Reklama

Reklama

Nodame cantabile

(seriál)
  • Japonsko のだめカンタービレ (viac)
Japonsko, (2007–2010), 18 h 45 min (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Tomoko Ninomija (komiks)

Kamera:

Jošio Ókóči

Hrajú:

Ajako Kawasumi, Tomokazu Seki, Mijuki Sawaširo, Kazuja Nakai, Mamiko Noto, Džun'iči Suwabe, Džúróta Kosugi, Fumiko Orikasa, Kotono Micuiši, Nobuhiko Okamoto (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(45)

Obsahy(1)

Lehkomyslné anime o vážné hudbě. Čiaki Šinči studuje hru na klavír, je jedním z nejlepších klavíristů, které škola má, ale to mu radost nečiní, neboť jeho jediným přáním je stát dirigentem. S jeho excelentním sluchem a láskou k hudbě, nedokáže pomíjet chyby ostatních. Ale potom tu ještě máme Nodu Megumi, sama sobě říkající Nodame, která je Čiakiho opak. K hudbě nepřistupuje s vážností, ale jako k něčemu zábavnému, k něčemu, co není potřeba hrát podle not. Přesto nebo spíše proto je perfektní klavíristkou, jenomže kvůli takovému přístupu její talent nikdo neodhalil. A tyto dva protipóly bydlí hned vedle sebe. Nodamin chaos zasáhne Čiakiho klid a pořádek. (Zíza)

(viac)

Recenzie používateľa Five By Five k tomuto seriálu (2)

Nodame cantabile (2007) 

Nodame bola vážne zaujímavá a asi od tretej časti som myslel na to, že si musím pozrieť aj hranú verziu - chcem totiž vidieť ako sa toto niekto pokúša zahrať (možno tam ale budú tie najzábavnejšie scény proste vynechané)... Ak však rovnako ako ja trpíte "absolútnym hudobným hluchom" a medzi väčšinou klasickej hudby nevidíte žiadny rozdiel, tak si samozrejme polovicu tohoto seriálu veľmi neužijete, i keď musím priznať že ma pár skladieb celkom zaujalo... Toto je však ten typ anime, ktorý sa vám dostáva pod kožu pomaly, v malých dávkach, no časom ste už závislí a jednoducho si musíte pozrieť ďalšiu časť lebo chcete vedieť ako to bude pokračovať... I keď je to možno celé spôsobené iba tým, že (hlavne ku koncu) je celá epizóda preplnená nejakým koncertom a teda sa tam toho veľa udiať nestihne... Navyše je koniec dosť otvorený (a takpovediac to končí skoro v tom najlepšom)... ... Slabšie 4*... Nedá mi to neprirovnať (hlavne tou návykovou pozerateľnosťou) ku seriálu NANA, ktorý je však o hudbe ktorej rozumiem trochu viac, no a vlastne o niečom úplne inom... ()

Paris-hen (2008) (S02) 

Nové prostredie, pár nových postáv, pár starých postáv - i keď ide o pokračovanie, musíte si na to postupne zvyknúť rovnako ako na začiatku... Hlavný hrdinovia sa stali známejšími, dospelejšími a to je všetko... O hudbu tu už tiež veľmi nejde - je to síce o nej, ale samotné hranie skoro vymizlo - skladby sú väčšinou veľmi skrátené alebo opakujúce sa... Páčil sa mi však Nodamin recitál - hudba pekná a jej to asi tiež nikdy viac nepristalo (ha, ha...) ... ()

Reklama

Reklama