Reklama

Reklama

Zohan: Krycie meno Kaderník

  • Slovensko Dajte si pozor na Zohana (viac)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Réžia:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrajú:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Komédia od scenáristov Adama Sandlera, Roberta Smigel a Judda Apatowa, kde sa Adam Sandler predstaví v úlohe Zohana, špičkového izraelského bojovníka proti terorizmu, ktorý predstiera vlastnú smrť, aby si mohol splniť sen: stať sa kaderníkom v New Yorku . Hoci chce na svoj život  zasvätený boju s terorizmom  zabudnúť, čoskoro zisťuje, že uniknúť vlastnému osudu nie je tak jednoduché, ako si myslel. Jeho starí aj noví nepriatelia sa ale čoskoro dozvedia jednu zásadnú vec: s kaderníkmi si neradno zahrávať. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (1 069)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Poslední dobou prostě začínám pochybovat, že Adam Sandler, dříve můj oblíbený herec, je normální. Zohan mi přišel nevkusný a slizký. Nevadí mi, když se film motá kolem sexu, snesu když za každým slovem slyším "fuck, fuck, fuck", ale tohle je mi úplně proti srsti. Jedna hvězda jen za krásnou a příjemnou Emmanuelle Chriqui. A přesně tak jak se dívala ona na Zohana, když vešel poprvé do kadeřnictví jsem se já dívala na celý tento film. Opravdu jsem čekala, kdy do sebe Sandler píchne nůž nebo si ho začne přímo před kamerou honit jen aby byl zajímavý. A jediný důvod proč jsem se nezvedla a neodešla, byl přítel sedící vedle mě, kterému se film bohužel líbil. Tady Dugan hodně, hodně ujel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já chci dělat lidi hedvábně hebké." A taky jíst humus, chlastat Fizzy Bubblech, dělat kliky bez rukou, hrát footbag s kočkou, vyrábět z lidí preclíky a hlavně neustále dělat kolík se ženami, které vypadají klátitelně. Takže se všemi. Tohle prostě bylo nechutné, možná to ani palestinsko-izraelský konflikt nevyřešilo, ale já jsem se u toho vždycky skvěle pobavil. Mně prostě připadá vtipné kopání do lidí skrz zeď, plavání motýlka nad hladinou či dokazování toho, že "nemít bolest". Kromě toho mě Zohan potěšil tím, že nejde o velikost penisu, ale o hustotu porostu kolem něj a v tom jsem jednička. A taky jsem dostal chuť na jednu specialitu z Muchentuchen v Amanu. Nepamatuje si někdo telefonní číslo? Začínalo to nějak sifr, wáhid, wáhid ... ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne bláznivé, uletené, nezmyslené a budiace dojem neskutočnej kraviny. Avšak toto všetko je tu namixované do takej vrchovatej miery, že celkový dojem nakoniec vyznieva do totálneho úletu a zábavy. Jednoducho, keď je niečo iracionálne bláznivé, nezostane už nič iné, len sa smiať. 65/100 ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Reziser Dennis Dugan sa opät spojil s Adamom Sandlerom, ktori uz spolu natocili komedie RIVALOVE (1996), VELKY TATA (1999) alebo pred rokom KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO a vznikla dalsia blazniva komedia, ktora je az tak sialene blazniva, ze sa mozno mnohym scenam ani smiat nebudete. Zatial ma z reziserovych komedii mierne sklamala (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006) s Robom Schneiderom, ale v tejto komedii som sa s chuti na niektorych scenach zasmial, napr. s Johnom Turturrom parodia na ROCKYHO (1976) a rozbitie vajicok alebo sex s babkami. Mozno je trailer klamny, cakal som trosku menej trapnych scen, ktore mi smiesne neprisli, ale tak je to pohodovka. Zo zaciatku vam pride Zohan ako miesanina Hancocka a Supermana vdaka jeho schopnostiam, ale tam slo iba o humor a o to, ze je najlepsi antiteroristicky bojovnik, snivajuci stat sa kadernikom :-).... 20.08.2008 _____ Adam Sandler - (Zohan Dvir) +++ John Turturro - (Fantom) +++ Emmanuelle Chriqui - (Dalia) +++ Rob Schneider - (Salim) +++ Chris Rock - (taxikár) +++ Nick Swardson - (Michael) +++ Mariah Carey - (Mariah Carey) +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Producenti: Adam Sandler, Jack Giarraputo +++ (Videl v kine 19.08.2008) +++ ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Pro mě osobně kandidát na nejlepšího Apatowa. Ano, zápletka jednoduchá, děj přímočarý, spousta nechutností. Ale ta atmosféra a přehršle originálních nápadů a pár naprosto geniálních vtipů a gagů povyšují Zohana na něco víc než jen tupou bezduchou komedii. A jak Sandlera nemám příliš v lásce, tuhle roli si musel napsat přímo na tělo. Poté snad nejcharakternější part Roba Schneidera plus naprosto okouzlující Emmanuelle Chriqui.. A sakryš, už cítím, jak se mi šumibublech dere z gatí. :-) ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (31)

  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu natáčala v New Yorku a Los Angeles, režisér Dennis Dugan s malým štábom natáčali aj na pláži v Tel Avive: „Začiatok filmu sa odohráva v lete v Tel Avive, preto som tam šiel, najal si izraelský štáb a natočil pár záberov na rušnej pláži. Pre niektoré ďalšie zábery sme si zašli na pláž do Mexika. V Izraeli sú pláže plné špecifických oranžových slnečníkov jednej zmrzlinárskej firmy. Zohnali sme si ich asi sto a odviezli do Mexika.“ (PeterJon)
  • Zohan (Adam Sandler) a jiné izraelské postavy užívají hebrejské výrazy jako např. aba (otec), ima (matka), b'seder (okay) nebo faygelah (homosexuál). (c.tucker)
  • Robert Smigel napsal scénář už v roce 2000, ale po 11. září se natáčení odložilo kvůli teroristickému motivu. (c.tucker)

Reklama

Reklama