Reklama

Reklama

Vexille

  • Česko Vexille 2077 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (122)

Herráček 

všetky recenzie používateľa

Pohádky z plechu a s chamradí? Plechovej Olgoj Chorchoj? Plechová živá tkáň? Co to sakra je? Uznávám, mimika nebyla tak moc dotažená a občas to i bilo do očí, ale vizuální nářez neuvěřitelnej... Apokalypsa začíná v Japonsku a z popudu jedné jediné osoby. Ale což... Lidi vždycky budou myslet v první řadě na sebe... ()

Naslund 

všetky recenzie používateľa

Hodnotit film v penězích, kolik bych za něj byl ochoten utratit, tak by se určitě dostal podstatně výš, než nad pořizovacích 37 korun. Nic jsem o něm dopředu nevěděl, což mi přijde jako výhoda. Trailer je totiž nemálo spoilerující a navíc se snaží vzbudit dojem, že půjde o takové Ghost in The Shell v akčnější podobě. Na druhou stranu, ač spoileroidní, tak by mě do kina určitě přitáhl. To ale budeme mít dřív kybermozky, než se anime dostane do českých kin. Na filmu se mi líbilo extrémně přehledné převyprávění příběhu, což by mnoho režisérů absolutně nezvládlo, a taky mnoho úchvatných záběrů. Dokonce se mi i párkrát zatajil dech, takže hodnotím pozitivně. Na druhou stranu bylo celkem obtížné zvyknout si na tento druh animace, ale věřím, že čím víc takových filmů uvidím, tím půjde víc nahoru i jejich hodnocení. To, že film postrádá nějaké rozumné motivace většiny postav, a zákon o zachování energie je mu zcela ukradený, asi u filmů tohoto žánru nikoho nerozhází. Vtipné je, že kdyby byl film vytvořen jako hraný, stejně by bylo tak 90% děláno animací. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je tento film takým malý veľkým potešením. Rozhodne spĺňa všetko čo od kvalitného sci-fi očakávam, to jest pekné baby, slušná dávka napätia, postapokalyptický svet a hlavne nejaké to posolstvo ale podané epickejšou formou než napríklad u den keď sa zastavila zem. Sori nápadite vytvoril charaktery postáv a krásne ich zasadil do roku 2077, ktorý predstavuje pre svet aboslútne oddelenie sa od Japonska a zo strachu z novej zbrane ktorú údajne Japonci vyrábajú vyšlú tým , ktorého úlohou je zistiť o čo ide. lenže ako to býva nič nie je ako sa na prvý pohľad zdá. Krásna animácia, ktorá je už viac menej 3D tvoria s tohoto filmu doslova fajnšmekerský zážitok, ktorý pri všetkých tých bulletimoch a Jáhoch a pompéznej hudbe, ktorá mi rozohrala zimomriavky tvoria doslova masterpeace na poli animovaného filmu aj keď hlavná dejová línia nechŕli nejakou svetobornou myšlienkou. vedľajšie sú omnoho lepšie a sú plné nápaditých scén a aj sú rovnako nápadito spracované. neviem čo by som mal tomuto filmu vytknúť. dokonca aj ten sluha ktorý ale totálne vyzeral ako number 47 bol dokonalý a doslova sem pasoval. jediné čo ma mrzí je že som sa k tomuto filmu dostal až teraz.. vždy ma totiž odrádzajú na filmoch názvy a aj keď priznajme si názov je naozaj zvláštny a má predzvesť hlúpeho béčka nepozrieť si tento film by bolo veľkou chybou. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že tak dokonalé grafické spracovanie a jedinečný soundtrack boli použité vo filme s tak slabým príbehom. Ten totiž značne zaostával, síce sa snaží byť veľmi jedinečný a originálny ale v podstate nič nové a prevratné neprináša. Ja už len čakám, kedy s podobným formátom prídu aj z americkej strany, pochlapia sa a natočia viac, než len ďalší sladký animák. 75%. ()

Fiftis odpad!

všetky recenzie používateľa

Bože, tá galéria vyzerá úžasne. Veľmi som sa tešil na túto snímku. Milujem tento štýl animácie a aj snímky z budúcnosti, práve okolo roku 2070. A práve preto som sa asi tešil viac, než som mal. Vôbec som sa do toho nedostal. Japonský animovaný sci-fi snímok s radom adrenalínových akčných sekvencií pracuje s typickou vedeckou otázkou, na koľko sa ľudia odlišujú od strojov. V popredí filmu však stojí jeho dokonalé technologické vyhotovenie, ktoré spája klasický kresbový štýl japonských komiksov, poťažmo animovaných filmov a seriálov s počítačovou technológiou. Tunajšie postavy tak majú telá vytvorená ako 3D modely, ale na nich sú textúry pripomínajúce klasickú kresbu. Réžie sa ujal Fumihiko Sori, ktorý svojimi filmami posúva hranice špeciálnych efektov a počítačovej grafiky. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama