Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(viac)

Recenzie (67)

petero 

všetky recenzie používateľa

Všetko je o kategóriu slabšie ako v jednotke Applessed (2004). Príbeh je len aby bol, elektronická muzika už nie je taká chytľavá a i to grafické spracovanie mi prišlo menej pôsobivejšie. Ďalší mínus vidím vo vykrádaní Resident Evil, Matrix Revolution alebo Aliens. Ale komu chýba futuristické manga s krásnymi neohrozenými hrdinkami, za jedno pozretie to stojí. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Na dnešnú dobu prekvapivo slabá animácia, ktorú ďaleko prekonáva aj prvý diel. Obohraná sci-fi rozprávočka funguje tak na polovičné otáčky a nesie sa na krídlach (ne)únosného množstvá pátosu a klišé. Celé to sála takou menej serióznou, béčkovou atmosférou - a to ako spracovaním, tak aj obsahom. O výbornom soundtracku z jednotky si taktiež možete iba nechať zdať. Vobec, po všetkých stránkach podstatne horšie pokračovanie. (4/10) ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Oproti nemastnej, neslanej prvej časti, appleseed sága prešla kompletnou renováciou. Postavy už nie sú tak hlúpe ako boli, animácia je o stotinu lepšia a takisto hudba je viac pompéznejšia a živšia. Akčné scény doslova dýchajú novátorstvom a neustále je na ne radosť pozerať. Detaily mesta sú precíznejšie a prostredie alebo pozadie ak chcete je detailnejšie ako u jednotky. Rovnako v scenári nenájdeme toľko klišé a naivných hlášok ako tomu bolo v prvom diele. Je vidno že sa jedná o 180 stupňové zlepšenie a že Appleseed ex machina je konečne to pravé orechové animé na aké som sa tešil v kontexte s prvým dielom ale dostalo sa mi ho až v druhom. Rovnako ako v prvom filme aj tento neprichádza s originálnym príbehom , ale jeho znázornenie utopickej budúcnosti, ktorá sa vplyvom prístrojov , ktorý ovláda ľudí a kyborgov, mení na mesto mŕtvych - pretože ovládaní nemajú ďaleko k Romerovým zombiekom. Viac menej sa vracajú všetky staré postavy a pribúda pár nových. Dievčatá sú krajšie :) a muži svalnatejší. Konečne hýbu ústami tak ako rozprávajú a celkovo na mňa film pôsobil ako skvelá akčná sci- fi oddychovka, pri ktorej sa nezaprie že ju produkoval akčný král John Woo. pre mňa po jednotke príjemné prekvapenie, ku ktorému sa v dohľadnom čase vrátim. A dejová línia medzi Deunan a Briareosom bola neskutočne dobre napísaná. a ich vzájomné handrkovanie s Tereusom bolo úsmevné. takže Two Thumbs Up! ()

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Po příšerně debilním prvním díle přišla nečekaná změna. Ex Machina už si nehraje na něco, čím by chtělo být, kdyby mělo jiné rodiče, je to čistá akce, čistá zábava a čistá vizuální podívaná. Pokud od filmu čekáte zábavu, jasná volba, pokud se na film díváte proto, abyste hledali něco ke kritizování, tak vás sice nechápu, ale zábavným filmům jako Ex Machina se musíte rozhodně vyhnout. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Mechaové jedou. Když už není Appleseed nic jiného, tak rozhodně pořádná akční jízda s dostatkem nábojů a power obleků všech postav. Na jednu stranu zábavně působivé, ale na druhou je to málo. Od anime bych čekal větší hloubku, ale možná si autoři nevěřili na dostatečně věrohodné přenesení myšlenek skrz dost akční příběh. Opět je pro mě mírným zklamáním animace, která je o něco jiná než v prvním díle, ale neřekl bych, že lepší. I když statické obrázky jsou úžasné, pohyb je zvláštní... Nejhorší však jsou dvě věci. za prvé chytrost postav, které nejen vyšetřují, ale také dedukují rychlostí slimáka a neuvěřitelné kopírování scén/nápadů/designu odjinud. Za druhé neoriginalita. Mít v závěru (spoiler) borgskou krychly s borgskou královnou říznutou Kerrigenovou ze Starcraftu a Medúzou (tu jedinou díky antickému podtónu filmu beru) je trochu moc a to ani nemluvím o roji robotů z posledního Matrixu...atd. Pro někoho je to možná hloupost, ale když už dělá hlavní postavě šaty Prada, tak by designéři mohli projevit více originality u jiných detailů filmu. Více originality do téhle akce a mohlo to být lepší než první díl. Bohužel není. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama