Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Založeno na pravdivém příběhu masového vraha a kanibala A. R. Čikatila. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978 - 1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí i pojídal. Popraven byl 14. února 1994 střelou do týla. Podle těchto událostí byl natočen film Evilenko s Malcolmem McDowellem v hlavní roli. (Intersonic)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (110)

Lulu13 

všetky recenzie používateľa

Veľmi, veľmi zle spracovaný film podľa skutočnosti, ktorý však s faktami nemá spoločné takmer nič. Prekrúcanie reality, alebo úplne výmysly (hypnotické schopnosti???) ma pri tomto type snímkov vyslovene vytáčajú! Naviac sa jedná o amaterizmus ťažkého kalibru. Hlavný predstaviteľ ešte ušiel, aspoň bol Čikalitovi podobný, no zvyšní herci boli otrasní. Režijne mimoriadne nudná záležitosť a pri jednom z najhorších sériových vrahov histórie by nebolo od veci ukázať niečo z tej brutality, ktorou sa vyznačoval. David Grieco by si za tento počin zaslúžil facku a všetkým, ktorí vyrukovali čo i len s 3* hodnotením odporúčam aby si o Čikatilovi najprv niečo prečítali. ()

Epistemolog 

všetky recenzie používateľa

¨Jsem šílená zrůda, omyl přírody.¨ A. R. Čikatilo. Zajímavá je závěrečná část filmu, kdy po Evilenkově popravě asi rok poté Americká ambasáda žádá vydání Evilenka živého. Film z italské dílny je depresivní, jak atmosférou tak politickým cítěním. Výborně se blýsknul novozélanďan Marton Csokas v roli mazaného inspektora a Frances Barber jako psycholog a soukromé očko. McDovvellovi se sice nevyrovnají, ale aspoň to nestojí celé jen na něm. ()

Reklama

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Na tomto psychologicko-fiktivno-dokumentárním snímku se mi líbil jen konec. Jak masového vraha chtěly Spojené státy a Německo živého (na výzkum čeho a proč?) a nabízely za něho horentní sumu. Marně. Dějově je to podprůměr, protože do toho zase cpali komunismus, Stalina a kdo ví co. Takže se film změnil na nesourodou směs politiky s krimi. Nefunguje to, tuto kombinaci by dokázali dobře natočit jen Rusové, kteří tu dobu prožili in natura. Nikdo jiný tomu nerozumí. Film byl pro mě, přes celkem dobrý výkon Malcolma McDowella, zklamáním. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Namet s obrovskym potencialem, ktery se promenil v totalni brakovy film. Hvezdicku davam pouze za namet a herecky vykon Mc Dowella. Velice neverohodny snimek masoveho vraha Cikatila, jak by to asi dopadlo, kdyby Italove nebo Americani chteli natocit film o spartakiadnim vrahovi? Myslim, ze podobne... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Fádny, plochý, monotónny a hlavne zbytočný film. Ako rekonštrukcia udalostí zlyháva, pretože si realitu prekrucuje k vlastnému obrazu. A ako realitu ignorujúci thrillerový shocker o masovom vrahovi zlyháva, pretože neponúka to základné čo by mal: premyslené detektívne vyšetrovanie ani desivé vraždy. Evilenka akoby nakrútil naivný konzervatívny televízny tvorca, ktorý si myslí, že ponurá hudba a jeden typologicky dobre obsadený herec urobia z jeho diela masterpiece. Veľký omyl. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • Film je volně natočen podle činů ruského sériového vraha Andreje Chikatila. Inspiraci čerpal rovněž z románu "Komunista, co jedl děti" Davida Grieca. (Terva)
  • Malcolm McDowell získal od Italského národního syndikátu novinářů Zlatou stuhu. (Terva)
  • Název filmu je dobrou ukázkou toho, jak se při tvorbě filmů promýšlí detaily, jež mají vyvolat v divákovi správné asociace a emoce. V tomto případě jde o příjmení hlavní postavy, obsahující v sobě anglické slovo "evil" čili "zlo", které má v divákovi zesilovat dojem hrůzostrašné nehumánnosti vraha. (Aelita)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené