Reklama

Reklama

Rýchlo a zbesilo 4

  • Slovensko Rýchli a zbesilí 4 (viac)
Trailer 2

Automobilový pretekársky gang Dominica Toretta (Vin Diesel) sa zabáva v Dominikánskej republike a počas divokej jazdy kradne benzín z idúceho konvoja cisterien. Stratený syn Torettovho gangu Brian O´ Conner (Paul Walker) zostal verný policajnému odznaku a pôsobí v Los Angeles ako agent v utajení. V súčasnosti sa snaží odhaliť drogový kartel, ktorého členovia pašujú drogy do Spojených štátov cez mexickú hranicu nebezpečnými spanilými jazdami v podzemných tuneloch. Majster volantu O´Conner získa od nadriadených oficiálne povolenie, aby oprášil svoje vodičské umenie a prenikol do tohto gangu ako jeden zo šoférov. Rovnaký zámer, ale oveľa osobnejší cieľ, má aj Dominic Toretto. A tak sa obaja starí známi zídu na štarte nelegálnych pretekov, ktorých víťazi získajú pochybné právo stať sa členmi gangu a pracovať v ňom ako nájomní šoféri. Znova budú revať motory, pneumatiky trhať asfalt a preleje sa aj zopár litrov krvi. Táto jazda nebude pre padavky! (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (904)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Ještě horší než jsem čekal. Když už nechybí původní obsazení a celé to vypadá konečně jako důstojné pokračování, ukuchtí scénáristé něco šíleného, čemu říkají scénář a na to namotají nějaká ta auta, šílené digitální honičky v tunelech a klasicky chlapské charisma Walkera a Diesela. Nefunguje to. Pro milovníky aut to bude utrpení, protože opravdu kvalitních honiček je tam pouze pár. Pro fandy akčního filmu to bude rovněž tvrdý oříšek, protože akce je tam hodně, nicméně nestojí za nic. A pro fandy hlavních protagonistů to bude jen smutná nostalgická vzpomínka na první a jediný originální díl. Velice nepovedená věc. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Potomok, ktory od svojich vzorov (oldschool akcne filmy) horlivo opisuje. A zatial co v linii naivneho a logiky takmer absentujuceho pribehu je velmi uspesny a prekracuje tien vzorov, tak v akcnych scenach je "iba" dobry. Zavan poctivej akcie / nahanaciek na Vas dychne, trochu rozcucha uces, ale zavrate z opojnej jazdy sa nedostavia. Na druhej strane, ruku na srdce, od tejto rychlokvasnej jednohubky som to ani necakal. Projekcia na 1.aprila tomu dodala bonusovy punc vacsej zabavy... . 5-6/10 ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Co si budeme povídat, příběh je téměř do písmenka okopírovaný z prvního dílu, místy bylo hodně znát CGI, což mi dost vadilo, ale jinak je to parádní jízda od začátku do konce. A nic jiného jsem od Fast & Furious nečekal. Upřímně jsem dost zvědavý na pátý díl, ze kterého jsou všichni už nějakou dobu v šoku. Včetně mě, protože bych nečekal, že nějaký díl z této série by mohl mít přes 80 %. No nezbývá než se těšit. 80 %. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak ja teda nevim, ale me to rozhodne neprislo rychly a zbesily. Naopak mi prislo, ze akce mohlo bejt vic, zavodu taky a ty co tu jsou, tak kdovijak nechytnou. Navic uz to nepusobi tak cool jako driv. Problem je, ze se tvurci zbytecne moc soustredili na pribeh, on neni buhvijakej, ale kdyby ho udelali jednodussi a pridali akci, nic by tim nezkazili, protoze co si budem povidat, o tu jde u podobnejch filmu predevsim. Ale jinak se to vicemene drzi tradice, takze rychly auta, sexy holky, drsny chlapci. Akorat Vin pusobi misty znudene a zaporaci jsou slaby. Ale zabavit to dokaze. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Neveril som, že stará partia, ktorá to všetko začala a následne počas ôsmych rokov aj udávala tempo kvality podobnému žánru filmov (aj svojej série pokračovaní), sa ešte niekedy stretne. Čomu som však neveril viac je, že sa stretne, aby tomuto žánru filmov a nám divákom ukázala, prečo mu doteraz kraľovala a svoju pozíciu si pevným víťazstvom voči divákovi aj potvrdí. Konečne tu nejde len o to vyhrať nejaký nelegálny závod, ktorý má v pozadí niečo primitívne, čomu sa hovorí scenáristický nápad. Zápletka sa naozaj podarila, takže nad dejom som si od začiatku prestal lámať hlavu. A aj keď autonaháňačiek bolo vcelku dosť, tak ma prekvapilo, že tentokrát som si na nich toľko neulietaval. Jednoducho možno (okrem tunelových chodieb) boli spracované triezvejšie. Trošku sentimentu na úvod a nejaká romantická (opakovaná) zápletka nemohli filmu uškodiť, zvyšok filmu je totiž naozaj poriadne zbesilý. V tomto momente idem stiahnuť soundtrack, takže je vám asi jasné, aký aspekt by som rád vyzdvihol. A celkovo vlastne aj celý film. 80%. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (32)

  • S víkendovým výdělkem 72,5 milionů amerických dolarů jde o vůbec nejvyšší sumu, kterou film utržil za měsíc duben. Překonal tak Kurs sebeovládání (2003) s 42,2 miliony dolary. (HellFire)
  • S víkendovým výdělkem 72,5 milionů amerických dolarů se Rychlí a zběsilí ve své době dostali do čela žebříčku filmů s nejvýdělečnějším prvním víkendem, v nichž hrají velkou roli auta. Překonali tak Auta (2006) s 60,1 miliony dolary. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. března 2009 v Universal City v Kalifornii. (Varan)

Súvisiace novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (viac)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (viac)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (viac)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (viac)

Reklama

Reklama