Reklama

Reklama

Pozemšťan

  • USA The Man from Earth (viac)
Trailer

Poté, co se uznávaný vysokoškolský profesor historie John Oldman rozhodne k nečekané rezignaci na svůj post, schyluje se k rozlučkovému večírku na odlehlé chatě na samotě. Právě na této party chce také profesor svým nejbližším přátelům vysvětlit příčiny zkratkovitého počínání. Jak se ale záhy ukáže, odůvodnění není zdaleka tak prozaické, a už vůbec ne snadno stravitelné. Oldmanova slova všechny zaskočí. Profesor totiž tvrdí, že hlavním důvodem jeho odchodu je nesmrtelnost. Prý je na světě již čtrnáct tisíc let a každých deset roků musí měnit své působiště, aby jej nevypátrali nesprávní lidé. Nikdo mu pochopitelně nevěří, a tak brzy začne intelektuální, emocemi nabitá historiografická přestřelka vedená ve snaze prokázat profesorovu lež. Jenže trhliny nepřicházejí. A všechny dosavadní jistoty se začínají pomalu hroutit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 290)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Film, kterej moh bejt klidne natocenej prakticky zadarmo behem jednoho vikendu nekde na chate a presto dokaze naprosto dokonale zaujmout. Je sice fakt, ze zpracovani je lehce televizni, ale spis to filmu pomaha, protoze to vypada, jak kdyz proste sledujete par lidi, co si spolu povidaj. Celej film se totiz nedeje nic jinyho, nez ze parta znamejch se prijde rozloucit s pritelem, kterej se stehuje pryc a ten jim 90 minut vypravi jednu netradicni historku a oni na nej maj otazky. A film presto ani na minutku nenudi, je vysoce zajimavej, navic zni i celkem pravdive a clovek se nemuze dockat, co dal z vypravece vypadne. Navic je fajn, ze na konci je vse jasne vyreseny. Z posledni doby jedno z nejoriginalnejsich sci-fi, co jsem videl, i kdyz film lehce pripomina K-Pax. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Vcelku zajímavý, avšak ničím ohromující, nízkorozpočtový film, který i přes svou krátkou stopáž, dokáže pěkně uspávat. Bez mučení přiznám, že jsem ho sledoval nadvakrát. Parta vědců sedí v odlehlé chatě a jeden z nich, který je musí opustit, jim vypráví svůj příběh o nesmrtelnosti. Kapacity ve svých oborech Johnovi zprvu nevěří a tváří se na jeho slova všelijak. Během chvíle však John dokáže, že v jejich myslích začíná vrtat červík pochybností, ale já to pro změnu nevěřím jim. Nevěřím jim ten náhlý obrat. A nakonec jsem čekal nějakou lepší pointu, tahle konstrukce byla dost chabá a nevytáhla příběh z průměru. Když to shrnu do jedné věty - dobrý nápad, ale slabý scénář. ()

Reklama

Lateef 

všetky recenzie používateľa

... aneb Jak strávit jeden neobyčejný podvečer na samotě (možná) u lesa... aneb Totální píčovina... aneb Perfektní myšlenka... vyberte si sami. Pro mě nápad zajímavý, ale herci (né všichni) lehce nevěrohodní, konec lze odhalit o pět deset minut dříve, otázky logicky vyvstaly. Když to všechno ale nějak propočítám, vyjde mi časoprostorových 60%. V žádném případě mě to nenadchlo... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Som neskutočne pohltený nápadom tohto dielka. Samotná myšlienka, ktorá borí a vyvracia, ale zároveň aj potvrdzuje základné fakty ľudského života, náboženstiev a celkovo evolúcie samotnej, je kapacitou využívania nápadov prakticky neobmedzená, až je vôbec zázrak, že z toho celého vznikol ucelený, hĺbavý, racionálny a rozumne spracovaný príbeh. Stačilo nepatrne zmeniť hlavnú myšlienku a celok by pôsobil ako nekompaktný, rušivý a zbytočný. Prostý, jednoduchý, všedný, radový či banálny, ani jeden z týchto prívlastkov filmu nemožno priradiť, pretože je ich úplným opakom. Subjektívny dojem bude u každého iný, podľa toho ako striktne vníma veci, o ktoré sa film opiera, ako dokáže týmto veciam otvoriť myseľ a tolerovať aj iné možnosti. Dej je poskladaný z čiastok a útržkov, účelných a zmysluplných viet, jednotlivých častí príbehu, ktoré vo výsledku dotvárajú obrázok, v ktorom nič nechýba a ani nie je nič navyše. Proste dokonalá harmónia. Spomeniem ešte celkovú zaujímavosť, napätie a zvraty s cieľavedomým a triezvym nadhľadom režiséra. A moju bezvýhradnú spokojnosť. 95%. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem nějakou dramatickou konverzačku ve stylu třeba 12 rozhněvaných mužů a dostal jsem 8 (nebo kolik) divnejch lidí, který 1,5 hodiny diskutujou o totálních blbostech. Opravdu nejsem schopnej brát vážně chlápka, kterej o sobě tvrdí, že je mu 14 tisíc let a že byl Ježíš kristonoh a s Buddhou chodil na pivo a kdesi cosi. Možná bych to snad byl schopnej zkousnout jako nějakou epizodku v seriálu Krajní meze. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (14)

  • Na začiatku filmu, kedy všetci pijú whisky, je viditeľné, že je fľaša z polovice prázdna. O niekoľko sekúnd neskôr je už takmer plná. (Circumscriptor)
  • Film je volně inspirován transylvánskou legendou o Krimu Rosüovi, který o sobě tvrdil, že žije již tisíce let. (assass1n)

Reklama

Reklama