Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Študent chicagskej univerzity Eddie Kasalivich (Keanu Reeves) je členom vedeckého tému, ktorý pracuje na prevratnej technológii získavania energie z obyčajnej vody v neobmedzenom množstve a bez akéhokoľvek odpadu. A práve Eddiemu sa podarí vyriešiť zásadný problém nestability reakcie, keď zistí, že proces funguje pri určitých zvukových frekvenciách. V okamihu úspechu sa však vedúci projektu dr. Barkley, ktorý chce objav zverejniť, poháda so sponzorom Paulom Shannonom (Morgan Freeman). Ten totiž trvá na úplnom utajení výsledkov. Eddie nájde v laboratóriu Barkleya zavraždeného a ktosi aj spustil proces izolácie vodíku. Len tak-tak sa mu podarí uniknúť pred obrovským výbuchom. To však je len začiatok hrozných udalostí. Na druhý deň Eddieho a jeho mladú kolegyňu Lily Sinclairovú (Rachel Weiszová) na základe podstrčených falošných dôkazov obvinia z vraždy. Po oboch je vyhlásené celoštátne pátranie, ale Eddiemu a Lily sa podarí ujsť tak polícii a agentom FBI Fordovi (Fred Ward) a Doyleovi (Kevin Dunn), ako aj zabijakom, ktorých na ich stopu nasadil pravý vinník. Mladí ľudia zistia, že stopy sfalšovali obchodníci s energiou, ale zatiaľ nevedia, že za všetkým sa skrýva ich sponzor Shannon, ktorý pracuje pre vládu a rovnaký výskum podporoval aj v laboratóriách spoločnosti C-Systems. Zástupca CIA chce Eddieho za každú cenu odstrániť, Shannon však nesúhlasí, pretože mladík je jediný, kto pozná správne zvukové frekvencie. Dvojica mladých vedcov zatiaľ uniká pred prenasledovateľmi a súčasne sa dostáva na koreň celého vražedného sprisahania... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (131)

Ceberus 

všetky recenzie používateľa

Davis se možná snažil natočit třetího Uprchlíka, bohužel se mu to nepovedlo tak jako s Harrisonem Fordem. Na to, jakou hvězdnou sestavu dostal k dispozici, tak se pánové a dáma moc nepředvedli a jejich party by zahrál kdokoli jiný. Každá herecká osobnost holt nemůže hrát jen a pouze v kvalitních snímcích, z něčeho žít musejí. Toto je ukázkový příklad slabšího kusu pro všechny zúčastněné. ()

Deftie 

všetky recenzie používateľa

Príbeh nič originálne, ale za toho Keanu Reevesa jednoducho musím pridať hviezdičky, aj keby som nechcela. Osobne si ale myslím, že na rozmery problému si filmári nabrali príliš veľké sústo, než aby ho mohli uniesť. S opomenutím daného sa ale jedná o klasický thriller, ktorý ani neunudí, ani neohúri a ako rýchlo ho pozriete, tak rýchlo aj zabudnete, že ste niečo sledovali. ()

Reklama

sanikope odpad!

všetky recenzie používateľa

Či sa to zdalo iba mne alebo som v tom sám??? Keanu pôsobí sťa neviditeľná persóna vo filme plnom dier ktorý sa snažia scenáristi ako tak zaplátať dejom len aby to malo akú takú minutáž. Po 5 dňoch bez filmov a TV som sa ocitol doma pred televízorom a mal som chuť pozerať čokoľvek a práve začal tento film prvých asi 5 minút som bral vážne ale po asi 10 minútach som si uvedomil že takáto pakáreň sa len tak nevidí stočil som si jointa brnkol do chladničky pre pivo a užil som si parádnu jazdu. Keanu v roli Supermana, Batmana, Zora pomstiteľa ale hlavne Forresta Gumpa tzn. stále na úteku a celá mafia, FBI&co. všetci pôsobia ako úplní hlupáci neschopní činu za čo ich vláda platí. Rachel ako vždy nevýrazná dokonca ešte viac ako vždy. A thriller s Morganom sa už stal asi signifikantným pre prepadákové filmy (na čestnú výnimku 7edem ). No i tak nemôžem tvorcom tohto veľdielka odprieť že ma skutočne pobavili a išiel som spať s kľudom na dušy a vysmiaty od ucha k uchu. Ak toto bol zámer.... ouuuupppsss v kolóne sa dodáva Akčný / Thriller / Dráma tak asi nič. Asi len že to im moc nevyšlo.... Nevadí Andrew Davis od vtedy stihol natočiť ďalších pár kúskov tak dúfam že sú minimálne tak zábavné.... aj keď netuším či sa odvážim a ak kedy??? ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Andrew Davis a noční Chicago jdou k sobě jako chléb a máslo. Ovšem jinak je to čistě rutinní akčňárna se sice relativně zajímavým tématem, nicméně dost nezáživně zpracovaná a bohužel od Coxe i špatně zahraná. Alespon Reeves je fajn hrdina. Jeho civilnost působí dobře a pořád dává najevo, že skutečně není nadčlověk. Neuvěřitelně tristní je však hudební složka. Kdo viděl Uprchílka, Reakci a Šerify, hudba je ve všech třech téměř naprosto identická - především hlavní motivy. Dalo by se to přežít, kdyby nebyla Řetězová reakce tak průměrně a vcelku bez nápadu zpracovaná. ()

erased 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný akční thriller s bezvadnou ústřední trojicí. Především Keanu Reeves mi zde byl po dlouhé době sympatický, zdejší nadšený podivín mi byl mnohem příjemnější než jeho typický akční hrdina. Oba jeho kolegové nijak nevynikají proti jejich ostatním rolím, takže sice nenadchnou, ale ani neurazí. A to samé se vlastně dá říct i o zbytku filmu. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)

Reklama

Reklama