Reklama

Reklama

Vexille

  • Česko Vexille 2077 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (122)

3497299 

všetky recenzie používateľa

Pokus o kyberpunk ve stylu Ghost in the Shell, který přes svoji nadupanou obrazovou stránku poněkud ztrácí dech. Tempo vyprávění je typické spíše pro nealternativní mainstreamovou SF produkci ve stylu Terminátora, včetně řady nekonzistencí a logických nedotažeností. Lze zde najít řadu zajímavých nápadů, ze kterými se ovšem nepracuje moc do hloubky. Estetika zdejšího fikčního světa láká k dalšímu poznávání, které se v povrchním vyprávěním nenaplní, což zavdává příčinu k diváckým frustracím. O alternativě ke GITS nemůže být řeč. ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

S takovýmto animákem nemůžu být nespokojen. Dobrý příběh (v mnoha ohledech nemilosrdný a dokonale fatalistický), pěkné zpracování (jen, hlavní hrdinka v některých pasážích nešťastně připomíná střapatého kluka, což asi tvůrci neměli zrovna v úmyslu) a přiléhavé vizuální nápady ("opeřená" helikoptéra týmu SWORD, netradičně tvarované hledí bojových kombinéz týmu SWORD, Jagové, připomínající písečné červy Duny). Toto CGI animé mi sedlo opravdu hodně. 85% ()

Reklama

FritoleXx 

všetky recenzie používateľa

Pravda, je to jen další "bububu" o tom, jak technologie jednou přivede lidstvo k vyhynutí a skupinka odvážných dokazuje, že co lidé stvořili, to mohou zase zničit, ale stejně je to neskutečně zábavné. Vexille boduje hlavně skvělou akcí okořeněnou o pár stylových nápadů a také chytlavým soundtrackem. Ten je celkově hodně pestrý a s takovým "nostalgickým" feelingem, včetně úžasných Boom Boom Satellites. Graficky to není typické anime, ale spíš takový slabší Appleseed ze stejného roku. Líbivé, ale nic vyloženě "wow". Příběh je sice předvídatelný, ale rozhodně ne nějak upozadněný. Sem tam i vcelu originální nápady... ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to perfektný animovaný akčný sci-fi film. Má výborný a originálny príbeh o technologickom svete nie až tak vzdialenej budúcnosti, v ktorom sa rozmohla robotika a biotechnológie, ale po zákaze robotechnológií sa Japonsko úplne izolovalo a celý svet o ńom nič nevie, ale po získaní informácie o hrozbe z Japonska tam je vyslaná špeciálna jednotka SWORD, aby zistila pravdu. Prvá polovica je zameraná hlavne na výborný príbeh, ktorý je plný zaujímavých situácií, ale druhá polovica, v ktorej sa už ukáže celá pravda je podľa mńa ešte lepšia, síce zmizne nepredvídateľnosť a divák už vie, na čom je, ale priebeh tejto polovice je perfektný, dokonca je tu viacero krásnych a emocionálne silných scén, čo by som teda v tomto type filmu vôbec nečakal. Po vizuálnej stránke filmu nemám vôbec čo vytknúť, postavy, rôzne stroje, ale aj prostredie je skvelo premyslené, celý čas je na to radosť pozerať. Akcie tu nie je málo, je nápaditá, po vizuálnej stránke dokonalá a nechýbajú ani výborné spomaľovačky, či už sa jedná o prestrelky alebo rôzne naháńačky. Nesklamú tu ani postavy, sú zaujímavé a vôbec nie je problém si k nim vytvoriť vzťah. Ale viac ako hlavná hrdinka ma tu zaujala jej nová spolubojovníčka, to je podľa mńa najlepšia postava filmu. Veľmi musím pochváliť aj šrotové tvory, ktoré sú aj skvelo využité. A nakoniec hudba, ktorá je perfektne zvolená, či už v akcii alebo mimo nej. Vexille 2077 je najlepší animovaný film, aký som kedy videl. Po všetkých stránkach je na vysokej úrovni, nemá žiadne výraznejšie negatívum a zaujal ma aj po stránkach, od ktorých by som to nečakal. Som veľmi spokojný. 85% ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Tradicny japonsky osudovy robo pribeh o konci/zachrane sveta vystavany tak, aby v nom bolo co najviac scen, kde si divaci mozu vychutnat animaciu a velkolepe akcne sceny. Podobne ako starsi Appleseed nicim neprekvapi, no predsa len je zrucnejsie zrezirovany a zanecha silnejsie pocity. Doba kedy 3d animacia vyrazala kazdemu dych je uz za nami, a coraz viac je ocividne, ze narozdiel od animacie kreslenej ma ta 3d svoje hranice. Nech je CGI akokolvek dokonale, nezanecha po sebe tak silny pocit ako poctive anime. To je fakt, a pochybujem, ze sa na tom (minimalne na poli japonskych filmov) v buducnosti nieco zmeni. (7.3/10) ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama