Reklama

Reklama

Jane (Katherine Heiglová) je mladá, inteligentná, úspešná a pracovitá žena, ktorá je posadnutá prípravou svadieb svojich kamarátok. Má ich za sebou už dvadsaťšesť a dve posledné dokonca stihla zvládnuť dokonca za jediný večer. Je nešťastne zamilovaná do svojho šéfa Georgea (Edward Burns), ktorý ju má rád, ale do intenzívnejšieho vzťahu sa nehrnie. Jane je nesmelá, takže to vyzerá tak, že ich vrelý vzťah sa nikdy nenaplní. Kevin (James Marsden) je mladý novinár, ktorý je teraz nútený písať do New York Times články o svadbách, aj keď by sa radšej venoval niečomu poriadnemu. Jane ho však pri stretnutí na jednej zo svadieb na prvý pohľad očarí a Kevin sa rozhodne na jej príklade konečne čitateľom dokázať, o čom sú dnes svadby. Kevin sa však vysmieva tomu, čo je pre Jane také dôležité – teda svadbám, čo – samozrejme – vedie k tomu, že sa stále hádajú. Do New Yorku prichádza Janeina mladšia sestra Tess (Malin Akermanová), ktorá pracuje ako modelka a pri prvom stretnutí totálne okúzli Georgea, a tak sa Jane musí vyrovnať s tým, že jej dvadsiata siedma svadba bude pre jej sestru a Georgea. To by sa snáď aj dalo prehryznúť, keby Tess neklamala Georgeovi o svojej povahe, nechcela svadbu na mieste , ktoré si vysnila Jane a nenechala rozstrihať matkine svadobné šaty. Keď potom Kevinova editorka vytlačí Kevinov nedokončený článok, z ktorého Jane vychádza ako naivné dievčatko omámené svadobným biznisom, je jasné, že ani nečakané zbližovanie s Kevinom nie je na najlepšej ceste. Jane sa musí nadýchnuť a rázne konať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (313)

Sammya 

všetky recenzie používateľa

And they lived happily ever after. Jasně, že hned člověka napadne, jak to asi skončí, ale who cares?! Já tedy ne, protože tohle je přesně typ filmů, který já miluju, a 27 šatů je skvělý film. Dobře, nejspíš na to bude mít vliv, že James Marsden je tak strašně k sežrání a Katherine Heigl jedna z mých oblíbených hereček. Ale nejde jen o to. Je to romantické, tak, že se člověk musí usmívat a prožívat to, je to vtipné (a to vážně, u "Benny and the Jets" scény mám vždy záchvat smíchu i po desátém shlédnutí) a má to dobrý konec. Co víc chtít. Akorát by tam nemusela být Malin Akerman, ta mě tam irituje, a navíc její postava je otravná, vždycky dostane, co chce a ještě z té hádky s Jane vyleze vlastně jako ta hodná. A skoro mi bylo líto, když Jane ty šaty vyhodila, já bych si nechala tedy aspoň nějaké. Nejlepší scény - už zmíněná barová seance a B-b-b-Benny and the Jets a hádka v autě. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Tak předně chci upozornit, že tento film chtěla sehnat sestra a já si řekl: "Romantická komedie, proč ne, tak se na to taky podívám." Ale tady se stal zádrhel. Komedie? Dva fóry nedělají film komedií. Romantika? Jo, ale ta nejtupější. A jako vrchol všeho tu je Heigl, kterou jsem nemohl vystát. Jako herečka mi byla krajně nesympatická (možná za to může ta role, protože v tom filmu mohla z fleku kandidovat na Matku Terezu) a jako ženská… no znám lepší. Naštěstí zde je Malin Akerman. Kdyby si Heigl s ní prohodili role, to by bylo hned lepší. 27 šatů nejenže neobstojí jako komedie, ale ani jako romantický film. Těžko hledat důvody, nebo doporučení. Snad jen, že jsem viděl i mnohem horší filmy, takže * dám za tenhle fakt, druhou za krásnou a vše zachraňující Malin a třetí za… nic. Takže jen dvě. ()

Reklama

Ilicka 

všetky recenzie používateľa

Katherine Heigl je sympatická mladá dáma, ale s romantickou komedií, kterou táhne na svých bedrech sama, jsem se nějak nedokázala sžít. První polovinou jsem se protrpěla, zatímco Jane pobíhala po svatbách a vzdychala nad svým dokonalým(?) šéfem, ale po seznámením se sympatickým(!) Kevinem mi začaly cukat koutky. Dokonce jsem se začala i bavit, postupujíce přesně podle šablonky dokonalé romantické komedie, kterou sbírka šatů rozhodně je, vysoustružená, učesaná, líbivá jednorázovka. A navíc s originálně pojatými závěrečnými titulky. ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Máma to chtěla vidět,no... :-) Ale ne,27 šatů je docela příjemná komedie,u které jsem se solidně pobavil a další den už jsem zapomněl,že jsem ji viděl.Holky můžou obdivovat ty krásné šatičky,kluci zase krásnou Katherine Heigl a navíc tady je největší sympaťák všech dob James Mardsen,který už u mě pozvedl několik dvouhvězdičkových filmů výš.Takže se mi to nakonec vážně docela líbilo.Co se to se mnou děje?! 60 % ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ bude mať klišé vždy takúto príjemne pôsobiacu podobu, budem nadovšetko spokojný. Poriadne presladenú, tradične americkú romantiku som nevidel už pekných pár piatkov a tak na seba dobrý dojem aj z prakticky úplne obyčajného a prakticky aj okate ohraného filmu nenechal dlho čakať. Film sa slušne rozbehne až po nejakej 27.minúte, no určite sa počas neho nezasmejete viac ako 27krát. Je síce pravda, že keby som mal film vidieť 27krát, asi by to moja psychika kruto odniesla. Ale keby to skrátili o 27 minút, možno by svitla nádej aj pre štvrtú hviezdičku. Takto je to len ďalší, určite viac ako 27-my, príjemný, oddychový a neškodný filmový darček, ktorý v sebe ako prekvapenie skrýva nekŕčovitú romantiku, sviežich a (zatiaľ) romanticky netuctových hercov a niekoľko naozaj vtipných scén. 65%. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (9)

  • Ačkoli ve filmu hraje Malin Akerman o několik let mladší sestru Katherine Heigl, ve skutečnosti je o několik měsíců starší. (ČSFD)
  • Když jsou Jane a Kevin v baru, v pozadí hraje hudba Joshe Kelleyho. Josh Kelley je manžel Katherine Heigl. (ČSFD)

Reklama

Reklama