Reklama

Reklama

Keď začnú po celom svete miznúť vzácne šperky vrátane legendárneho diamantu Ružový panter, je šéfinšpektor Dreyfus (John Cleese) nútený zapojiť Clouseaua (Steve Martin) do vyšetrovania ako člena medzinárodného tímu detektívov a odborníkov, povereného dolapením zlodeja a navrátením odcudzených šperkov... Po boku Stevea Martina sa objavujú Jean Reno (v roli jeho pomocníka Pontona) a Emily Mortimer (ako Nicole, objekt jeho svojrázne sa prejavujúcich vášní). Členov medzinárodného tímu špičkových detektívov stvárnili Andy Garcia, Alfred Molina, Yuki Matsuzaki a bollywoodská hviezda Aishwarya Rai Bachchan. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (342)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5...Niekedy sa udejú zvláštne veci, keď sa spojí viacero aspektov a alchemicky sa zmiešajú do toho správeneho prostredia, správneho času a správnej nálady...A práve takúto alchýmiu človek potrebuje mať pri PP2...Za normálnych okolností by som asi taký štedrý nebol, ale čuduj sa svete, mne to prišlo celé veľmi fajn, samozrejme v rámci možností. Steve Martin mi nevadil (čudné!), trapné momenty som prešiel bez frflania a dokonca som sa pobavil, v pár miestach dokonca dumal na nesmiernou originalitou tvorcov..Do toho jednoznačne pomohli známe ksichty, ktoré to celé ešte osviežili...A keby nič nepomohlo tak ešte je tu "celkom pekná" Aishwarya Rai:))) Určite lepšie ako jednotka a celkovo môžem povedať, že v rámci žánru "no-brain" zábavky som bol spokojný ... ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,922,978Tržby Celosvetovo $75,946,615Tržby za predaj DVD v USA $6,727,665 //počet predaných kusov 387,228║ Prvý diel bol ešte ako tak v znesiteľných medziach ale toto pokračovanie je jeden veľký prehmat, kde je samozrejmá snahe o zábavnosť ale v danom hereckom zložený a v pasívnom - prázdnom príbehu to proste nejde tak ako by malo. /25%/ ()

Reklama

F.man 

všetky recenzie používateľa

Sakra to byl nápad. Byl jsem PŘINUCEN se podívat v jeden den na smrtící dvojici novodobých Růžových panterů. Zatímco jednička šla přežít v relativní pohodě, ve dvojce jsem chtěl člověka co s tímhle nápadem přišel rituálné obětovat Peterovi Sellersovi. Ať mi nikdo ze zdejších netvrdí, že druhý díl je lepší. Jistě i tady jsou hodně dobré momenty, ale jako celek vyznívá Růžový panter 2 jako trapná ždímačka. Co z toho, že se třikrát zasměju když scénárista psal zbytek filmu pod jakousi infantiní drogou. Nebrat a vzít radši jedničku. I když radši nebrat ani tu a podívat se na starší a mnohonásobě lepší klasiku. Let me bring you up to speed... We know nothing. You are now up to speed. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Navzdory všem výtkám a potupným komentářům je to po všech stránkách příjemné překvapení. Oproštěn od nutkání srovnávat s původní sérií, mohl jsem si v klidu vychutnat jiného, typicky "martinovského" Clouseaua, který se ve svém druhém dobrodružství posunul od dementa spíš k sympatickému podivínovi, ubral na ztřeštěnosti, přidal na svižnosti, a zaplnil plochu příběhu řadou bizarních dialogů (výborná deduktivní přestřelka), vtipných momentů (scéna s vínem) a úsměvných blbinek ("chochoba"). ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Gratuluji, Steve! Dokázal jsi u Clouseaua, popleteného inspektora s průměrnou inteligencí a sklony k nemotornosti, přeskočit levely slabě podprůměrné inteligence i nižšího stupně slabomyslnosti a rovnou jsi přešel k debilitě! Dovol, abych ti řečí tvého kmene sdělil, že jsi knipl, cement a čumák.. Teatrální trapnost, jenž mi krom zívání zanechala dva drobné otazníky. Proč se to vůbec zaštiťuje značkou Pink Panther, když se šlo sérií B.Edwardse jen volně inspirovat a použít například titul: „Případy inspektora Idioma“? A hlavně, kolik voucherů do luxusních pařížských bordelů dostal ten hvězdný herecký ansámbl, že byl nápomocen tomuto zvěrstvu? ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (15)

  • Jean Reno přijal nabídku zopakovat si svou roli díky dobré zkušenosti s prací na předchozím dílu, kamarádství se Stevem Martinem, radostí spolupracovat opět s Alfredem Molinou po tom, co si spolu zahráli v Šifře mistra Leonarda a díky potěšení, které mu činí pracovat mezi Pařížem a Bostonem. (HappySmile)
  • Steve Martin je jeden ze tří lidí, kteří pracovali na scénáři. Napsal kupříkladu celý začátek. (Pumiiix)
  • Keď príde Clouseau po krádeži diamantu na miesto činu, zvalí všetky tyčky s červeným špagátom. V nasledujúcom zábere však jedna tyčka stojí pred ostatnými vyšetrovateľmi. No keď sa ide Clouseau zoznámiť s Andy Garciom, tyčka tam už nie je. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (viac)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (viac)

Reklama

Reklama