  • Hergého charakteristický kreslířský styl "ligne claire" (jednoduchá linka) v komiksové předloze ovlivnil takové umělce, jakými byli Andy Warhol či Roy Lichtenstein. (DaViD´82)

Súvisiace novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (viac)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (viac)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (viac)

Reklama

Reklama