Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (152)

Happens 

všetky recenzie používateľa

Farrell nám uvařil polévku tuctového příběhu o sportovní výhře loserů a opepřil to špetkou svého klasického humoru a situacemi, co nedávají smysl. Bohužel, je to furt takové bez chuti. Párkrát za film se člověk zasměje z plných plic, ne, že by nechutnalo, ale furt to není tak hutný humor, na který jsem zvyklý. Je to taková ta oddechovka na sobotní večer, kabát a mozek nechte v šatně. "Je to jako Titanic, ale plný medvědů." ()

Sicky 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí traileru som sa fakt tešil na celkom uletenú funky komédiu a bol som pripravený brať to celé s poriadnym nadhľadom, ale bolo to jedno veľké sklamanie. Občas nestačí len na seba hodiť farebné handry s vypasovanými vajčiskami, nalepiť si na hlavu afrá s bakompeckami a ukradnúť pár trackov zo sedemdesiatych rokov. Bohužiaľ celú túto blamáž neboli schopní zachrániť ani, mne ináč veľmi sympatický, Ferrell a Harrelson. Po dvadsiatich minútach som na to pozeral iba ako na sled farebných obrázkov. Odporúčam ako dobré, nenásilné pozadie bez zvuku keď vám príde návšteva. ()

Reklama

ed_wood 

všetky recenzie používateľa

Vidno, že Will Farrell je "pán herec a srandista od narodenia":). Lenže v tejto komédii sa mohol snažiť ako veľmi chcel, vôbec to nepomohlo. Slabučký scenár a ešte slabší humor. Harrelson nehral nič a takisto ani ostatní herci. Farrellova ďalšia komédia zo športového prostredia, ale táto je asi najslabšia (tromfla ju asi len Zelená je tráva) ()

carAnthony 

všetky recenzie používateľa

Will hrá skvele rolu hráča, majiteľa aj trénera klubu Flint Tropics z ABA a snaži sa zo všetkých síl dostať svoj tým do najprestážnejšej basketbalovej ligy sveta - NBA. Skvelá partia obklopená pánkom Andrém 3000 Benjaminom (spevák/rapper zo skupiny Outkast už niečo málo na filmovom ptátne ukázal - Buď v klidu, Čtyři bratři, Revolver, Detektivové z Hollywoodu, Battle in Seattle) či Woodym Harrelsonom ktorého predstavovať určite nemusím. Zábavné a najmä klasické basketbalové dielko - 70e roky, dlhé vlasy poprípade afrá, podkolienky až nad kolená :) či funky, no proste klasika. Ešte spomeniem že vo filme chvíľku hral aj jeden z najlepších a najslávnejších streetbalistov sveta Grayson "Proffesor" Boucher. ()

JohnFarst 

všetky recenzie používateľa

Ak ste naučení v pohode stráviť čas pri Ferrellových blbinách, Semi-Pro je to pravé pre vás. Totálne odfláknutý scénár, ešte priblblejšia zápletka a až na Ferrella nezaujímavé herecké výkony. Takto by sa to dalo v kocke zhrnúť. Neviem čo viac k tomu dodať, pretože Ferrell sa v poslednom čase strašne opakuje a natáča filmy stále o tom istom a stále tak isto. A opakovaný vtip prestáva byť vtipom.. Lenže je treba uznať, že pár vtípkov sa mu tu vydarilo a je sa teda aspoň raz začas na čom zasmiať. Zábavné sú tu tiež malé cameá známich z Frat-Packu ako Steve Carell alebo David Koechner. Semi-Pro nie je ale vôbec ničím výnimočné, je to len prostučká komédia o dosiahnutí cieľov aj keď nám osud nepraje, plná moralizovania s najamerickejším happey endom na konci. P.S. ten gag s tým medveďom na záver ma dostal :-) ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (12)

  • Film sa natáčal vo Flinte (Michigan, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Minneapolise (Minnesota, USA). (Arsenal83)
  • Tropics hrajú v roku 1972 proti Anaheim Amigos a Spirits of St. Louis. Amigos však v Anaheime odohrali iba jednu sezónu, 1967-68, potom sa presťahovali do Los Angeles, kde si zmenili názov na Stars a v roku 1970 prešli do Utahu, kde hrá dnešný klub Utah Stars. Na druhej strane Spirits začali pôsobiť až v roku 1974 (predtým Houston Maverics a  Carolina Cougars). (Arsenal83)
  • Příjmení jednoho z hráčů Tropics zní Munson. Postava, kterou hraje Woody Harrelson ve filmu Kingpin, se také jmenuje Munson. (Caszidy)

Súvisiace novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (viac)

Reklama

Reklama