Reklama

Reklama

Nodame cantabile

(seriál)
  • Japonsko のだめカンタービレ (viac)
Japonsko, (2007–2010), 18 h 45 min (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Tomoko Ninomija (komiks)

Kamera:

Jošio Ókóči

Hrajú:

Ajako Kawasumi, Tomokazu Seki, Mijuki Sawaširo, Kazuja Nakai, Mamiko Noto, Džun'iči Suwabe, Džúróta Kosugi, Fumiko Orikasa, Kotono Micuiši, Nobuhiko Okamoto (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(45)

Obsahy(1)

Lehkomyslné anime o vážné hudbě. Čiaki Šinči studuje hru na klavír, je jedním z nejlepších klavíristů, které škola má, ale to mu radost nečiní, neboť jeho jediným přáním je stát dirigentem. S jeho excelentním sluchem a láskou k hudbě, nedokáže pomíjet chyby ostatních. Ale potom tu ještě máme Nodu Megumi, sama sobě říkající Nodame, která je Čiakiho opak. K hudbě nepřistupuje s vážností, ale jako k něčemu zábavnému, k něčemu, co není potřeba hrát podle not. Přesto nebo spíše proto je perfektní klavíristkou, jenomže kvůli takovému přístupu její talent nikdo neodhalil. A tyto dva protipóly bydlí hned vedle sebe. Nodamin chaos zasáhne Čiakiho klid a pořádek. (Zíza)

(viac)

Recenzie používateľa Lucjen k tomuto seriálu (2)

Nodame cantabile (2007) 

Tomuto anime o vážnej hudbe som sa vážne vyhýbala. Nemám ju rada, nikdy ma nezaujmala a myslela som si, že ma ani nebude zaujímať. Nehovorím, že sa to nejak extra zmenilo. Ale Nodame contabile ma ani nemuselo nútiť. Šlo to všetko samo a hudba v ňom mi vôbec nevadila (Aj keď jediné čo mi bolo ako - tak povedomé bol Mozart a Beethoven). Kresba nemá veľa čo ponúknuť, ale neurazí, hlavne zábery na prsty lietajúce po bielych klávesách, čo bolo podľa mňa naozaj krásne prevedené. Postavy sú pekne prepracované. Striedajúce nálady Nodame a odhaľovanie prečo, je jedno z najvěčších plus tohoto anime. Neviem, čo sa dá povedať k Chiakimu - to je proste Chiaki, ktorý ma najviac očaril na konci. Posledná 23 epizóda bolo naozaj dielo. Krásne, precítené a donútilo ma to usmievať sa 2 minúty vkuse. S očakávaním sa púšťam do Paris-Hen ()

Finale (2010) (S03) 

Krásne poukázane na dospievanie oboch hrdinov, hlavne Nodame. Laťka nespadla ani tu, v tretej sérii, kde sa všetko končí. Veľké plus tohoto anime je, že všetky vedľajšie postavy si váš tiež dokážu získať, v mojom prípade Tanya a Kuroki, alebo Streseman, ktorý je nenahraditeľný. Jedno z najkrajších anime vôbec, bezproblémových 5* a s radosťou 88% mením na 89%, pretože Nodame a Chiaki si to zaslúžia. ()

Reklama

Reklama