Reklama

Reklama

Je ťažké vyrastať bez rodičov, hlavne keď máš na krku dvoch súrodencov. Morrie (Matteew Perry) sa preto chce zaradiť medzi normálnych ľudí a mať prácu a byť zabezpečený otec, tak ako jeho susedia. Čo však, keď jeho brat a sestra vnímajú hodnoty života inak? Táto sága o disfunkčnej rodine pojednáva o vážnych i humorných stránkach všedného života. (Flipper)

(viac)

Recenzie (121)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Už naozaj veľmi dlhý čas som nevidel film s Matthew perrym a preto som sa rozhodol, že to dáko zmením. A som veľmi šťastný, že som si pustil práve birds of America. Nekomerčné filmy mám veľmi rád a hlavne tie americké a to hneď z dvoch dôvodov - za prvé nám ukazuje americkú spoločnosť, bez vyumelkovanosti a bez klišovitosti, ktorá prináleží veľkým režisérom a tak máte možnosť stotožniť sa s charaktermi a vzhľadom na to, že sa nejedná o tkz. efektné filmy, herci poctivo hrajú a nespoliehajú sa na prostredie alebo efektnosť - a za druhé, nekomerčným snímkom vždy patrí a aj patrila neskutočne krásna hudba - v mysle mám Dan in real life alebo Garden state - ktoré boli plné krásnych melódií. Rovnako je tomu aj tu. Perry je skrátka stvorený pre ľudí, ktorý nevedia čo zo sebou a s jeho Chandlera tu neuvidíte ani náznak ale vôbec to nie je na škodu. Craig Lucas sa zamerial na budovanie charakterov, ktorý každý stratil svoju cestu. A hľadanie tej cesty okorenené o prívetivý humor, ktorý síce nerozhrehotá ale svojským spôsobom vás pohľadí na duši, je jednoducho nezabudnuteľné. Možno že by sa tam hodila väčšia rebélia, hlavne ku koncu, ale zase nerobme z hrdinov tejto snímky niečo čo nie sú. Veľmi pekný film. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Obyčajná drámička s miernym nadhľadom a Matthewom Perrym, ktorý sa pomaly stáva v Hollywoode až moc všednou tvárou, ktorá už nemá čím zaujať. A zaujať skoro ani nemá čím tento film. Všedný, ničím výnimočný proste obyčajný. Minimum vtipnejších situácií a aj málo tých dramatických. Po technickej stránke je to taký štandard. Aspoň má film rozumnú stopáž. 58% ()

Reklama

mira.l 

všetky recenzie používateľa

No do perdele, tohle bylo jako co? Přesně jeden z těch filmů, u kterého za tři dny nevím, na co jsem koukal, o čem to bylo. ... o čem to vlastně bylo? Celou dobu jsem tak nějak měl problém si ujasnit, kdo je v tý povedený rodince kdo. Možná jsem to jenom nepochopil a nejsem určen pro tenhle typ filmů. Mě to jen chvílema připadalo, že jim hrabe všem. A Hilary Swank? Tak ta snad šla náhodou kolem, když to natáčeli, tak jí čapli za křídlo, dali rukavice a postavili mezi záhony a "odsoudili" k okopávání kytiček a sbírání psích hoven... Děkuji, jednou bohatě stačilo. Jedna ze soucitu, ještě že to bylo relativně krátký. ()

Tygrys 

všetky recenzie používateľa

Birds of America si určitě své fanoušky najde, a ne málo. Já sice mám filmy tohoto typu rád, ale tito tři sourozenci - podivíni mě nějak zvlášť neoslovili. Pokaždé když se objevila scéna, o které jsem si pomyslel, že film nakopne správným směrem se hned vzápětí objevila taková, co film srazila opět do podprůměru. Souhlasím s Jankem, jen ten Igby byl výborný :) 2,5* ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Matthew Perry n.1 - velmi zajímavé drama s několika málo prvky komedie. Režie je zvládnutá, stejně jako výkony Matthewa Perryho, Bena Fostera a dalších. Zajímavě se to rozjíždělo, ale pak se film moc nevyvíjel, což je škoda. Mohlo to být třeba bláznivější jako je Darjeeling limited. Nebo přinést nějakou závažnější myšlenku.. Scénář jaksi ustrnul na půl cesty. Nicméně závěr je povedený (což bývá velká slabina spooousty snímků) a celkově je to příjemné pokoukání:) Věřím, že mi některé momenty zůstanou v paměti (narozeninové brko, honička na bruslích..) Na toto téma existuje množství dalších filmů, ale mám pro ně slabost, takže hodnotím jak hodnotím, tak 75%. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)

Reklama

Reklama