Reklama

Reklama

Uhladený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) vedie takmer dokonalý život – má milujúcu manželku Helen (Kelly Prestonová) a dvoch šikovných synov Brendana a Lucasa (Jordan Garrett, Stuart Lafferty). Pri tankovaní na pumpe sa však so starším synom Brendan stanú obeťami iniciačného rituálu pouličného gangu a mladík Joe Darley (Matthew O´Leary) zotne milovanému synovi hlavu mačetou. Nick dovtedy netušil, že také náhodné vraždy sú akousi vstupenkou do zločineckej partie. Keď má na súde dostať vrah iba rok, Nick sa rozhodne klamať a vezme spravodlivosť do svojich rúk. Obžalovaného prepustia na slobodu, ale vzápätí príde o život, keď ho Nick v súboji premôže a v sebabrane prebodne nožom. Bol to však brat vodcu skupiny Billyho Darleyho (Garrett Hedlund), a tak sa začína krvavá vojna medzi zabijakmi a mužom, ktorý už nemá čo stratiť. Gangstri si však vezmú na mušku celú Humeovu rodinu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (567)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Charles "Paul Kersey" Bronson by při tomhle filmu předl jako kočka. Je to prostě nehorázný upgrade klasického Přání Smrti. Kevin Bacon si zahrál nejlepší roli života, tvrďák každým coulem. Garret Hedlund a jeho gang vypadaj fakt nebezpečně a maj hustý káry. Hlavní hvězda je ale James Wan, osvícená to osoba. Režisér který prostě ví co funguje, ví co chce natočit a tak to prostě udělá. Bitky jsou strašlivě intezivní, hudba řízná a zvuk pánové bouří jak Sturm und Drank (nebo jak se to píše :) S ratingem si asi nikdo hlavu nelámal takže dojde i na krvavé detaily. Ano, on nám tam klidně dá ten detail ustřelený ruky. Hodně mě potěšila i ustřelená noha která jako by z nohavice vypadla té ustřelené noze z Nemilosrdné Spravedlnosti, kde svého času třímal brokovnici Steven Seagal. Film s tématem pomsty, by šel zvládnout lépe jen s obtížemi a čeští distributoři opět dodrželi divný to národní zvyk dávat nejlepší filmy rovnou na video. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to perfektný akčný thriller od Jamesa Wana. Má výborný príbeh o úradníkovi, ktorý si žije skvelým životom, je milujúcim otcom, manželom a aj dobrým pracovníkom, ale všetko sa pokazí, keď mu člen gangu zabije syna. Rozhodne sa pre pomstu, čo sa mu aj podarí, ale nad situáciou stratí kontrolu a musí bojovať nielen o život svoj, ale aj svojich najbližších. Spracovanie je vynikajúce, filmov s podobnou tématikou už bolo natočených mnoho, ale v tomto prípade môžem povedať, že to bolo dotiahnuté až k dokonalosti. Po ideálnom a krátkom úvode, ktorý zoznámi s hlavnými postavami a tie si aj hneď získali moje sympatie nastane hlavný bod filmu, smrť syna a potom je to po celý čas mimoriadny zážitok bez ohľadu na to, čomu sa film práve venuje, jednoducho po celý čas jedna nezabudnuteľná scéna strieda druhú a všetko to vygraduje v perfektnej záverečnej polhodine. Navyše sa nejedná len o nejaký jednoduchý akčný film, kde ide iba o pomstu, ale chválim aj tie ostatné výrazné prvky, ktorý tento základ rozširujú, či už postupnú premenu hlavnej postavy, neschopné súdy, ktoré priam nútia vziať spravodlivosť do vlastných rúk, ale aj to, že pomsta má aj svoju tienistú stránku, len tak ľahko sa neskončí a prehrá nakoniec každý. A v neposlednom rade tu ešte naplno fungujú emócie, takže hlavných postáv mi bolo skutočne ľúto. Akcie je tu pomerne dosť a je vynikajúca. V podobných filmoch, ktoré sa skôr zaraďujú medzi thrillery, než medzi akčné filmy beriem väčšinou akciu skôr len ako takú povinnú výplň, bez ktorej by to nešlo, no tento film je výnimka. Akcia je perfektne natočená, obzvlášť dlhá naháňačka, ktorá dlhší čas nemá žiadny strih je po tejto stránke zážitok, ale aj dosť drsná, pomerne realistická, často sa používajú brokovnice, ktoré si svojou efektivitou vedia získať rešpekt, takže sa je na čo pozerať. A najradšej mám celú nekompromisnú cestu pomsty z poslednej polhodiny. Herecké obsadenie je skvelé, Kevin Bacon vo svojej najlepšej úlohe, tu ma mimoriadne prekvapil, k tomu sympatická rodina, bavila ma aj policajtka a perfektní záporáci, ktorí sú správne odporní a tak som im po celý čas prial len to najhoršie. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, James Wan ukázal, že horor nie je to jediné, čo zvláda, pri tomto akčnom thrilleri mu nemám čo vytknúť, vizuálna stránka, emócie, všetko je skvelé. Rozsudok smrti považujem za jasne najlepší film s touto tématikou, navyše aj po viacerých pozretiach je to pre mňa stále ten istý silný zážitok, ako po prvýkrát a radím ho medzi moje najobľúbenejšie filmy, takže z mojej strany mimoriadna spokojnosť. 90% ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že je to místy nehorázně blbé, s množstvím iracionálních scénáristických lapsusů. Jinak je tenhle formální fetiš mix posledního Ramba a Out for Justice celkem fajn, s velmi snaživým Baconem - největším kladem filmu. Kdyby se v tomhle ponurém stylu, s takovým množstvím vycizelovaných "dark ass" kulis a prďáckých interiérových záběrů točil Max Payne, mohla to být lahoda. Chci remake a mohl by ho točit James Wan, protože ještě pár filmů a budou se dít v akčním Hollywoodu věci. ()

