Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Študent chicagskej univerzity Eddie Kasalivich (Keanu Reeves) je členom vedeckého tému, ktorý pracuje na prevratnej technológii získavania energie z obyčajnej vody v neobmedzenom množstve a bez akéhokoľvek odpadu. A práve Eddiemu sa podarí vyriešiť zásadný problém nestability reakcie, keď zistí, že proces funguje pri určitých zvukových frekvenciách. V okamihu úspechu sa však vedúci projektu dr. Barkley, ktorý chce objav zverejniť, poháda so sponzorom Paulom Shannonom (Morgan Freeman). Ten totiž trvá na úplnom utajení výsledkov. Eddie nájde v laboratóriu Barkleya zavraždeného a ktosi aj spustil proces izolácie vodíku. Len tak-tak sa mu podarí uniknúť pred obrovským výbuchom. To však je len začiatok hrozných udalostí. Na druhý deň Eddieho a jeho mladú kolegyňu Lily Sinclairovú (Rachel Weiszová) na základe podstrčených falošných dôkazov obvinia z vraždy. Po oboch je vyhlásené celoštátne pátranie, ale Eddiemu a Lily sa podarí ujsť tak polícii a agentom FBI Fordovi (Fred Ward) a Doyleovi (Kevin Dunn), ako aj zabijakom, ktorých na ich stopu nasadil pravý vinník. Mladí ľudia zistia, že stopy sfalšovali obchodníci s energiou, ale zatiaľ nevedia, že za všetkým sa skrýva ich sponzor Shannon, ktorý pracuje pre vládu a rovnaký výskum podporoval aj v laboratóriách spoločnosti C-Systems. Zástupca CIA chce Eddieho za každú cenu odstrániť, Shannon však nesúhlasí, pretože mladík je jediný, kto pozná správne zvukové frekvencie. Dvojica mladých vedcov zatiaľ uniká pred prenasledovateľmi a súčasne sa dostáva na koreň celého vražedného sprisahania... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (131)

Streamline 

všetky recenzie používateľa

Voda ako pohonná látka pre vozidlá, výrobu elektriny pre domácnosti a zároveň aj hlavná tekutina potrebná pre život živých organizmov? Aj to by sa v budúcnosti mohlo stať realitou, len dúfam, že to nedopadne tak, ako v tomto filme, kedy opäť všetko prekazila nenažranosť najmocnejších, ktorí by bez toho, aby z vedeckého nápadu nevytrieskali neskutočné peniaze pre svoju osobnú potrebu, nemohli existovať. Film veľmi pekne ukázal, o čom je dnešný svet - o peniazoch a moci...a bez nich ani tie najlepšie nápady, ktoré by dokázali dokonca spasiť celé ľudstvo, nemajú šancu. Jednotlivec zatiaľ vždy víťazí nad skupinou...smutné. Inak veľmi svižne natočený thriller so slušne hrajúcim trojlístkom Reeves - Freeman - Weisz. 70%! ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Vcelku průměrný akční film s těžkopádně běhajícím Keanu Reevesem od nikam k ničemu, přičemž je schopen jako atomový fyzik rvát se stejně jako zkušený bijec. Film zapadá spíše do kategorie akčních béček 80tých let a Reeves ani zdaleka nepřipomíná lehkonohého hrdinu v Nebezpečné rychlosti, potažmo v Matrixu. Herecky nad všemi vládne nevypočitatelný Morgan Freeman. Navíc se zde ani nijak výjimečně nevytáhl hudební velikán Jerry Goldsmith, který složil jednotvárnou hudbu s motivem, jež o rok později plně využil v Air Force One. Hudba: Jerry Goldsmith ()

Reklama

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Nevstoupíš dvakrát do stejného Chicaga. Všechno, co bylo na Uprchlíkovi brilantní (scénář, herecké výkony, režie), je v Řetězové reakci těžkopádné a nechtěně směšné. Za tristní pohled na moje složenky ohledně energií tvůrci nemohou. Ještěže Davis uzavřel svou filmografii solidními Záchranáři, jinak bych musel Uprchlíka považovat za nepochopitelnou anomálii v kariéře (pod)průměrného řemeslníka. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ja sa rovnako ako pár indivíduí pridávam k názoru, že toto vôbec nie je zlý film. Je síce pravda, že ako skvelý thriller ho nazvať nemožno, no ono tak celým dejom ani nepôsobí. Je trošku smutné ako si počína s dosť vážnou existenčnou otázkou, no inak okrem pár nedotočených miest celkom ujde. 70%. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (13)

  • Sekvencia padacieho mosta, kde Keanu Reevesa prenasleduje chicagská polícia, FBI a prisluhovači Briana Coxa, trvala približne jeden týždeň nočného natáčania pri teplotách od päť do dvadsať pod nulou. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania sa Keanu Reeves zranil pri hokejovom zápase vo svojej rodnej Kanade. Zranil si oblasť krku a chrbta, čo mu spôsobilo priberanie na váhe, čo vysvetľuje jeho vzhľad vo filme. (Arsenal83)
  • Keanu Reeves vyslovil ľútosť nad tým, ako sa nakoniec film skompiloval. Na vine boli podľa neho zmeny v scenári: "Pôvodne som bol ženatý, mal som dieťa a robil som výskum... a z ničoho nič som odrazu bol 24-ročný mechanik, vtedy som povedal režisérovi (Andrew Davis): 'Čo sa to stalo s filmom, ktorému som povedal áno? Čo sa stalo s tým scenárom? Kam to zmizlo?' A on odpovedal: 'Toto je podľa mňa lepšie.' A tak som musel ísť do toho v tejto podobe."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama