Reklama

Reklama

V decembri 1941 prichádza do Šanghaja agent námornej spravodajskej služby (John Cusack) , aby navštívil svojho priateľa Connora (Jeffrey Dean Morgan). Keď sa dozvie, že Connora zavraždili, rozhodne sa pátrať po jeho vrahoch na vlastnú päsť. Pod menom Paul Soames, ktoré používal na svojej misii v Berlíne, sa zamestná v šanghajskom denníku Herald a napíše článok, v ktorom chváli nacistickú politiku, aby sa votrel do najvyšších miestnych kruhov. Vďaka článku je pozvaný na nemecké veľvyslanectvo, kde sa koná spoločenský večierok. Tam sa zoznámi s vplyvným miestnym gangstrom, charizmatickým Anthonym Lan-Tingom (Chow Yun-Fat), jeho očarujúcou manželkou Annou (Gong Li) a japonským kapitánom Tanakom (Ken Watanabe). Počas vyšetrovania Connorovej smrti sa Paul do Anny zamiluje, čím sa obaja dostanú do smrteľného nebezpečenstva. Postupne zisťuje, že jeho priateľ sa zaplietol do sprisahania oveľa nebezpečnejšieho a rozsiahlejšieho, než si dokáže predstaviť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Keď si to porovnám so Soderberghovým Good German je Shanghai v mnohom zaujímavejší, pútavejší a viacej sa približujúci k žánru Noir, aj napriek tomu, že tu absentuje čiernobiela. Film má v sebe veľa nuansí a každá z nich je funkčná. Civilné herectvo dodáva väčší podmaz Badeltovej hudbe a málokto by sa odvážil tvrdiť, že to postráda dobovú atmosféru. Všetky vedlajšie postavy sú perfektné. Hlavne Chow Yun-Fat. Ako náhle sa tam objavil so zbraňou hneď sa mi vybavili všetky tie úžasné zabíjačky, akých bol súčasťou u Johna Woo. Film bohužiaľ stojí na veľmi prostoduchej zápletke. Amini ale dokáže načrtnúť veľa pekných myšlienok, bez toho aby zbytočne moralizoval, ale o nejaký hlbší presah sa nejedná. Myslím si, že to celé kazí vojnové napätie, ktoré mne osobne vždy prišlo v tomto žánri zbytočné aj napriek tomu, že ho definovalo. Ale ono je to asi tak, že niekdy to tam sedí ako riť na šerbeľ a inokedy nie. A tu som s tým mal trocha problém. Hlavne koniec bol značne odfláknutý. A práve tam som si uvedomil, že som sa pozeral na film bez pamätnej scény a bez niečoho čo by ma prinútilo uvažovať o ňom aj iných kontextoch ako, že som si chcel pozrieť ako dopadla ázijská elita v americkom filme od priemerného režiséra. ()

flyboyeda 

všetky recenzie používateľa

Necekal jsem mnoho. Vlastne skoro nic. O to prijemnejsi bylo me prekvapeni. Barvite hekticka atmosfera Šanghaje me snadno vtahla do deje, stejne jako zajimava a dle meho nazoru i smysluplna spionazni zapletka zasazena do skutecnych historickych souvislosti. Herecky tak trochu plochy projev Johna Cusacka dlouhodobe nechapu, z jeho vyrazu jsem necitil vubec nic. Asi nejvetsi slabina filmu. Vynahrazuji to zde ale jini. Predevsim skvostna a krasna Li Gong, jejiz herecky projev me opet uchvatil a dojal zaroven. ()

Reklama

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Válečné, odbojové, romantické, zlé, špionážní × průměrné, nenáročné. Japonci měli kruté praktiky, a v době světové války je měli i naši sousedé, ale stále mě to mrazí, když to vidím, byť jen nastíněné ve filmu. Snímek to byl dost průměrný, žádná velká dramata se nedála, konec byl jasný už od poloviny děje. Potěšila jsem své oko na tři výborné a sympatické asijské herce. ..poslední dny mám filmy rozkoukané jako seriál, kdy už bude zkouškové období za mnou.. ()

LuciusWlk 

všetky recenzie používateľa

Shanghai je dle mého celkem podhodnocená. Proč tomu tak je, je těžké spekulovat. Film má od začátku do konce vynikající atmosféru, skvěle napsaný scénář, lidskou stránku, samozřejmě pár klišé. Naproti tomu jsem seděl a vychutnával jsem si tuto pavučinu intrik, v podání zajímavých hereckých jmen. Cusack dle mého ztvárnil postavu agenta bravurně, s chladnou vypočítavostí a bez přehrávaných emocí. Jediné, co bych snad vytknul, byl občas chaotický děj. Říká se, že sto lidí, sto chutí a v tomto případě to platí dvojnásob. ()

Riddick77 

všetky recenzie používateľa

Pěkně odvyprávěná kriminálka odehrávající se v době 2. světové války, která sice svou historickou pointu nedokáže zakrývat příliš dlouho (alespoň těm, kteří mají elementární znalosti dějepisu), ale zase potěší poměrně bohatou výpravou, zajímavými herci a příjemným východoasijským feelingem. Jen je škoda, že se malinko více do popředí nedostala emociální a romantická stránka filmu, protože si o to příběh říkal. Celkem překvapení a další herecké představení uhrančivé čínské krásky Li Gong (už Miami Vice si ukradla pro sebe). 7/10! ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (7)

Súvisiace novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (viac)

Reklama

Reklama