Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový názov)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Animák, ktorý nemal byť animákom. Lepšie by sa mi na príbeh pozeralo, keby to bol hraný film - tým ale nechcem povedať, že by to zvýšilo kvalitu snímku. Len keď som sa na to pozeral a videl som tam karikatúrne tváre hlavných predstaviteľov, ktoré sa strácali v návale všednosti a neosobnosti, prišlo mi to akosi ľúto. Film stavia na predpokladám zaujímavej knižnej predlohe a cestovanie v čase je tu podané ľahko a nenásilne. A keď film skončí, nemôžete povedať, že ste nad filmom strácali čas. Film dokáže byť emotívny, dokáže pobaviť a aj keď nestavia na veľkej myšlienke, dokonca je priamočiary čo sa týka výpovednej hodnoty, ide z neho určité čaro. Ale mne to bohužiaľ nestačilo. Videl som omnoho lepšie animé filmy, ktoré sa hrali nie len s dynamikou deja, ale aj zaujímavou formou animácie a aj príbehom. Tu tie veci trochu chýbajú. Film je pomalý, vláčny a úprimne mi lezú na nervy dievčatá, ktoré sú neustále zmätené a snažia sa riešiť nepodstatné veci od podstatných. Je veľmi málo ženských hrdiniek, ktoré by ma dokázali zaujať a Makoto to rozhodne nebola. Pre mňa priemer, ktorý neurazí, ale ani nenadchne. ()

Blackhand47 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu jako Life is Strange... možná se tímhle filmkem i tvůrci inspirovali, ale těžko říct, s podobným nápadem můžou přijít lidé v různé době a na různých místech. Máme tu dívku, která chodí do školy a jednoho dne zjistí, že může přetáčet čas a začne toho využívat, dokud se to samozřejmě nezvrtne. Konec jako takový pak není smutný ani veselý a celé dílko pracuje s tématikou cestování časem více než dobře. Jo, takové věci obecně Japonci umí. Animace je pěkná, postavy jsou realisticky napsané, ale mému oblíbenému LiS se to prostě nevyrovná. 80% ()

Reklama

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Když se ve filmu má cestovat časem, očekávám velkou story (řekněme o záchraně světa nebo aspoň Sáry Connorové). Ale tady si hlavní hrdinka, která vlastně není ničím výjimečná, jen díky cestování časem užívá několik hodin karaoke a jezení pudinku. Sorry, ale i šestnáctiletá devčata by si ve filmu určitě dovedla vymyslet lepší způsoby, jak využít cestování v čase. Vidím tu promarněný potenciál, tohle je vlastně taková nedomrlá love story teenagerů, která místy nudí. Ale animace prostředí je opravdu krásná. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Taký japonský Butterfly effect, bez zbytočného moralizovania nad nutnosťou prítomnosti aj horších momentov v našom živote (keď si spätne po sebe čítam túto vetu, začína mi byť zle). A vlastne absolútne bezkonkurečne úplne najlepšie a najreálnejšie (teda pardon, najvernejšie realite) vykreslenie stredoškolákov a ich spôsobu života v anime vôbec - aspoň čo sa mojich skúseností týka. Akurátne z pre mňa neznámej predlohy (nemôžem teda porovnať, nakoľko sa odklonil, ako to spomína napr. JFL, zato hranej verzii určite venujem pozornosť) vychádzajúcou ideou, dĺžkou, poňatím, atmosférou, hudobným vkusom, postavami i technickým zázemím (na rok 2006 výborná kresba, ktorá mi dala spomenúť na Šinkaia - a viacero jeho diel po tejto stránke jasne predčí). Hosoda mi zrejme má čo povedať a Cucuiovi hrdinovia všedných dní rovnako. Hodnotím a komentár píšem až po druhom zhliadnutí; toto som si jednoducho musel okamžite zopakovať. 95% Pozn.: Vzhľadom na autora predlohy ešte raz prehodnotiť Konovu Papriku, ktorá pracuje s originálnym motívom nemenej obratne. ()

Pecival 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý příběh, který postupně nezávazné pohody přituhuje šrouby až k hutnému dramatu. Získávalo si mě to sice pomaleji, ale nakonec jsem si všechny tři charaktery oblíbil. Velmi slibné téma, solidně zpracované, s pár zajímavými zvraty, ale to je i kámen úrazu. Skončit ten film, v jeden inkriminovaný moment, řekněme čtvrthodinu před koncem, asi bych šel na plnej. Takto to sice je taky dobré a má to pár zajímavých myšlenek, ale nepůsobí to tak silně jak by mohlo - aspoň na mě. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (8)

  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)

Reklama

Reklama