Reklama

Reklama

Pôvabná Kalifornčanka Susan Murphyová je v podstate úplne obyčajná mladá žena – no len do dňa svojej svadby, keď ju pri páde na Zem trafí meteorit plný vesmírneho slizu, ktorého pôsobením Susan v priebehu niekoľkých minút narastie do úctyhodnej výšky pätnásť metrov! Nečudo, že sa „na mieste činu“ okamžite objaví armáda, ktorá ju spacifikuje a odvezie na prísne tajnú základňu, ktorej existenciu vláda z dobrých dôvodov pred svetom starostlivo chráni ako oko v hlave. Tam ju „oštempľujú“ spočiatku nelichotivo znejúcim prívlastkom Monštrum, premenujú na Enormiku a prijmú medzi tiež dosť nezvyčajne vyzerajúcich členov veľmi špeciálnej bojovej jednotky s invenčným krycím názvom, ehm... Monštrá. Patria k nim brilantný vedec Dr. Šváb, ktorému po nevydarenom prevratnom experimente ostala namiesto vlastnej hmyzia hlava; unikátny kríženec ryby a opice - predstavujúci dosiaľ neznámy vývojový stupeň ľudskej rasy - a zároveň sukničkár na pohľadanie s priliehavým menom Chýbajúci článok alias Rybo; nezničiteľný želatínový B.O.B. s obrovským apetítom, vysokou priepustnosťou a temer nulovým IQ a napokon 100 metrov vysoká mĺkva larva Hmyzosaurus! Dni ich nedobrovoľnej izolácie pred svetom sú však razom zabudnuté, keď na Zemi pristane čudesný mimozemský robot a začne nemilosrdne nivočiť všetko, čo samu postaví do cesty! Nie práve závratnou inteligenciu a invenčnosťou oplývajúci prezident si našťastie dá poradiť a poverí hrdinského generála MacBombu, ktorý sa má postaviť do čela pestrej skupinky Monštier a spolu s nimi zachrániť našu rodnú planétu pred hroziacim zánikom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (585)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný animák s obyčejným scénářem a poměrně obyčejnými postavami. Kromě exceletního technického zpracování nenabízí film nic mimořádného. Seth Rogen nebo Reese Whiterspoon je sice celkem dobré obsazení, ale na druhou stranu nemají jejich skvělé hlasy moc co hlásit, takže jejich potenciál zůstává plně nevyužit. ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Tolik odkazů na metr² jsem už dlouho neviděl, avšak celý ten maglajz po několika minutách ztrácí na originalitě, aby v závěru vyšuměl do ztracena 3D efekt ne 3D efekt. Chtělo by se skoro říct: „Zapomeňte na: Vetřelce, Predátora, Blízká setkání třetího druhu, ET - mimozemšťana, Propast, Den nezávislosti, Star Trek a další sci-fi snímky Monstra vs. Vetřelci vám je tu servírují v jednom velmi svůdném balení. Jenže...Monstra vs. Vetřelci z nich těží těží seč jim síly stačí a nepřináší nic nového krom toho jde výsledek v klasických šlépějích ostatních animovaných bratříčků, aby se nakonec utopil v rozbředlém moralizovaní. Enormika pohodila svým bílým přelivem ala Rouge, Hmyzosaurus zamával motýlími křídly a pohádky byl konečně konec. O čem to vlastně celé bylo?6/10 ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Monštrá vs. votrelci sú kvalitný animák s množstvom funkčnej paródie a akcie. DreamWorks bezpochyby potvrdzujú svoje umenie hľadať zaujímavé originálne nápady a neutápať sa iba v sérii pokračovaní vyčerpaného zlobra. Monštrá vs. votrelci znova dokazujú neskutočné nasadenie animovaných tvorcov. Popri fantastickej akcii sa však autori neštítia ani občasného napätia a totálnej irónie na adresu amerického prezidenta, filmy o invázii, vládnych projektoch či nevydarených experimentoch - humor naplno ťaží zo žánru. Hoci ho asi aj nadobro vyčerpal, pretože po 90 minútach i celkovej stavby deja mám dojem, že viac nemôže ponúknuť. Posledná hodina sa sústredí na vtipmi a výbornou animáciou vybavené boje, slúžiace ako pocta sci-fi i hororovým filmom ostatných päťdesiatich rokov. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jasne, nejedna se o buhvijak dospelackej animak, precejen vetsina postav jsou jen takovy saskove, stejne tak vtipy nejsou vrcholem inteligence, jenze film neni vylozene komedie, ale spis akcni scificko, akorat, ze animovany. Je tu docela solidni pribeh a ta myslenka na monstra je vcelku fajnova, animace je na solidni urovni, takze nijak nerusi a hlavne po povinny uvodni seznamovacce je to vcelku neptretrzita akcni jizda, takze nuda vazne nehrozi, akce je povedena a sem tam nejakej ten vtipek pobavi, takze ja jsem vcelku spokojenej. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Úžasná pecka, u které budou fanoučci sci-fi vrnět blahem a ostatní se budou hodně bavit. Animace je parádní, akce je skvělá,ale hlavně je to až po okraj naplněný hláškama a odkazama na jiný filmy. Oproti Pixaru to možná je pořád trochu jednodušší, ale bavil jsem opravdu maximálně. Nehorázně rychle mi to uteklo a až na nějakou pětiminutovou vysvětlovací pasáž jsem se vůbec nenudil a měl pořád na tváři široký úsměv. Možná jenom škoda, že jsem nevychytal originální znění, protože slyšet Hughe Laurieho jako šíleného vědce by bylo ultimátní. Dabing ale i přesto fajn a Bob musí vládnout asi v každém jazyce. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (21)

  • Generál McBomba (Kiefer Sutherland) má na hrudi spoustu vyznamenání, ale na pravé části hrudi nosí označení jednotky, a tím je hlava zlobra Shreka, slavného monstra z jiného animáku od DreamWorks (salamandrr)
  • Severoamerické tržby byly 198,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 381,5 mil. (NIRO)
  • Klávesy, na které hraje prezident Hathaway (Stephen Colbert) při komunikaci z robotem, jsou Yamaha DX7. (HellFire)

Reklama

Reklama