Reklama

Reklama

Pôvabná Kalifornčanka Susan Murphyová je v podstate úplne obyčajná mladá žena – no len do dňa svojej svadby, keď ju pri páde na Zem trafí meteorit plný vesmírneho slizu, ktorého pôsobením Susan v priebehu niekoľkých minút narastie do úctyhodnej výšky pätnásť metrov! Nečudo, že sa „na mieste činu“ okamžite objaví armáda, ktorá ju spacifikuje a odvezie na prísne tajnú základňu, ktorej existenciu vláda z dobrých dôvodov pred svetom starostlivo chráni ako oko v hlave. Tam ju „oštempľujú“ spočiatku nelichotivo znejúcim prívlastkom Monštrum, premenujú na Enormiku a prijmú medzi tiež dosť nezvyčajne vyzerajúcich členov veľmi špeciálnej bojovej jednotky s invenčným krycím názvom, ehm... Monštrá. Patria k nim brilantný vedec Dr. Šváb, ktorému po nevydarenom prevratnom experimente ostala namiesto vlastnej hmyzia hlava; unikátny kríženec ryby a opice - predstavujúci dosiaľ neznámy vývojový stupeň ľudskej rasy - a zároveň sukničkár na pohľadanie s priliehavým menom Chýbajúci článok alias Rybo; nezničiteľný želatínový B.O.B. s obrovským apetítom, vysokou priepustnosťou a temer nulovým IQ a napokon 100 metrov vysoká mĺkva larva Hmyzosaurus! Dni ich nedobrovoľnej izolácie pred svetom sú však razom zabudnuté, keď na Zemi pristane čudesný mimozemský robot a začne nemilosrdne nivočiť všetko, čo samu postaví do cesty! Nie práve závratnou inteligenciu a invenčnosťou oplývajúci prezident si našťastie dá poradiť a poverí hrdinského generála MacBombu, ktorý sa má postaviť do čela pestrej skupinky Monštier a spolu s nimi zachrániť našu rodnú planétu pred hroziacim zánikom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (585)

Zíza odpad!

všetky recenzie používateľa

Já si fakt nemůžu pomoct... vyvolávalo to ve mě pocit pomalu na zvracení. Nechápu jak to, nikdy se mi to nestalo, ale tohle mě tak znechutilo, že i když hrozně nerada dávám odpad, tak tohle si ode mě nic jiného nezaslouží. Fakt sorry, ale nuda a odpor, co jsi ve mně vzbudil filme, se jen tak odpustit nedají. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Co se týče zábavy a vtípků, je to z mého pohledu nečekaně slabé. Rozhodně nemůžu nic vytknout animaci ani příběhu, který zase přináší něco nového a překvapivě se hodně snaží tlačit i na akční pilu. Bohužel si ale nemůžu vybavit, že by mě v průběhu filmu něco výrazněji zaujalo a pobavilo nebo že by mi nějaká postava vyloženě přirostla k srdci, což vnímám u těchto animáků jako velký nedostatek. O třídu slabší než Zataženo, občas trakaře. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Našlapané a akčné. Ale kým pri AKO VYCVIČIŤ DRAKA pomohla dobrodružnosť, tu prichádza len klišé (pár sebazhadzovacích vtípkov nestačí). Soundtrack (značne inšpirovaný Williamsom a Elfmanom) slušne udáva tempo, ale občas sa až pýta spomalenie či nejaký výchovný preslov. Vypaľovačka kombinujúca známe témy ostáva len príjemnou jednohubkou... ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

Jo, je to další Dreamworksovský typ filmu, který se snaží být strašně vtipný, přičemž na všechno ostatní zapomíná (proto mám Pixar mnohem radši). Přesto originální pojetí jako parodie a pocta scifi a hororum let minulých mu hodně skore. Ten začátek byl perfektní, vesmír scifi/horor hudba, pak, no nebudu vyzrazovat. Galaxhar a jeho celá scéna s susan je skvělá (takhle ma jinak vypadat pohádkový zaporak, ne neco tak strasneho a nudneho, co si ani nezaslouží říkat človek a už vubec ne herec, jako bylo v Noc muzeu 2, ano ten radoby faraon) A pak vrchol všeho, prezident a jeho Crazy Frog (nebo co to bylo) U toho sem se začal řehtat a trvalo hodne dlouho než sem ten nával podarilo zastavit. Další monstra byla taky dobrá, ale nebyla tak vtipná (ano myslim na tebe Bobe), jak sem ocekaval. Suma sumarum pekne 4 hvezdy. A příste at je to jeste vtipnejsi a mozna dam konecne 5 ()

Bachy 

všetky recenzie používateľa

Měl jsem rozhodně větší očekávání. Jasně, 3D efekty parádní, rád budu chodit animáky do kina dál, jenže příběhově to zase tak úžasné nebylo. Když už se objevil výborný vtip, tak byl přebit haldou trapných. Přitom potenciál film má, všechny monstra mají výborně vykreslené postavy, jenže to prostě vázne. Problém je totiž všude okolo. Vetřelci jsou naprosto trapní a postava prezidenta ještě dvakrát tolik. Takže bohužel, tenhle animák měl dobrý nápad a pár výborných postav (s Hmyzosaurem v čele), ale nikam to nedotáhne. Nuda. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (21)

  • Generál McBomba (Kiefer Sutherland) má na hrudi spoustu vyznamenání, ale na pravé části hrudi nosí označení jednotky, a tím je hlava zlobra Shreka, slavného monstra z jiného animáku od DreamWorks (salamandrr)
  • Na obřího robota pálí stíhačky typu F-14 Tomcat a helikoptéry AH-64 Apache. (HellFire)

Reklama

Reklama