Reklama

Reklama

Oheň ohňom

(festivalový názov)
  • Česko Pryč od pece (viac)
Trailer 1

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (391)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

COME ON MAN, THIS AIN'T FUCKING IRAQ! ------ Pri nedávnom hľadaní ďalších kúskov žánru neo-western som okrem iných lahôdok narazil aj na toto špinavé dielko z ešte špinavšej Pensylvánie a okolitých hôr, kde sa to atmosférou zničených životov a biednych existencií len tak hemží. Okrem nej nie je ďalšou hlavnou devízou filmu len fantastický Bale a Harrelson, ale najmä kamera(man), ktorá(ý) si to celé náramne užíva. Z obyčajných záberov neprestajne vytvára zábery perfektne vyzerajúce. Scenérie na krajinu ukazujú jej majestátnosť a zároveň malosť a ničotu človeka v jej rámci. Záver vlažný a neprekvapujúci, ten však išiel už vyšliapanou cestou – smerom k autenticite – takže som s tým viac menej nemal žiadny problém. A spomenul som vlastne, že atmosféra bola úplne geniálna? Veru áno! ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Producenti Leo a Ridley vedeli prečo angažovali všetky známe herecké ksichty. Pretože bez nich a ich (povedzme že) charizmy a "hviezdnosti" by sa jednalo o totálne banálnu (v rámci zápletky) drámu/krimi. Aj tak je tu všetko značne šablónovité až povrchné, čo sa týka príbehu aj postáv. Všetko je naznačené, no nedotiahnuté a väčšinou sa pláva po povrchu..Nie je to zlé, len OOF je jednoznačne film na jedno pozretie. Kvôli Baleovi je to za ***. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá thrillerovo ladená dráma. Má veľmi dobrý príbeh o slušnom a poctivom mužovi, ktorý má nadovšetko rád svoju rodinu a hlavne svojho mladšieho brata, ktorému chce byť oporou, no ten je problémový, nechce poctivo pracovať a neustále sa zadlžuje. Kvôli tomu sa brat zapletie s nesprávnymi ľuďmi a stojí ho to život a tak muž musí vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Spracovanie sa mi páči, tvorcovia si síce tentoraz nevybrali dynamickejšie a akčnejšie prevedenie, ako to pri pohľade na zápletku vyzerá, ale to mi vôbec neprekáža. Na ten prvý zásadný bod si treba počkať, keďže hlavne celá prvá hodina filmu sa nesie v úplne pomalom tempe, ale mňa si získala už táto časť, je tu plno zaujímavých postáv a obzvlášť hlavný hrdina, ktoré majú plno priestoru, rovnako aj vzťahy medzi nimi, navyše sa dej odohráva počas dlhšieho časového obdobia a tak sa k nim dá vytvoriť úplne ideálny vzťah a veľkým plusom je rozhodne zasadenie deja do vidieckehio prostredia na americký juh so svojou špecifickou atmosférou, ktorú mám rád a tak ma to skutočne bavilo. A následne sa to už o niečo rozbehne, keďže pribudne viacero zásadných prvkov, ale kvalita zostane takmer nezmenená. Takže po stránke deja sa mi tu páčilo vlastne úplne všetko od začiatku až do konca. Inak o nejakej akcii sa tu ani moc hovoriť nedá, pár nelegálnych súbojov, výstrelov a ešte nejaká tá maličkosť, ale to mi vôbec neprekáža, keďže tvorcovia túto tématiku pojali predsa len inak. Herecké obsadenie je skvelé, tradične výborný Christian Bale v hlavnej úlohe, prekvapivo surový Woody Harrelson, ale veril som mu to a potešia aj vedľajšie postavy Willem Dafoe a Forest Whitaker. Miernym sklamaním je jedine Casey Affleck, síce jeho postava bola dostatočne zaujímavá, ale moc mi tu nesedel, v iných úlohách bol lepší. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, tu nemám čo vytknúť, po všetkých stránkach mi to prišlo úplne ideálne. Filmy s tématikou pomsty mám veľmi rád a síce Out of the furnace sa jej venuje len čiastočne, kvôli čomu je tu minimum akcie, ale mne to vôbec neprekáža, páčilo sa mi to a rád si to ešte pozriem. 76% ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Má to silnou a uvěřitelnou atmosféru zapadákova, kde toho kromě ocelárny moc není. Život je chudý, jednotvárný a není moc cest, jak to změnit. A jestli jo, tak ne k lepšímu. Samotný příběh je jednoduchý, není tu moc co řešit nebo vyšetřovat. A to je vlastně ten hlavní problém. Plus to, že se hlavní záporák chová naprosto nesmyslně a nelogicky. Neříkám, že násilnický šéf gangu občas něco neudělá... ale proč by vraždil dlužníka, který postupně splácí? Proč by měl zcela nesmyslně někam vyrazit v noci? Proč by měl zabíjet barmana, když z toho nic nemá? A právě tahle nelogičnost a trochu utahanost jsou důvody, proč nad tři hvězdy nepůjdu. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Vůbec to nechápu. Viděl jsem už spousty jiných, objektivně lepších filmů a dal jsem míň. Můj rozum hlasitě protestuje a hlasuje všemi deseti pro čtyřku, ale srdce, to je neochvějné, neústupné, tak na něho ( nejen) dnes dám. Mám k tomu určitě víc důvodů, které se tak nějak nenápadně stupňovaly, od začátku, až do konce. Už jen úvodní píseň Realece mě navnadila a to mně vydrželo skoro až do konce. Přiznám se zcela otevřeně, že to byl snad první z filmů, kde se mi Bale líbil i jako chlap, až jsem se tomu divil. Ale na to dlabu, napsal jsem, jak jsem to cítil a tím bych to celé ukončil. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

Súvisiace novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (viac)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené