Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alexej Balabanov nakrútil politicko-kritickú snímku mapujúcu svojské ruské podsvetie v polovici 90. rokov 20. storočia. Film sa odohráva v Moskve počas jesenného obdobia. Kat, tak ako volajú miestneho koronera, zajal muža, od ktorého chce dostať potrebné informácie. Medzitým do márnice prichádza policajt s dvoma parťákmi. Akcia skončí bilanciou 4 mŕtvi, pričom ostane len policajt. Hlavnými predstaviteľmi filmu sú Simon a Sergej, pracujúci pre Sergeja Michaliča. Ich prvou úlohou je zájsť za Doktorom a "ponúknuť" mu ochranu. Lenže situácia sa nevyvíja tak ako si predstavovali. Nastanú komplikácie, ktoré bude potrebné vyriešiť... (Frontman)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Na to, jak výborně tohle ruský Pulp Fiction celou dobu šlapalo, to mělo slabší konec. Zejména kvůli němu nejdu do plnejch, přesto jsem za Žmurki moc rád, výborně jsem se u nich bavil a celkem žasnu nad tím, co už se Rusáci naučili s umělou krví a kolik nahých mrtvol jsou na sebe schopní naskládat, aby dotvořili hrůznej dojem z jedné jediné scény. ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Velmi slušná ruská gangsterka o tom, co všechno může způsobit krádež jednoho kufříku s heroinem. Příběh je udělán tak, že rozhodně nenudí, je svižný a pořád se něco děje. Co film ale dělá nadprůměrným, jsou hodně trefné hlášky, u kterých jsem se řezal smíchy ("Říklas, ať vezmu něco těžšího. - Jo, ale myslel jsem automat a ne bazuku, kreténe. Teď ještě najdu granáty ne?" - vytáhl granáty: "Ty seš fakt debil"). Dvojice Viktor Suchorukov a Dmitrij Dyuzhev nemá chybu. Do svých rolí se vžili a jejich postavy působí humorně až elegantně. Taková ruská tarantinovka/ritchieovka, která dosahuje stejných kvalit. 85%. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Se svým dalším filmem, u mě Balabanov zabodoval opravdu na celé čáře. Možná trošku satira, proložená jednoduchým příběhem, spousta krve, akce a černého humoru, to bylo přesně to, co se mi již delší dobu nedostávalo. Žmurki mi nabídly všeho dostatek a já jsem víc, než, spokojen i přes drobné zaškobrtnutí na konci. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Fungovanie mafiánskych hrdlorezov v polovici 90. rokov 20. storočia v postkomunistických džamahírijách. Ruské reálie s nižšou hodnotou ľudského života než v euroatlantickej zóne, tupé tváre vykonávačov zločineckej mäsiariny a humor v príbehu, z ktorého ostáva nevoľno. Zdanlivo polopatistický záver totiž presne ilustruje dnešný stav nielen v bývalom Sovietskom zväze. Na potvrdenie tézy citát: "Podľa Krajčiho (vtedajší minister vnútra Slovenska) prenikaniu organizovaného zločinu do mocenských a politických štruktúr štátu nemožno zamedziť. Mafiáni vraj svojím vplyvom a zhromažďovaním kapitálu prenikajú do všetkých štruktúr. "To je jav, ktorý je všade rovnaký," tvrdí Krajči. (SME 1997) ()

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Příběh jedné zdánlivě hloupé ruské gangsterské dvojky, která ztratila kufřík. Jeden malý vychytralý. Druhý hloupý, ale silný s touhou mučit. Neměli je podceňovat. Ruské buranství hraje hlavní roli, život nemá cenu a sekyrka u krbu se vždycky najde. Velmi vtipné narážky na ruský nacionalismus a hloupost. Zkušenost odnesená z filmu: NIKDY NEPODCEŇUJ DVA RUSKÉ IDIOTY, NEMAJÍ ZÁBRANY ! ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (6)

  • Většina herců byla vybrána bez jakýchkoliv zkoušek. (Dlee)
  • Postava Kaban má svůj původ v seriálu Brigáda (od r. 2002), kde se o něm pouze mluví. (Dlee)
  • V první verzi filmu bylo celkem 18 mrtvých. (Dlee)

Reklama

Reklama