Reklama

Reklama

Rallye smrti

  • Česko Rallye smrti (viac)
Trailer 2

Internetové stránky projektu Rallye smrti patria k tým najnavštevovanejším. Beží na nich online najbrutálnejších pretekov v histórii. Ich aktérmi sú „obyvatelia“ jednej z najťažších amerických väzníc. Pravidlá sú jednoduché- rýchlo, divoko a čo najbezohľadnejšie dôjsť do cieľa ako prvý. Stačí päťkrát vyhrať a namiesto medaily dostane pretekár to najcennejšie - slobodu. Prehrať však väčšinou znamená zomrieť - v horiacom vraku auta, pod kolesami silnejšieho súpera alebo s guľkou v hlave. Strieľanie čímkoľvek je totiž počas preteku povolené. Jensen Ames, bývalý slávny automobilový pretekár sa dostal za mreže za vraždu manželky, ktorú však nespáchal. Bezškrupulózna riaditeľka väznice Hennesseyová sa rozhodne, že Ames si navlečie masku legendárneho pretekára Frankensteina, ktorý pri posledných pretekoch zahynul, o čom verejnosť zatiaľ nevie. Sľúbi Frankovi, že za výhru sa dostane na slobodu. Frank zatiaľ netuší, čo všetko ho čaká. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 087)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byla jizda, sice je nejdriv nutny preckat pulhodinovej uvod do deje, ale pak zacnou zavody, ktery s drobnejma prestavkama trvaj az do konce filmu. Pribeh je sice jednoduchej, ale jelikoz tady jde hlavne o to zavodeni, tak absolutne staci. A ze je to zavodeni kurevsky vostry, autaky nabouchany jak hovado, ty spestreni s mecem, stitem a lebkou skvelej napad a jedina skoda je, ze tu maj vsichni stejny zbrane, urcite by to bylo zajimavejsi s ruznejma. Samozrejme tu je jedna vyjimka, nejnabusenejsi kamion, jakej sem v zivote videl. Taky je skoda, ze vetsinou auto vybuchne, ale neni videt hezky rozmasirovanej ridic, to se postesti jen obcas. Nicmene je to cely perfektne natoceny a s perfektnima trikama. A to se nezminuju jeste o hercich, Statham tady ma svaly jako jeste nikdy a Ian McShane je ultimatni hlaskar. Na cistejch pet hvezdicek to neni, ale dam je, protoze tahle jizda si je fakt zaslouzi. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Snom každého béčkara je točiť za áčkové peniaze. Anderson mal azda poslednú šancu dokázať, že si ich zaslúži a po vzore topiaceho stískol slámku s parou 1500 konských síl. Síce stále ťažko nezvláda hercov ani dialógy, ale akcia je (minimálne pre rok 2008, vrátane pastelkového Speed Racera) bezkonkurenčný nátrhprdel. A o tom je Death Race. Yummy! 90% ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Andersonovi by už mal konečne niekto povedať, nech sa vykašle na písanie scenárov. Ako režisér to dokáže parádne roztočiť, tento film je toho dôkazom, ale človek si kvôli tej vizuálnej akčnej žranici musí vytrpieť všetok ten stupídny dej. Death Race totiž nie je vedome blbý ako Doomsday, Anderson sa zjavne snaží o niečo viac, ale nejde mu to. Nejde a nejde. Je to škoda, lebo dokonca aj vážne scény, keď Statham dumá nad fotkou svojej dcérky, majú v Andersonovom režijnom podaní niečo do seba. Len tie drísty, tie to všetko posielajú pod fialky. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Paul W.S. Anderson točí takové jednoduché akční filmy, které mají pobavit svými efekty, stejně jako je u Rallye smrti, jenže já si nemohu pomoci, koukal jsem na film a přitom mi přišlo jako bych hrál hru, dost neskutečnou hru, jako byl třeba Megarace, z hlubokých let minulých, nebo i z novějších, kde jsem řídil ve hře Carmageddon vrak, a získával tím, že jsem něco vzal zbraně nebo štít. No, asi to nebudu dál pitvat. Tento film je jeden velký holý nesmysl, ale o to tu také jde. Velký nesmysl s velkými efekty a s akčním Jasonem Stathamem, takže co víc si vlastně přát? Vypnout, bavit se, divit se, zakrývat si u nechutností oči. Troufnout si tvrdit, že tenhle film je hodně solidní pecka koukám nebude takový problém. Anderson umí akci točit, a tady se mu to povedlo. U něj prostě vypnete, a sledujete akci, a kdo Vám nabídne solidnější akci než v současné době právě Anderson a stereotypní ale sympatický Jason Statham? ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Zajímavá věznice vedená šílenou kysličníkovou blondýnou, která neváhá jít do svého uspokojení skrze krev, intriky, nekalé praktiky a nesportovní chování. Mě teda její rallye smrti nijak extra moc nenadchlo. Co nadchlo, byly až děkovné dopisy od spokojených diváků, kteří její program sledovali na svých televizních přijímačích. Ovšem i akční blbinka dokáže zpříjemnit sobotní večer a kór, když tam hraje váš oblíbenec, jenž zde fakt rychle a zběsile bojoval o svůj život. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (40)

  • Tom Cruise si mal pôvodne zahrať hlavnú úlohu a zároveň sa na filme podieľať aj ako producent. Boli mu predložené prvé tri verzie scenára, no ani jedna sa mu nepozdávala. Hlavnú rolu nakoniec získal Jason Statham (Jensen Ames). (m.a.t.o.)
  • Všechny věže věznice jsou vyzbrojeny kulomety M2 Browning ráže .50 BMG (fifty cal), někdy lafetovány dvojmo jako tzv. dvojče (např. brána na konci mostu). (c.tucker)

Súvisiace novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (viac)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (viac)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (viac)

Reklama

Reklama