Krouťák 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé. Často nesnesitelnému Baconovi se role zdevastovaného otce dala lehce uvěřit. Naopak s obsazením vyšetřující policistky se šláplo totálně vedle. Ačkoli je Aisha Tyler sympatickou herečkou, nemá pro onu roli ten správný "zjev" a její výstupy byly víceméně rušivé. Došlo i na (nechtěně) komické momenty - za všechny bych asi vybral scénu s lavicí v samotném finále. ALE.. Krom zmíněného kazu byl závěrečný rush super. Pak tu byla dobrá práce s kamerou a především fakt, že dal Charlie Clouser dohromady snad nejlepší soundtrack od dob Saw, takže - 70% . ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Časy seagalovských hrdinov sú preč, svoje rodiny dnes mstia kravaťácki manažéri v podaní charakterových hercov. James Wan vie pracovať s hercami, má režijný talent pre dynamiku, rockovo drsnú až zbesilú atmosféru, a občas si šikovne pohráva s efektne dlhými zábermi (parkovisko). Preto škoda, že jeho vizuálne pôsobivé dielko zrážajú na „štandard“ občasné hlúpe a nelogické momenty. Tie už potom nevyžehlia ani snaživé psychologicko-emotívne momenty (komorné rozhovory s manželkou, so synom). Výsledok je „iba“ zábavný a zaujímavý a udržuje divácku zvedavosť, kam sa režisér vydá nabudúce. Má totiž na viac, len sa mu ťažšie hľadá súlad režijného prístupu so scenárom, ktorý mu tak parádne vyšiel v Saw. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (13)

  • Soudní síň kde probíhá soudní slyšení není ve skutečnosti soud první instance, ale odvolací soud. Žádné soudy nebo předsoudní slyšení se v této místnosti nekonají. (TomikZlesa)
  • Původně se měl film odehrávat v Bostonu ve státě Massachusetts, nakonec se rozhodlo o Columbii v Jižní Carolíně. Kniha se odehrává v Chicagu ve státě Illinois. (TomikZlesa)

Súvisiace novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (viac)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (viac)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (viac)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (viac)

Reklama

Reklama