Reklama

Reklama

Jane (Katherine Heiglová) je mladá, inteligentná, úspešná a pracovitá žena, ktorá je posadnutá prípravou svadieb svojich kamarátok. Má ich za sebou už dvadsaťšesť a dve posledné dokonca stihla zvládnuť dokonca za jediný večer. Je nešťastne zamilovaná do svojho šéfa Georgea (Edward Burns), ktorý ju má rád, ale do intenzívnejšieho vzťahu sa nehrnie. Jane je nesmelá, takže to vyzerá tak, že ich vrelý vzťah sa nikdy nenaplní. Kevin (James Marsden) je mladý novinár, ktorý je teraz nútený písať do New York Times články o svadbách, aj keď by sa radšej venoval niečomu poriadnemu. Jane ho však pri stretnutí na jednej zo svadieb na prvý pohľad očarí a Kevin sa rozhodne na jej príklade konečne čitateľom dokázať, o čom sú dnes svadby. Kevin sa však vysmieva tomu, čo je pre Jane také dôležité – teda svadbám, čo – samozrejme – vedie k tomu, že sa stále hádajú. Do New Yorku prichádza Janeina mladšia sestra Tess (Malin Akermanová), ktorá pracuje ako modelka a pri prvom stretnutí totálne okúzli Georgea, a tak sa Jane musí vyrovnať s tým, že jej dvadsiata siedma svadba bude pre jej sestru a Georgea. To by sa snáď aj dalo prehryznúť, keby Tess neklamala Georgeovi o svojej povahe, nechcela svadbu na mieste , ktoré si vysnila Jane a nenechala rozstrihať matkine svadobné šaty. Keď potom Kevinova editorka vytlačí Kevinov nedokončený článok, z ktorého Jane vychádza ako naivné dievčatko omámené svadobným biznisom, je jasné, že ani nečakané zbližovanie s Kevinom nie je na najlepšej ceste. Jane sa musí nadýchnuť a rázne konať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (313)

ladko 

všetky recenzie používateľa

Kritizovať pri romantickej komédii predvídateľnosť a klišovitosť, to je ako keby človek kritizoval to, že v animovanom filme sú kreslené postavy. 27 šiat aj napriek tomu, že do žánru neprináša nič nové(čo ani nikto nemohol čakať), neurazí a celkom pobaví. Prvých 50 minút je dokonca výborných a dosť som sa bavil. Potom však film stratil akosi šťavu, humoru ubudlo, pribudlo romantiky a patetických diálogov. Ešte stále to však drží pokope vďaka Katherine Heigl, ktorú som si obľúbil už v Grey's anatomy a Knocked up a aj v tomto filme dokazuje svoj komediálny talent a ako vždy jej to pristane. Niekedy doslova cítim potrebu zhliadnuť takýto typ filmu(po všetkých tých "náročných" filmoch ako No country for old men, There will be blood a podobne) a preto mi 27 šiat prišlo vhod. ()

sta 

všetky recenzie používateľa

už by si ty počítače, co podobné filmy píšou, měly založit odbory, aby všichni věděli, na čem jsou..30 % za prostě výtečného Marsdena a Heiglovou.. škoda, že je dobrý pocit utopen tím tlustým nánosem stereotypní špíny plné klišé.. btw: oeňovat, že to "funguje" je nesmysl, protože to schéma je tak vygenerované, aby "fungovalo".. romantika však vskutku filmově "existuje" tam, kde se o ten velký cit spolu s postavami neustále strachujeme.. ať se přizná ten, kdo si na začátku myslel, že konec nebude takový, jaký je. prvním dvaceti jsem ochoten dát pětikorunu na rohlík, protože takovým lidem musíme pomáhat, nemají to ve světě lehké. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Neočekávám od romantické komedie posouvání hranic filmových možností mílovými kroky kupředu, ale v tomto případě i mé nekonečně dlouhé vedení pobralo snahu tvůrců ignorovat možnost obohacení žánru o cokoli nového. Děj je od začátku narýsován tak přehledně, že se v něm neztratí ani slepec u televizoru s vypnutým zvukem a ani delší návštěva WC nezabrání divákovi v bezproblémové orientaci v ději. Přes všechny výtky musím smutně konstatovat skutečnost, že tato průhledná neoriginalita je pořád o něco lepší než můj komentář. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Vždy ocením, když se podaří příjemný a svěží romantický film. Na tomto poli už snad nejde vymyslet nic nového, a i proto jsem rád, že se zase po delší době podařil milý hezký film, který ukazuje upřímnou lásku jako velkou hodnotu v životě obyčejného člověka. Film, který nenudí především díky okouzlující a přitom zcela přirozené Katherine Heigl, je tím pravým pro dlouhé letní večery. ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Tak táto romantická komédia mi teda absolútne nesadla. Minimum humoru, maximum presladenosti, šablónové postavy a dej jasný už po prvých minútach. To, čo drží film pokope je sympatická hlavná predstaviteľka a zopár (naozaj len zopár) vtipných miest ako je napríklad prehliadka družičkovských šiat. Inak možno pre niekoho príjemný oddych- pre mňa strašná nuda. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (9)

  • Ačkoli ve filmu hraje Malin Akerman o několik let mladší sestru Katherine Heigl, ve skutečnosti je o několik měsíců starší. (ČSFD)
  • Do kin byl snímek dodáván pod krycím názvem Wardrobe. (darek kartac)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. ledna 2008 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama