Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Mysteriózny

Recenzie (315)

plagát

Podozrivá (2022) 

Parkova homage na Vertigo

plagát

Pistol (2022) (seriál) 

Vzdal som po 3 epizode, Danny je večne nevyspytateľný a v tomto prípade triafa úplne mimo. Charaktery postáv sú úplne neuveriteľne a na to ze nemajú ani 20 rokov sa vyjadrujú moc sofistikovane. Možno keby som mal 12 tak by som to žral. Smola- premrhana príležitosť.

plagát

Správa (2020) 

Dnes som mal moznost vidiet dlho ocakavanu a odkladanu premieru. Musim povedat ze som mal iste ocakavania, o to viac som bol sklamany. Film posobi absolutne neautenticky.  Vsetci vazni mi prisli akoby len dnes dorazili do tabora, nikto neposobil vychudnute. Az sa mi nechcelo verit ze to ma byt pribeh z Osviencimu. Vsetko bolo ciste a upravene, ziadne vychudnute pohybujuce sa mrtvoly. Pre divaka neznaleho tematiky posobi film absolutne chaoticky a pravdepodobne to nevydrzi pozerat viac ako 15 minut. Ja som mal to nestastie ze trocha som do tematiky zapleteny a o to horsie sa mi na to pozeralo. Dlhe zabery na fajciaceho gestapaka. Co tym chcel reziser povedat? Nevysvetleny pribeh. Rosenberg (Vrba) a Wetzler boli intelektuali. Vo filme su pri tom uteku vykresleni ako zvierata, ktore nevedia prehodit ani slovo. A ta slovenska nostalgicka kamera. Chvilu hore hlavou, chvilu na lezato. Hlava ma z toho este teraz boli. O scenari ani nehovorim- jeden velky zmatok. Sice je dobre ze sa film natocil a poukazal na holokaust- nie som si vsak isty ci bezny slovensky divak bude mat o tento mismas zaujem. Zahranicny divak to absolutne nepochopi. O Oswiencime tych filmov predsa len bolo natocenych viac. Vypovedna hodnota nula. Keby to bola fikcia - asi by ma to tak nevytocilo. Vo filme sa nespominaju ich mena ani preco sa skryvaju pod doskami. Myslim ze by naozaj pomohlo keby si tvorcovia dali zalezat na editovani scenara. Kedze je film natoceny na zaklade Wetzlerovej knihy a Wetzler sa skryva 3 dni pred utekom pod doskami, kde sa do scenara zaplietli zabery pri ktorych on nebol. Smutno mi je z mozneho nevyuzeteho potencialu.

plagát

Bitka medzi mužmi (1955) 

Dych beruca zlodejina. Takmer 25 minut herci neprehovoria ani slovo, no I tak som z toho nespustil oči.

plagát

Sunshine (2007) 

Prva polovica- veľmi dobrá 4. Druhá s Frediem Kruegerom si nezaslúži ani odpad. Škoda, dobrý štart a úžasný nápad - recconection s ikarus 1- no ten moment keď sa vzajomne prepoja sa pre mňa film skončil. Odskočil si scenárista na cigaretku a Danny sa rozhodol že to dokončí bez neho...?

plagát

Špion, který se vydal na sever (2018) 

Le Carre na kórejský spôsob. 5, i keď záver si južný bratia mohli odpustiť. No i tak ma to prinútilo sa zamyslieť a naštudovať si korejsku historiu . Podobne zaujímavý na danú tému je dánsky dokument- the mole: undercover in North Korea.

plagát

Perzské lekcie (2020) 

Neuveritelne spravanie nemcov ku tzv. persanovi mi kazilo konstantne dojem z filmu ktory sa vlecie a po hodine, ked mi uz je v podstate vsetko jedno to vzdavam. Tolko zbytocnych zaberov a ako celok velmi ale velmi predvitatelne...

plagát

Na odstrel (2009) 

Ako stlacit 347 minut do 122? I ked britsky original ma uz vyse 15 rokov- ak sa nemylim- tak ma este stale gule. Tato US verzia by ma uspala aj keby som bol na spiide. Nedalo sa, uplne vyprazdnene a do bodky skopirovane. Affleck prepaleny a Gladiator tiez do placu. Mirrenka to asi zobrala len kvoli prachom. 10 rokov po premiere posobi State of Play ako prestarnuta zdochlina. No co, nie vzdy sa zadari

plagát

Svatá Maud (2019) 

Chodit do kina v case Covidu sa stava pre mna zazitok. 5 az 6 ludi v kinosale pre 200-300 ludi. St. Maud posobi na platne skvele. Temne, drsno, obscestno. Huciaci soundtrack. Peklo v Scarborough. Film nevhodny pre snowflakes. Dobra minutaz- ani na chvilu som neupadal do spanku. Priamou ciarou to mlada Rose ukocirovala az do konca. Ziadne natahovacky, zeby sa Maud nejako trapila co dalej. Nie, ona ide priamo na kriz. Film mi nezapada do hororovej sekcie. Skor psychoza blokovana utekom k Jezisovi.

plagát

Môj strýko (1958) 

Absolutne úžasné nápadité počiatočné kredity a na záver rašomonovský humanizmus prinášajuci novú nádej. Škola hrou. Kto by nechcel mr. Hulota za strýka? Prečo je to vždy tak že čierna ovca v rodine je ten najlepší a najzábavnejší stryko? Tati si po prázdninách pri mori urobil dobrý deň z rýchlo-zbohatlíkov ktorým však stále trčí slama zo zadku. A musím povedať že koniec ma potešil. Predsa len- oproti iným Tatiho filmom tento so sebou nesie posolstvo. Budme sami sebou a nehrajme sa na niekoho kým nie sme...

Ovládací panel
90. naj používateľ Veľká Británia
6 bodov